Regisztráció Blogot indítok
Adatok
makeeathappen

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarországon a jórészt kimaradt polgári fejlődés, illetve a vidéki zsidóság elpusztításával, a németek kitelepítésével és a bolsevizmussal a vékony polgári réteget (és mentalitást is) megsemmisítő politika miatt összetorlódott és egymásba épült a posztfeudális, személyiségi függőségen…..
makeeathappen 2020.03.02 20:13:23
NEM ÉRTHETŐ, HOGY AZ INDEX MÁR MEGINT MILYEN ÍRÁSNAK AD TERET...?
A cikk írója, vagy írói: miért saját magukat, saját hozzáállásukat, és saját vágyaikat VETÍTIK KI Magyarországra, annak teljes népességére, a nemzetre? Magyarország jelenlegi állapota, miért a vidéki zsidóság "elpusztításával", a németek kitelepítésével (svábok lettek be-kitelepítve, ha jól tudom) és a bolsevizmussal (ekkora általánosítást : "nesze semmi, fogd meg jól") lett összefüggésbe hozva? És a többi népcsoporttal mi lett?( palócok, jászok, kunok...leszármazottjai...)ők nem érdekesek?
És , hogy jutunk el a FELTORLÓDÁSSAL, egyből "Orbán-rezsim ig".
Ne röhögtessük már ki magunkat...Rezsim az első sorban a kommunista, szocialista rezsim volt. Egyébként a "jórészt kimaradt polgári fejlődés" esetlegesen egy Grósz Károly, Medgyesi Péter, Bokros Lajos ...hogyan segítette elő? Melyik nemes cselekedetével?
1, Az OKTATÁSI RENDSZERT az SZDSZ -es Magyar Bálint, regnálásának hosszú évei alatt miért ne fejlesztette a Svéd, Norvég szintre?
2, Ez a "PIACI" liberalista piacszemlélet Adam Smith tollából, már rengeteg helyen elbukott, miért itt kéne oportunista módon bevezetni?
Melyik EU tagország bízta, akarja az EU-ra bízni bármilyen saját döntési funkcióit?
3, Éppen az elmúlt 10 évben lett ez megvalósítva, addig egy szikrája sem volt. Érdemes lenne Statisztikai adatokat olvasgatni, összevetni és nem fantáziálgatni...
4, Ebben az országban=Magyarországon úgy döntöttek az emberek (remélem ez így is marad), hogy NEM AKARNAK TÖBBÉ A HALLANI A LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁRÓL. Ez egyébként történelmileg is hallva született szemlélet a francia kezdetektől a napjainkig sehol meg nem valósult állapotáig. Érdemes lenne nem paradox módon csak ezt támogató nemzetközi filozófiai kisebbségtől olvasni, hanem egy tágabb értelmezésből rálatni erre a témára.
5, Ez az ország FELNŐTT, ezt ki is kérem magamnak. Ez egy modern, sikeres nemzet, ahol valódi tekintelyt kihívó, példamutató emberek élnek MOST IS!
Ennek az országnak -1000 óta- keresztény a vallása, hitrendszere, és szentsége=korona, és hosszú távon az is marad. Ettől függetlenül, mindenki gyakorolhatja a saját hitét, vallását is.
Záróakkordként:
Egy ország minősége, a benne élő egyének BELSŐ MINŐSÉGÉN-amit kifelé tükrőznek-múlik. Hiszen az EGYÉNEK adják a KÖZÖSSÉGEKET, a KÖZÖSSÉGEK a NÉPEKET, és a NÉPEK alkotják a NEMZETET. A nemzetek, pedig ORSZÁGOT hoznak létre. Ennek VEZETŐI az EGYÉNEKből kerülnek egyre feljebb és feljebb...= nem a VEZETŐKBEN kell keresni LEGELŐSZÖR a MEGOLDÁST , hanem MINDENKINEK BELÜL MAGÁBAN.(Mondjuk ez csak egy 4-5000 éves Védából való, és akkor még nem éltek olyan "bölcsek", mint A.Smith, és a Liberális világképet hirdető csoportok, akik bősz szabadság vágyukkal eltörölni próbáljak a kb 10000 éve az emberiséget összetartó : Morált, Erkölcsöt, Hitet. "A Belcsíny mindigy legyen nagyobb, mint a Külcsíny"
A záró sorra, néhány óvodában tanult mondóka jut csak eszembe:
"Aki mondja másra, az mondja magára"
"Az mind te vagy, de én mi vagyok?"
tEGYÉLmásként 2013.04.12 13:52:42
..
Sokan nem is tudják,mi keresni valójuk lenne egy Bioboltban.  Hiszen a Közértben,és a Zöldségesnél minden kapható,amire egy földi halandónak szüksége van.   Amikor oda  belépünk ez a tévhit rögtön szertefoszlik. A kíváncsiság és az érdeklődés kéz a kézben…..
makeeathappen 2013.04.03 22:31:01