Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemhülye

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fapál Orsolya vagyok. Anya és feleség. Az elmúlt öt évben nem szólaltam meg, de most elég volt! Hogy miért éppen most? A kérdés jogos. Eddig hittem, bíztam, meg voltam róla győződve, hogy férjem ártatlansága megerősítést nyer a bíróságon. A Törvényszék majd helyre…..
Hétvégén kellett volna egy beszédet mondanom, de a körülmények miatt a 20 perc időtartamot le kellett rövidíteni kb. 4 percre. Mivel sokat dolgoztam a mondanivalón, most közzé teszem, hogy mit mondtam volna ha... A beszéd vázlatként készült, nincs szerkesztve és elég hosszú, de…..
Nemhülye 2013.05.04 10:27:44
Köszönöm szépen a részletes, kimerítő tájékoztatást, hiszen eddig, megvallom őszintén, nem több fogalmam volt a BIO termelés körülményeiről, követelményeiről, és ellenőrzéséről, mint az átlagpolgárnak, de most valóban sok új infóval lettem gazdagabb. Nem is nagyon tudok hozzászólni, legfeljebb annyit még; tiszteletreméltónak tartom azt munkát és igyekezetet, amit az elveidért és a céljaidért teszel. A korábbi témákhoz (a 2-es ponthoz) csak ennyit: úgy tűnik, hogy a tényeket néha egy kicsit az igényekhez igazítod, ami persze nem ismeretlen eljárás. Gondolok arra, hogy korábban pl. a favágással kapcsolatban azt írtad, hogy 50 éves, csupa beteg fa volt, amit ki kellett vágni, ám utóbb kiderült, azért kellett kivágni őket, mert ott valami feldolgozó üzemet terveztél, ami végül nem valósult meg. Balatonhenyéről pedig azt írtad, hogy az NEM üdülőfalu, hanem mezőgazdasági terület, de itt magad állítod, hogy már a (nyilván a környéken lévő) présházakat is üdülőként használják. Gondolom, hogy présházat üdülőként használni nem szabálytalan, úgyhogy ezt a legutolsó panaszodat egyáltalán nem is értem. Egyébként én azt hittem, hogy a manufakturád a faluban van, azért tettem korábban arra utalásokat - egy barátunk panaszai alapján.
Mégegyszer: köszönöm a részletes tájékoztatást, és sok sikert és problémamentes együttélést kívánok,
Nemhülye 2013.05.05 18:16:33
@RSD: Kedve RSD! Ingatlan ügyben forduljon ingatlan ügynökhöz, én ilyesmivel nem foglalkozom.
Nemhülye 2013.05.05 18:38:51
@le77hi: Kedves le77hi, igazad van, (szerencsére) nem velem őriztél jószágot. Ha figyeltél volna a kommentekre, akkor rájöttél volna (talán), hogy nem én adtam neked tanácsot, hanem ymelnek, aki konkrétan egy erre vonatkozó kérdést tett tett fel. Nem kell komoly intelligencia ahhoz, hogy megértsd, hogy ha valaki azt kérdezi, hogy hol érdemes ilyesmibe belevágni, és ha már te válaszolsz erre a nem neked (FB) szóló kérdésre, majd ehhez más is csatlakozik, (és: ugyanazt ajánlja, amit te) akkor tulajdonképpen a kérdezőnek válaszolt ő is. Sajnálom, hogy a párbeszédes folyamatban nem ymel, hanem a te hozzászólásodnál nyomtam meg a választ, de reméltem, hogy az elég egyértelmű szövegből pontosan meg fogod te is, nem csak ő, érteni, hogy mire válaszoltam. Neked már csak azért is könnyű lett volna követni a dolgot, mert pontosan azt ajánlottam neki, amit te. Sorry, ha túl komplikált volt neked a párbeszéd.
De, gondolom, ez az egész már nem tartozik e blog tartalmához.
Kövezzenek meg érte, de várható volt, hogy valamelyik politikusnál elszakad a cérna a közvéleménykutatásokkal kapcsolatban. Közeledik a választás, fokozódik az indulat. Nem elegáns egy efféle munkával foglalkozó céget gyakorlatilag lehazugozni.  Magam sem gondolom…..
Nemhülye 2013.04.03 13:20:45
@lajos0: Ok, csak megint nem tudom, ezt miért írod nekem? Továbbra is úgy gondolom, és ennek az általad közölt részlet sem mond ellent, hogy a pártfinanszírozás ilyen köz-vállalatokon keresztül folyt már 1990-től, ami valóban úgy működik, hogy POLITIKAI nyomás hatására közpénzeket folyattak ki az államkincstárből. De óriási a különbsége annak, -és én csak ezt állítom-, hogy valaki ezt, törvény ellenesen szervezi, és esetleg le is bukhat, vagy pedig a törvényeket igazítják a -elsősorban saját- párt (és párthű nagyvállalkozók, személyek) megfinanszírozására. Mert amíg Zuschlag és a hasonlók elkaphatóak, addig a törvényt saját érdeke szerint módosító párt képviselői nem kaphatóak el, pedig messze nagyobb károkat okoznak.
Nemhülye 2013.04.03 13:26:48
@lajos0: illetve, úgy látom, hogy nem állítasz mást, mint amit én is, tehát gyakorlatilag nagyon hasonló véleményen vagyunk; csak az előbb úgy éreztem, hogy amit írsz, azt ellenemre (vitaként) írod, ha tévedtem, elnézést. Sajnos, a korábbi vitapartner folyton oarra akart szorítani, hogy mondjak ellent valaminek -amit egyébként többnyire nem is állítottam.