Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ReveszM

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csendélet Józsefvárosban – Vasárnap reggel a Práter utcában lócitromokat láttam. Nem vicc, komolyan. Az úttesten is, meg a járdán is. Azután találkoztam a lovakkal is, a Leonardo - Corvin sétány találkozásánál, talán tíz kisebb-nagyobb lovacska álldogált békésen az…..
Az előző posztban említésre került SZOBA A NYOLCBAN c. rendezvény, én ehhez fűzném hozzá saját észrevételeimet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! - ezzel fejezte be a TASZ a film bemutatójára szóló invitálást, melyet minden önkormányzati képviselő megkapott. A…..
Az elmúlt napok slágere, a Nagyvárad téri aluljáróban lefolytatott molinós kergetőzés után újabb érdekesség történt, ezúttal a Mátyás téren. A Kesztyűgyárban ma reggel jelentek meg ezek a különféle nevekkel felcímkézett kartondobozok. Pontosítva, FIDESZ-es képviselők…..
Mi baja lehet egy kutyafuttatónak? A II. János Pál pápa tér rendbetételét az egyik közeli ház ablakából figyelhetem. Egyre rendezettebbé válik, már a járólapokkal kirakott gyalogos utak közepéről is kiköltöztették a villanyoszlopokat. Azt figyeltem meg, hogy hiába van készen…..
Sok-sok évvel ezelőtt – megvan az már huszon is –, az akkor még Németh utcainak nevezett iskolából az iskolaotthonos kicsik egy-egy órát a Rákóczi téri játszótéren töltöttek.  Most a gyerekek visszakaptak egy falatka játszóteret. Képviselő-testületi ülésen…..
Véglegesen megbizonyosodtam róla, hogy a közgyógyellátáshoz igazolvány igénylés valóban egy jogszabályilag felépített akadálypálya, beteg és idős emberek számára. Közgyógyellátáshoz igazolvány igénylése Háromfajta jogosultság van, ezek között az igénylő egészségi…..
Azaz: Megújul-e az Auróra utcai rendelő? A szerdai testületi ülés rendkívüli volt, amelynek indokoltságaként az hangzott el, hogy Kormányhatározat született, melynek értelmében rövidesen pályázatot írnak ki az Auróra utcai rendelő felújítására, - rövid határidővel -…..
A Magdolna Negyed Program II. projekt részeként „sportudvarokat” alakítottak ki két üres telken, a Homok u. 7, és a Dankó u. 18. sz. alatt. A Homok utcai udvart már tavaly használták a napközis tábor ideje alatt a gyerekek. A Dankó utcai telek jelen állapotában alig használható bármire is. A…..
A kerületi általános iskolák állami fenntartásba kerültek 2013. január 1-től, ami azt jelenti, hogy"az állam gondoskodik - az óvodai nevelés, a nemzetiséghez tartozók óvodai nevelése, a többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható sajátos nevelési igényű gyermekek…..
Józsefvárosban  2006-ig működött önkormányzati intézményként a Józsefvárosi Szociális Foglalkoztató. Megváltozott munkaképességűeknek olyan feladatokat, munkát kerestek, amelyet az intézmény műhelyeiben lehetett elvégezni, természetesen rövidített munkaidőben.…..