Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mz//iksz

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
mz//iksz 2019.08.04 17:17:02
@kéki béla: Ha valakinak húgyúti fertőzése van annak több mint 99%-ban tünete van (csípő fájdalmas vizelés és állandó vizelési inger) annak nem jut eszébe hogy strandolgasson. Ezen kívül egy fertőzőtt vizelet egészséges bőrrel érintkezve nem okoz betegséget még közvetlen érintkezés esetén sem. A húgyúti fertőzések nagy részét olyan baktériumok okozzák amik a bőrön sokszor jelen vannak, csak a hólyagba nem jutnak be (E. coli, Klebsiella).
Higiéniai szempontból a gond a széklet ami egészséges esetben is 10 a 11.-en baktériumot tartalmaz grammonként, ami felhígulva is probléma a sérült bőrnek vagy ha kortyol a vízből valaki.
mz//iksz 2019.08.04 17:18:46
@mz//iksz: @kéki béla: Ha valakinak húgyúti fertőzése van annak több mint 99%-ban tünete van (csípő fájdalmas vizelés és állandó vizelési inger) annak nem jut eszébe hogy strandolgasson. Ezen kívül egy fertőzőtt vizelet egészséges bőrrel érintkezve nem okoz betegséget még közvetlen érintkezés esetén sem (bár ezt jobb nem próbálgatni) A húgyúti fertőzések nagy részét olyan baktériumok okozzák amik a bőrön sokszor jelen vannak, csak a hólyagba nem jutnak be (E. coli, Klebsiella).
Higiéniai szempontból a gond a széklet ami egészséges esetben is 10 a 11.-en baktériumot tartalmaz grammonként, ami felhígulva is probléma a sérült bőrnek vagy ha kortyol a vízből valaki.
Már elmúlt néhány nap az óraátállítás óta, mégis sokan kóvályognak, mint az őszi legyek. Szerintem hülyeség ezt az egész felfordulást csinálni, mert nem sok értelme van. Még ifjú fejjel utáltam meg ezt az idő tili-tolit. Imádtunk focizni, és ki nem mondott megállapodás volt a szülőkkel, hogy…..
Sőt, Obama azt mondta, hogy Magyarország már döntött: a saját helyét az orosz, a kínai, a kenyai, az egyiptomi, a burmai, az azerbajdzsán stb. rezsimek között jelölte ki a szabadság és a társadalom elnyomásában. Hadd tegyem hozzá, ezzel nem tett mást, mint nyugtázta a magyar…..
Kevesellte a hálapénzt a műtétet végző orvos. Tisztelt Praxis blog olvasók!   Valaki legyen olyan szíves és árulja már el nekem, mégis mennyi hálapénzt is illik adni egy orvosnak? Történet röviden, nagyobbik, majdnem felnőtt fiam mandulaműtétre kórházba került.…..
mz//iksz 2014.05.06 17:53:08
1. Nagyon nehezen hiszem el, hogy ilyen megtörtént. Ha igen, azzal az a legnagyobb baj, hogy persze ez kerül fel az internetre, és ez alapján ítélik meg az orvosokat.
2. A paraszolvencia az UTÓLAG adott hálapénz, tehát az ellátás minőségét nem befolyásolja. Ez nem törvénytelen. Az ELŐRE kért pénz, amely ebből adódóan az ellátást is befolyásolná viszont törvénytelen, ez nem nevezhető paraszolvenciának.
3. Egy orvos nem tudja az egészségügy rendszerét megváltoztatni, ha akarja sem. Van viszont választási lehetősége: marad itthon vagy külföldre megy. Ha marad akkor az itteni rendszerhez kell alkalmazkodnia. Ez nem azt jelenti, hogy a fenti bunkó orvos mintáját kell követnie, de hogy egyáltalán ne fogadjon el utólag semmit, az a következőek miatt is nehéz lenne:
- ha az orvos megoperál valakit, akkor jelenleg a kórházak nagy részében ez úgy zajlik, hogy az operáló orvosnak bizonyos összeget kell adnia a műtősnőnek és az altatóorvosnak, időnként még a műtősfiúnak is. (ennek neve kiskassza) Ha nem kap semmit akkor is be kell ezt fizetni. (ha valahol ezt nem így csinálják, ott minden nagyon lassan/rosszul/idegesen történik, majd szépen elmegy mindenki más osztályra)
4. A paraszolvencia egy nem jó rendszer, de most próbálom az előnyét is összeszedni. Ha valaki úgy dönt, hogy nem ad paraszolvenciát (vagy azért mert nem jut rá vagy elvből), ez nem okoz gondot, mert a másik, aki megteheti, ad. Ha egymás után már 5 beteg nem ad semmit, az orvos meg fizetheti utánuk a kiskasszát, akkor elkezdi nézegetni a külföldi álláshirdetéseket.
Vagy Magyarországon alkalmazkodik a rendszerhez vagy elmegy.
5. Ha találni kell egy pozitívumot a paraszolvencia (UTÓLAG adott hálapénz) rendszerben, az épp az hogy szolidáris: ha valaki nem tud adni az is ugyanolyan műtétet kap mint a másik.
Ha egyszer valaki megírja Orbán Viktor és az Orbánizmus történetét, az a magyar demokrácia degenerálódásának krónikáját is lejegyzi. Semmi kétség: Csehország után Szlovákia is polgárosodottabb országnak tűnik, mint Magyarország, ahol előszeretettel hasonlítják magukat e…..
Szinte már mesébe illő az elmúlt hónapok azon eseménysora, mely a napnál is világosabban mutat rá a jelenlegi kormánypárt és szavazótáborának elképesztő morális sekélyességére. Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy a Fidesztől nem áll távol a különböző eszmerendszerek…..
mz//iksz 2014.03.08 10:52:58
@DezInf:
Én (vsz. ő is) azért olvasom mert mind a bal mind a jobboldali véleményekre kíváncsi vagyok.
Attól függetlenül én már kb 20 éve olvasom az indexet, és jobban tetszett az első 10 évben, mert politikailag kiegyenlítettebb volt.
Azért az nonszensz, hogy az év első rendelésén máris az év első bunkóságával kellett szembesülnöm. Talán egy vaskos borítékkal kellett volna kezdenem, akkor más bánásban részesülök? Tisztelt Praxis!   Az év első rendelése a háziorvosomnál emlékezetesre sikerült,…..
Michael Jackson testi-lelki nyomorult volt. - vallotta meg Conrad Murray, amerikai orvos a betegéről azután, hogy szabadlábra helyezték a popkirály 2009-ben történt feltételezett megölése miatt. Murray az ausztrál Channel Nine tv-adónak adott exkluzív interjújában mesélt sokkoló…..
Néztem a tévében, ahogy újfent aktivizálták magukat azok az aktivisták, akik a hajléktalanok jogaiért küzdenek, akik nem akarják elfogadni, hogy Budapesten a közterületekről kitiltják az oda nem való elemeket. Jogot akarnak olyanoknak, akik nagyrészt lemondtak a jogaikról.…..
"Tiszteletben tartva és természetesen elfogadva mentortársaim döntését, most először érzem azt, hogy kérdőjelek vannak bennem az igazságosságra vonatkozóan. Lili soha nem teljesített ennyire jól, nagyon nagyot énekelt" – mondta Alföldi Róbert, az X-Faktor egyik mentora azzal…..
Múlt héten Orbán Viktor az őt cikiző német rajzfilm hatása alatt úgy fogalmazott, hogy sajnálja a német gyermekeket, Magyarországon ugyanis elképzelhetetlen lenne, hogy "hazugságokat és valótlan tényeket gyermekműsorrá alakítsanak. Ha ez előfordulna a Magyar Televízióban, itt…..
mz//iksz 2013.04.01 19:10:31
@DARTH HAJDU:
Érdekes módon a több ezer komment során egy fideszes sem próbálta bemutatni, miért voltak hazugságok ezek. :)

Volt válasz 11:30-kor.
Valamint ha nem lenne szólásszabadság ahogy a rajzfilmben 'tanítják' akkor ez ai blog sem lehetne, valamint az index sem origo sem. Szerencsére vannak.
mz//iksz 2013.04.01 19:53:46
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..