Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fazakas László

0 bejegyzést írt és 553 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország Magyarországi anyakönyvek (1895-1980) (ugyanitt felvidéki és több magyar helység, európai és más kontinensek anyakönyvei is)  Magyarország (és néhány elcsatolt rész) indexelt római kat. anyakönyvei (1895-ig) Magyarország (és néhány elcsatolt terület) indexelt református…..
A Kaukázusi- és a Kárpát-medencei magyar állam egyesítése II. András akkor még reális terve. A Mongol haderő előrenyomulása és a Keleti-Magyarország megszűnése után ez a terv lekerült a napirendről. A Kárpát haza Magyar birodalmának a védelme volt immáron fia, IV. Béla feladata. A Magyar…..
Friss banán a szobákban, amerikai filmek a moziban, örömlányok és a vízig vezető piros szőnyeg. Ilyen volt az élet a titkos üdülőkben annak idején.  ..
Fazakas László 2019.02.10 08:43:58
@ügyelő:
Bulgáriában nyaraltunk (akkor volt a gyerek kb. 4 éves) de ott még nyáron is kapható volt narancs az összes üzletben és boltban!
Igaz, marha-, vagy sertéshús már nem igazán, de hááát - a szocializmus éppen arról szólt, hogy hiánygazdaság van! Volt akinek minden, volt akinek meg semmi!
Mert már akkor is voltak az egyesek - és a még EGYESEBBEK!
Fazakas László 2019.02.10 08:44:35
@cavalry:
Miután Magyarországon még senki sem vett magának stadiont, már maga a tény felvetése eléggé aljas és nem az igazat sugárzó! Magyarországon talán egyedül ha Stadler József számadó-juhásznak volt Akasztón egy saját stadionja, majd hozzá focicsapata (Stadler SC), de valójában ő sem igazán a jelen kormányzó elithez tartozott.
Sosem jattolt a komcsiknak, így aztán folyton meghurcolták.
Tocsik Mártára is rástartolt a komcsi elit, az mszp-s Boldvai László, s az szdsz-es Budai György személyében, de ők hamar bebuktak a pártos indíttatású zsarolással, így nagyon gyorsan visszaléptek!
Régi hamis számlás sorozatunkat folytatjuk egy friss adathalász spam üzenettel. Korábbi "Telekom számla vagy mégsem?" valamint a későbbi "Telekom számla vagy mégsem II." után ezúttal a Telenoros változat bukkant fel. A csalók okosak, kisebb összegben fociznak abban a reményben, hogy így talán többen…..
"Először hosszú hőseposzt akartam írni, de talán röviden érdekesebb." - kezdi levelét Zweitakt kolléga és látjuk, hogy a hosszas magyarázat nélküli galéria is érthetően, meggyőzően tanúskodik megoldása nagyszerűségéről. Gratulálunk a kreatív újrahasznosításhoz! Az úgy kezdődött, hogy a szaki, aki…..
"Miért fizetnél olyanért, amit ingyen is elérhetsz?" - szegezi gyanútlan olvasójának a kérdést a http://gadgetscoring.com/gadgets/review/tv/hu/Gadget oldal,  amire ugye az ember azonnal kicsire töpped a lúzerség  éjsötét árnyától. A fő kérdés azonban az, utána mi tesz: -…..
Fazakas László 2019.01.12 07:57:24
@KaTe:
Én - szégyen és gyalázat - de megettem a nagy dumát, és rendeltem a neten kipróbálásra egy ilyet. Addig töltögettem a weboldalon a megrendelést, míg a végére már 3 darabbá lett. Hiába akartam módosítani, a 3 az minden áron 3 akart maradni! Gondoltam, majd írok nekik korrekció gyanánt, mert hogy én csak egyet kérek, és ők majd a különbözetet visszaküldik.
Persze az egész egyáltalán NEM ÍGY működik! Naivitás volt az egész.
Az eladó szélhámos cég (nálam FreeseeTV Customer Service - Postbus 202
6670AE ZETTEN; Netherlands) el akar adni egy olyan dolgot, ami a gyakorlatban semmire se jó (még sima szobaantennának is eléggé gyatra), csinálnak hozzá egy egyből bankkártyával kifizetős megrendelő weboldalt - és tolják.
Semmi sem működik abból, amit leírtak hozzá, viszont kártyás fizetésük - az igen.
Egyből lerántották a bankszámlámról a 3 darab eszköz árát. Az addig magyarul is kommunikáló weboldal viszont utána már egyáltalán NEM AKART magyarul megérteni szinte semmit, a reklamációk pedig - mondhatni - el sem mentek, stb.
Így, amikor a posta által végül megjött a csomagom, az egyiket kipróbáltam.
Már elsőre látszott a valóság (reklámjaikon ez sehol sem látszik, de nem is igazán propagálják), valójában egy teljesen passzív eszköz, egy műanyag-lapra felvitt mezei lepke antenna. Nagyon szépen be van csomagolva, s adnak hozzá tartozéknak egy F-csatlakozós koaxkábel átmenetet).
Lehetséges de tény, mindez úgy 40-50 éve, az analóg földi TV sugárzások idején még jól működött volna (bár az antenna "síklapkivitele" miatt tökre irány-érzéketlen, s az antenna nyeresége szinte 0 dB.), ámde a mai digitális világban ilyen valóságban nincs!
Egy darabig dühöngtem a saját hülyeségemen (no meg - valami 8600 forint volt darabja, miközben még 80-at sem ér), aztán találtam valahol a neten egy olyasmi jótanácsot , hogy a nem reagáló internetes eladókkal (csalókkal, szélhámosokkal) szemben miként lehet gyorsan és nagyon hasznosan eljárni.
Megbíztam hát egy levélben a bankomat, hogy vonja vissza a teljes kifizetést.
Megtették!
Nekem postafordultával egy az egyben visszautalták a már levont összeget, a freeseetv szélhámos cég pedig nálam - valamiért azóta se reklamált! (elkönyvelték buktának?)
Közvélemény kutatást végeztünk olvasóink, követőink között. Arra voltunk kíváncsiak, hogy egyes háztartási gépek a háztartások hány %-ban vannak jelen és milyen meghibásodási gyakorisággal bírnak. E két kérdésre kapott válaszok alapján kirajozolódott, hogy mely elektromos háztartási eszközöknek a…..
Fazakas László 2019.01.11 17:41:24
Nálam elsőre a majd harminc éves kávé-teafőző kombóm kávéfőző része "reccsent" meg. Nem dobtam ki - inkább megcsináltam. És mert megszoktuk. Később roncs lett a 30 éves Siemens FM691 videómagnó. Nem is vacakoltam túl vele sokat - inkább megcsináltam (ék-, és lapszíjak cseréje) ... oszt azóta meg - a sors iróniája - szinte be se volt kapcsolva.
A kézi porszívónknak (Miele S192) viszont akkora lett a baja, hogy maga a belevaló új alkatrész (motor) beszerzési ára többe került volna, mint amennyiért a gépet magát mi valamikor megvettük. Tehááát - kidobtam!
A hálózati kábele viszont átkerült az utána és később helyette megvásárolt Zanussi ZAN1800EL-be, mivel annak gyári vezetékével nálunk pl. ÁT SEM ÉRI a szobákat!
A legutóbbi esetünk - a kb. 7 éves Electrolux automata felültöltős mosógép. Nem hívtunk hozzá szerelőt, de valójában ki se dobtuk - mert itt a házban egy lakás elé kitett és rossz Whirpool Philips alkatrésszeivel (motor szénkefék) megsegítve - valójában megcsináltam. (aztán azokat később vadi újakra cseréltem át) Azóta is szépen "rója a köröket", amint az őt megelőző 36 éves Energomat Hajdu automata teszi - lenn vidéken az anyósomnál. Többször volt benne csapágy-szimering kombó-csere, de még mindig úgy megy, mint egy Schaffhausen.
Igaz, 3 darab válogatott rossz gépből hoztam össze (más mosódob, más csapágyazás, más fűtés, és más programkapcsoló), azonban máig szebben mos, mint egyik-másik "ma annyira modernnek" mondott társa ...
A gázkonvektorok és gázboylerek javítása - meg már szinte a gyerekjáték kategória ...
Eléggé abszurd helyzet állt elő, mert a munkaadók és munkavállalók képviselői december 30-án dönthetnek a jövő évi minimálbér összegéről. Ha nincs egyezség, a kormány mondhatja ki a végső szót, de mikor? Szilveszterkor összeül a kabinet, hogy kormányrendeletben állapítsa meg, mennyi lehet jövőre a…..
Fazakas László 2018.12.31 06:24:03
@8CyB4: -"annyit sikerült elérni hogy 600 ezer magyar lelépett"-

Igen?
És hányan "léptek le" Romániából, Bulgáriából, a balti köztársaságokból, a volt NDK-ból, Lengyelországból? Meg se említve a Cseh Köztársaságot, Szlovákiát s a volt jugoszláv tagokat ...
Minden bizonnyal ott is a Fidesz kormányoz (és persze Orbán Viktor).
Birom én, amikor ez az általános probléma, hogy hányan léptek le!
Mindenkinek meg lett adva a világútlevél, továbbá egész Európában a teljeskörű és szabad munkavállalás + letelepedés joga!
Persze az új esztendőben (a 2/3-dal) el is lehetne venni, vagy törvényesen megvonni, akkor bezzeg az lenne a bajotok, hogy 600 ezren hazajöttek, és ugyan honnan adjunk nekik munkát?
Eléggé szánalmas ám a logikátok, de talán inkább nincs is!
  Horváth Csaba is hozzászólt az elektronikus jegyrendszer fiaskójához, amivel sikeresen bebizonyította, hogy mindössze két dolgot nem ért: hogy mi történik a fővárosban és, hogy mit gondolnak a választók. Miközben az establishment-baloldal folyamatosan azt mondogatja, hogy de Budapesten még…..
Fazakas László 2018.12.06 06:17:49
@Tangooo:
Valóban! Demszky elvtárs világvárosos példaképe - például maga Párizs.
Most azonban meg lehet nézni a koszt, a szemetet, az úton-útfélen mindenfelé migráns sátortáborokat, vagy a teleszart közparkokat, sikátorokat....
Köszönjük, de akkor inkább Tarlós!
Aki kicseréltette a BKV járműveit, helyretette a főváros lepukkadtabb részeit (vagy legalább törekedett reá), majd bemutatta egy életre a Baross tér (Keleti pályaudvar) migráns hézköznapjait! Nekünk az BŐVEN elég volt egyszer. Aztán - SOHA TÖBBÉ!
Komoly belpolitikai csatározást, és némi népszerűségvesztést is felvállalt a kormány azzal, hogy mindenáron át akarja verni a Parlamenten az úgynevezett rabszolgatörvényt. Ha azonban megvizsgáljuk a Nemzeti Együttműködés Rendszerének álszent kommunikációját, rá fogunk ébredni arra, hogy a közelgő…..
A nagy Gruevszki-rejtély. ..
Fazakas László 2018.11.16 05:34:17
@paraszthajszal:
Való igaz!
Ebben az országban Mészáros Lőrincen kívül - a köztudomás szerint csupán Kóka Jánosnak (volt SZDSZ) volt magánhelikoptere. Aztán szépen lezuhantatta. ...
Akkor bezzeg nem visongott (s járatja le magát nap nap után) ezerrel az ellenzéki sajtó.
Továbbá - amikor az izraeli titkosszolgálat (Moszad) csempészi be Izraelbe bárhonnan a nagyvilágból a nekik nem tetsző (pl. valami "túlhangoskodó" antiszuemita), aki éppen ezért oda (Izraelbe) önszántából SOHA menni nem akaró embereket, akkor szintén nem visong ennyire ugyanez a sajtó.
Most lehet megint lehet kicsit orbánozni és hőbörögni a magyar kormány ellen.
Már kigondolni se merem (ugyan ki állhat ilyen hazudozások avagy a magyar kormány elleni lejáratásnak szánt megoldások mögött.) - talán újra Soros és seggnyaló liberálisai.
Sorosról már tudjuk azt, hogy ő személyesen maga a Sátán, ámde "helytartó" és általa pénzelt törpe hazaárulói (pl. Momentum) bőven benne lehetnek a kompániájában.
Holott mellé még maga a "liberális" kifejezés szintén - már CSAK alapból szitokszó.
Figyelemre méltó cikk jelent meg a Népszava mai számában. A szerzője Földvári Zsuzsa, és Haragosak az osztrák-magyar kishatárforgalomból kiszorítottak címmel látott napvilágot. A bécsi tudósító azt írta meg, hogy a két ország között kiépített átkelőhelyekből a kisebbeket immár nem használhatják az…..
Fazakas László 2018.10.30 17:55:01
@LebensraumamOsten:
Óóó - te hülyegyerek! Hol van itt valójában "orbáni nyomor"?
Persze, valójában ahogyan a mondás mondja - " aki nem dolgozik, az NE IS EGYÉK!"
  "Először is szeretném világossá tenni, hogy 1956 nem a kommunizmus elleni harc volt. A felkelők sem akarták eltörölni azt. Ezt manapság gyakran helytelenül ábrázolják." - Így fogalmazott Horn Gyula 2006. október 22-én, a Die Weltnek adott interjújában. Érdekes gondolat.   Amikor október 23-án…..
Fazakas László 2018.10.23 06:06:06
@ételizésítő: - Orvos látott már?
Kis türelmet kért olvasónk új vízóráinak regisztrálására a Vízművek tavaly. Igaz, azokat a vízórákat  egy kicsit is rigorózusabb illető már biztosan nem mondta volna újaknak, tekintve, hogy 2015-ben kerültek beszerelésre, de ezen lépjünk is túl, ahogy a Vízművek és B. is tett. Teltek a napok, múltak…..
Minden 2010-ben indult. A jelenlegi miniszterelnök akkor használta először az azóta legendássá vált szót: fülkeforradalom. Akkor még sokak számára nem volt világos, mire is gondol valójában, mostanra viszont egyértelmű: feudális hűbérbirtokot csinálni az országból. A Fidesz 8 éve nem megnyerte a…..
Fazakas László 2018.09.06 07:16:42
@Fülig José: - Na persze!
Meg Kaya Ibrahimról, Josip Tot-ról, és Habony Árpiról.
Ezek a balos kitalációk mindenkihez elértek, és volt aki bevette, de volt aki NEM!
Fazakas László 2018.09.06 07:18:53
@Fülig José:

Én semmiféle "B csapatos" nem vagyok!
Véletlenül idetévedtem majd egyből beszóltam. Ennyi!
A félretájékoztatottak mindenféle hazugságait elég nehéz megemészteni.
Fazakas László 2018.09.06 07:23:40
@Emmett Brown:
IGEN?
Ezt ki mondotta, avagy KI BIZONYÍTOTTA?
Az a bukott mszp (és véle a baloldal), amelyik a valóságban tele van/volt lopászattal és a korrupt ügyekkel? Megmondta - még megyó kormány leváltása idején - az egyik közismert balos politikusuk. Ha jól emlékszem rá - és aki éppen Megyó volt - a megbuktatása (megpuccsolása) után. (megnevezve az szdsz-t is)
A kerékpáros forgalom csúcsidőszakában különösen fontos lenne, hogy karban tartsák a fővárosban sok helyütt megtalálható (na jó, egyre nehezebben) kerékpáros nyomvonalakat...
Fazakas László 2018.07.29 07:44:33
@babbaba:
Aki valóban készül az öngyilkosságra, az bicajozzon csak bátran tovább a többnyire felbojdult kocsisorok között. Nem beszélve arról, hogy az általában és többnyire az utak járda melletti széle szinte MINDENÜTT a legszarabb!
Csupán a Nagykörutat figyelembe véve
- nem lehetne pl. a járda egyik felét kijelölni a kerékpáros forgalomnak? Valójában nem is ördögtől való a dolog, hiszen a nagyköruti járdákon csupán lézengenek a gyalogosok, miközben a Bajcsi Zsilinszki úton mindezt elég simán meg tudták oldani.
(a Kálmán Imre utcától a József Attila utcáig - végig külön sávjuk van).
Mi lenne, ha mindenütt így oldanák meg?
Kevesebb lenne a közlekedésben sérült biciklista, vagy a kissé lezúzott autó?
Az utóbbi néhány évben hatalmas lendületet kaptak a soundbarok, azaz hangprojektorok eladásai.  Ez a viszonylag kompakt, jól elhelyezhető hangszórótípus manapság az egyik legnépszerűbb módja a TV-k, számítógépek kihangosításának.Másik nagy előnye egy soundbarnak, hogy viszonylag olcsó, néhány ezer…..
Azt talán kimondhatjuk, hogy egy isten háta mögötti kőhalom legalján élő friss ászkarák generáció szellemileg legtopább tagjának sem új, hogy a bankok szolgáltatásaik ár-és díjképzési irányelveit szigorúan a nagyhírű pukkasztott egyes+pókos nyolcas közgadasági…..
Fazakas László 2018.07.17 06:06:07
@Mclaurin:
Hát én azért azt jobban megnézném.
Pláne olyan helyeken, ahol nem béna a pénztáros, a pénztárgépe pedig egy az egyben össze van kötve a bank kártyás termináljával.
Ja meg persze - nem Magyarországon van a kiszemelt bolt, hanem például Romániában.
A készpénzes fizetés csakis akkor és abban az esetben lehet gyors, ha előre kiszámolod, kb. mennyit kell majd fizetned, és már sorban állás közben szépen "kiméred dekára" az aprót. Ha meg végre sorra kerülsz, csupán odaöntöd a pénztáros elé.
Mi pl. a horvátországi autópálya-kapuknál vettük észre, melyik megoldás a gyorsabb. Bedugtam a kártyát, felnyílt a sorompó - s kiadta a kártyát.
A pénzzel bíbelődök pedig - tán még most is ott állnak sorba. Miközben elég alaposan át is vágják őket, mert nem mindig pontos ám a visszajáró apró, pláne akkor ha ráadásnak valami más valutával (nem kuna) fizeted ki a díjat. Ügyes húzás tőlük, hogy a visszajáró aprót rendre kunában kapod meg, így simán alapból - már a valuta-váltás ténye - magában is eléggé necces.
Fazakas László 2018.07.17 06:14:09
@FDToth:
Óóó, nekem - még OTP bankos korszakomban - az akkor 3 évre kiadott Cirrus-Maestro Multipontos bankkártyám járt úgy. Igaz - én tán még a levegőt is kártyával veszem -
ámde bő fél év elteltével már szinte minden felirat lekopott a kártyáról. Egy évesen már úgy nézett ki, mintha legalább 10 éves lenne. Aztán - a mágnescsík kezdett róla szépen lekopni, no meg maga a kis chip lapocska ...
Bő másfél évesen már megérett a cserére.
Miközben és állítólag - /a bank szerint/ - 3 évre adják!
Csúnyán elbukott a fideszes jelölt is a nyóckerben. Csak ezt senki sem hangoztatja. ..
Fazakas László 2018.07.12 05:34:17
@gyurmicsek:
2200-ban? Talán még akkor is a Fidesz lesz itt kormányon?
Szép jövő. Hajrá magyarok!
Mellesleg - hiába sivalkodik az ellenzék, hogy újabb 2/3, meg csak "a szavazásra jogosul polgárok 23%-a jelent meg az urnáknál, összesen 13 ezren. "
"Teccettek volna" mozgósítani az agymosott és agyhalott büdösbolsi baloldali rajongókat! Vagy kötelezővé tenni az ilyen szavazásokon való részvételt, mint volt az az átkosban ...
Igaz, én akkor egyszer direkt nem mentem el az éppen aktuális és esedékes országgyűlési választásra, s vártam, hogy akkor mi fog történni? Kijönnek értem?
De nem történt semmi!
  A Kocsis Máté utódjául jelölt Sára Botond programja Józsefváros számára: méreggyár és tömeges kilakoltatások. Képviselőként 4 másik "interpelláció" mellett e 2 témában is kérdéseket tettem fel a 8. kerületi önkormányzat egyik bizottsági ülésen, még május végén. A törvényes válaszadási határidő…..
Az utasok tájékoztatása nélkül megszüntette a jegy és a bérlet árában szereplő korábbi biztosítást a BKV, s ezzel évente mintegy ötvenmillió forintot spórol a cég rajtuk. Mindezt tájékoztatás nélkül, már évekkel ezelőtt megtették, s azóta még a jogos kártérítést is csak bírósági határozat alapján…..
Fazakas László 2018.06.24 05:57:42
@Bobby Newmark:
Ha valóban megszünt az utasbiztosítás, illetve az utazási tarifákban már nincs benne a biztosítás maga - akkor miért nem lett olcsóbb a jegyek ára? Tán lenyúlják?