Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyulmama

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt kelet-északon hirtelen megint télutóra utaló időjárás lett. Hétfőn 3 fokra lehűlt a levegő, és délutánra is csak 5 fokig emelkedett. A nagyon hülyék (én) nem vették komolyan az előrejelzéseseket, meg a saját erkélyükön tapasztalható farkasordító hideget, így tavaszi…..
nyulmama 2014.05.08 18:39:24
Az úgy volt, hogy nálunk a csütörtök és a nagypéntek is ünnep, már ami a munkaszünetet illeti. Úgy gondoltam hát, hogy keresek a környéken egy kevésbé vallásos országot és meglátogatom ebből az alkalomból. A választás Dániára és Koppenhágára esett, ami több szempontból…..
Városunk védőszentje, szent Kazimir (magyarul Kázmér, de az sokkal hülyébben hangzik) március 4-én ünnepelte a neve napját. Ennek örömére ezen a hétvégén óriási Kazimir napok tartatnak Vilnius belvárosában. Sajnos ezt nem az én tiszteletemre találták ki, de úgy is tetszik,…..
Hamarosan (talán a hétvégén) írok rendes blogbejegyzést is, de az a helyzet, hogy nagyon beindult a munka. Nem is tudom pontosan, hogy éppen mihez szólok hozzá, és miről próbálok valami okosat kitalálni, mert - sajnos vagy szerencsére - minden mindennel összefügg.  A…..
De nem is így kezdődött. Hanem úgy, hogy még az első héten, amikor szállodában laktam, magamtól megtaláltam az egyik legtutibb helyet a városban, a Šnekutist. Később kiderült, hogy az alternatív térkép (az, amit helyi fiatalok állítanak össze, és olyan helyeket is javasolnak,…..
Magyarság. Az enyém az én magánügyem. Pont annyira nem szólhat bele senki, mint abba sem, hogy hány gyereket vállalok, mikor, mik a szexuális preferenciáim, és mit gondolok a bármelyik istenről.  Magyarországon születtem, magyarul beszélt hozzám apám, anyám, magyar nyelven…..
nyulmama 2013.09.08 09:40:51
@cozumel: Szerintem azért vagyunk egy páran, akik tudjuk, hogy Hogwarts az Roxfort, úgyhogy nincs ezzel baj. Hogy megragadjam a lényeget.
A diktatúrát meg én is gyűlölöm, és én is reménykedem abban, amit egyébként Ranschburg tanár úrtól hallottam az egyik utolsó előadásán, hogy nem maradhat ez így örökké, hogy jönnie kell valami másnak. Legyen nektek igazatok.
Autizmusmesék Az úszógála 2013.07.15 13:31:35
Minden évben megrendezik az iskolánkban az úszógálát, aminek az a lényege, hogy a gyerekek egy verseny keretein belül bemutatják a szüleiknek, hogy mennyit haladtak az úszástanulásban év közben.  Természetesen nem évfolyamok közötti versenyről van szó, hanem a házak…..
Ma fantasztikus hír fogadott az iskola kapujában, Cs. ugyanis igazgatói dicséretet kapott azaz "Head Teacher Award"-ot.  Ezt a kitüntetést mindig az egész iskola előtt adják át és a neve bekerül a "Honour Book"-ba is. É. elmesélte, hogy amikor Cs. nevét kimondták és felment…..
Cs. imádja a LEGO-t és a gyurmát, ez utóbbi is már a menetfelszerelésünk része, mindig ott van a hátizsákban amikor megyünk valahova. Ráadásul most már olcsón lehet olyan gyurmákat kapni, amik nem koszolnak annyira, nem ragadnak a kézre és az erre érzékenyebb gyerekek is…..
Autizmusmesék Testvérszemmel 2013.04.02 08:32:51
A mai mese kissé rendhagyó lesz, mert nem én írtam. Cs. hét és fél éves nővére írta kis levelekben, a naplójában, illetve mondta tollba az elmúlt fél évben. Az ő engedélyével teszek most közzé részleteket ezekből, mert szerinte ez segíthet olyan gyerekeknek, akiknek szintén…..
nyulmama 2013.06.22 00:56:19
@sEm: Olyan érdekes, amit írsz, mert a kisebbik unokahúgommal is kicsit az a helyzet, mint Éduával.4 évesen folyékonyan , hangsúlyozva olvasott, értve is, amit elolvasott, és a tesója matekpéldáit oldotta meg, aki 4 évvel idősebb.
Pont ezek miatt is Montessoriba járt alsóban, ahol ugye lehet egyénileg haladni. Akartak neki más feladatokat adni, de ő sem akarta, hogy mást csináljon, mint mások, eleinte sírva is fakadt. Aztán jól megoldották a tanítónénik.
És én is azt hiszem, hogy bár bizonyos területeken felette állt az átlagnak,de alapjában azért kislány volt, érzelmi és egyéb téren is, nem tudom, érthető-e, amit mondok.
Az ő szülei sem erőltették, de kapott olyan feladatlapokat-imádta-ami magasabb szinten volt, mint amit az évei alapján tudnia kellett volna.Meg járt olyan szakkörökre, amik gondolkodtatóak voltak, ott pl. nem zavarta, hogy nála nagyobbak is vannak. Ezt élvezte, de az osztályban nem akart "más" lenni.
Szerintem, nagyon helyes, ha ezeket figyelembe veszi az ember, és nem csak arra koncentrál, hogy a gyerek "zseni".
Ettől még lehet a cikkben szereplő fiú tényleg zseni, de szerintem sem lehet ezt ráhúzni mindenkire.
Panzej blogja Nem megy.. 2013.06.01 10:50:16
Nem megy, ne haragudjatok, nem megy. Pedig a blog látogatottsága még most is elég magas, és mondanivaló is lenne bőven, de itt már nem megy. Nem arról van szó, hogy elhagyott az erőm, vagy teljes depresszióba hulltam, egyszerűen csak nem biztonságos úgy írogatnom ide, hogy akárki…..
Autizmusmesék Koktélcseresznye 2013.05.18 00:00:23
Étterembe menni nagy kaland (az egész család számára), az ismeretlen környezet meg az új dolgok mindig nagy kihívást jelentenek.  Ma egy első látásra ártatlannak tűnő koktélcseresznyével gyűlt meg a bajunk, amit a gyerek almalevének tetejére tettek.  "Hát ez miez? Ehető?…..
Autizmusmesék Az egyetemen 2013.04.13 11:24:18
A gyerekeknek tavaszi szünet van, de az egyetemen továbbra is zajlik a munka. Ilyenkor magunkkal visszük őket és  beülhetnek velünk szemináriumra, előadásra vagy az irodába. Tegnap velem jöttek a "Művészet és birodalom" szemináriumra.  Vittem nekik könyveket olvasni,…..
nyulmama 2013.04.14 17:07:30
Édes kicsi fiam, mostanában sokszor történnek olyan dolgok, amiket nem tudok megmagyarázni neked. Sokszor van az, hogy csak nézek rád, és fogalmam sincs, mit mondhatnék. Az okos könyvek leírják, mi az autizmus, mi az, ami ezzel jár, de sok mindent ránk hagynak, a szülőkre, nekünk…..
nyulmama 2013.03.30 23:16:42
@sEm:

Nem emlékszem, sajnos arra a "mesére", majd megpróbálom előkeresni.
Csak azért kérdezem, mert a lányom most ezzel foglakozik, TSMT tornát tart a BHRG alapítványnál, és azt mondja, nagyon jó eredményeket lehet elérni autistáknál is, csak persze minél előbb, annál jobb.

Igen, tavaly nyáron 5 hétig volt kint Angliában, London mellett, ahol ezzel foglalkoztak egy kolléganőjével, és ő is mondta, hogy ott nem annyira van ez, akiknél laktak-két autista kislány van ott-azok is Magyarországra járnak terápiára.