Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flyer68

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeretném kérni érzékenyebb lelkű -- esetleg a hozzáértés látszatára is adó -- ismerőseimet, hagyják abba a konzervatívozást Orbánék kapcsán, akik a legjobb esetben is csak etnonacionalistának látszó, hatalommaximalizáló, rosszabb esetben (ténylegesen) a politikát eszközként forgató gátlástalan…..
Flyer68 2019.07.06 23:39:17
@kazsiafigyelo: Bocs, de pár itt kommentelő még nem konzervatív "jobboldali ellenzéki közösség"! Jobboldali ellenzéki közösség NEM létezik! Nem látható, nem hallható, nincs semmilyen megnyilvánulási formája. Semmi, ami alapján közösségként lehetne definiálni.
Orbán és a Fidesz saját, hithű és áldozatkész elitjének felépítése és megerősítése közben számos bűnt követett el a nemzet ellen. Ezen bűnök egyike a földmutyiként elhíresült dúlás, amely során a rendszerváltás után húsz évre bérbe adott állami földek újabb húsz…..
Flyer68 2015.03.22 09:11:25
@Pipas: Valóban nem fognak éhen halni. Mert ahogy már hallani lehet, az új "nyertesek" jó pénzért szivesen ráengedik legeltetni az állatokat a földjükre.
Így lehet elérni, hogy magánvagyon legyen az, ami korábban az államot gyarapította.
Ügyes!
Via. ..
Flyer68 2015.02.11 17:31:17
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Ehhez dunántúlinak kell születni, hogy valaki meghallja a különbséget. :-)
50 méteren 3 óriásplakát – mi ez, ha nem a megtestesült szerénység és a javakkal való takarékos sáfárkodás? Dundul az MVM, az állami energetikai kisgömböc, van már benne mindenféle portéka! Dolgos hónapok állnak a társaság mögött, eljő az ideje az eredmények szelíd…..
Flyer68 2014.10.06 23:28:01
@Éhes_ló: Azt is megnézhetnéd majom, hogy miböl jött össze. A versenypiaci értékesités hozta össze, nem a lakossági.

És tényleg már, mekkora rablás, hogy valaki 2,3 milliárdot mer keresni egy évi 250 milliárd árbevételü iparágban. Te a seggedet nem emelnéd fel 1%-os hozamért nacsalnyik, de ugatni azért ugatsz!
Flyer68 2015.01.28 19:31:04
@Éhes_ló: Ja, hát ha neked az már lopásnak számít, ha valaki pénzt kér valamilyen szolgáltatásért, akkor valóban. Gondolom te ingyen dolgozol, mert különben tolvajnak tartanád magad, ugye?
Ahogy elnézem a tüntetők bizonyos szervezeteit, csoportjai, bizonyos blogokat, és bizonyos hozzászólásokat, a középkori parasztfelkelések jutnak az eszembe. A parasztfelkelésekkel mint olyan mozgalmakkal példálózok, amelyek elkeseredettek voltak, de nem vitték sokkal előrébb a…..
(TASSZ jelentés) Elvtársak, sok elvtelenül felhozott szám röpköd a köztudatotokban, mintha manyuppal együtt a 95%-ot verdesné a mi népünk központi költségvetésének adóssága, mintha 4 év alatt, plusz end májnusz, non plussz ultra, csak 0%-os növekedést sikerült volna…..
Flyer68 2014.03.23 19:22:34
@almodhi: Nem olyan nagy titok, szerintem. Pont azért, mert erösebb volt az elnyomás, az ottaniak sokkal jobban értékelik a demokrácia jelentöségét és a kezdeti nagyobb szegénység miatt jobban megbecsülik a lassu de fokozatos gyarapodást.
Nálunk az embereknek igazábol nem a demokrácia kellett. Hanem az azzal járo jolét, lehetöleg hamar. És mivel ez nem teljesült, jött a kiábrándulás és a kudarcot a demokráciával és a piacgazdasággal azonositották.
És persze kellett hozzá egy felelötlen politikai elit, amelyik nem volt rest meglovagolni ezt az elégedetlenséget.
Tavaly októberben hoztak törvényt arról, hogy játékgépeket csak az állami koncessziós szerződéssel rendelkező kaszinókban lehessen üzemeltetni. Ezekből ugye 3 van az országban, kettő az állami tulajdonú Szerencsejátéké, egy meg Andy Vajnáé. A dolog Lázár János szívügye…..
Flyer68 2013.07.16 22:53:36
@Indriq: O, hát ezért adják majd a koncessziokat a szigoruan megbizhato haveroknak. Akik persze nem nyerészkedni akarnak a dolgon, hanem lelkiismeretesen örködnek majd a felett, hogy csak becsületesen megkeresett forintokat lehessen ott eljátszani.
Meg is fognak majd mindenkit kérdezni, de szigoruan a szemükbe nézve, hogy ugye nem valutaüzérkedéssel szerzett pénzt akar eljátszani a Black Jacken. És ha a delikvensnek csak a szempillája is rebben, már hivják is a TEK-et meg a NAV-ot.

Hát, igy fog müködni a NER kaszino, akárki meglássa!
Képzeljünk el egy olyan szituációt, mikor vendégségben összevitatkozunk a vendéglátókkal, és mikor kijelentjük, hogy akkor inkább távozunk, akkor ők így marasztalnak: „Jaj, ugyan már, hova szaladtok, még pofán sem vágtunk titeket?! Nesze, nesze… jaj, ne siessetek, maradjatok…..
Flyer68 2013.05.20 14:06:08
@MetroGoldwinMayer: Legalébb azt nézd már meg te bunyevác, hogy mikortol lett miniszterelnök a Bajnai, mielött össze-vissza hazudozol itt!
2009-töl, B+!
És 2009 végére már növekedésbe fordult a gazdaság. Csak, ellentétben a mostanival, az fenntarthato pálya lett volna.
Ez a mostani meg csak annak köszönhetö, hogy "arccal beleálltunk a földbe", ahogy @mizrolist nagyon találoan fogalmazta.
Minden elörejelzés szerint minuszos lesz az idei GDP, egész éves viszonylatban.
Miért vár el a kormány „nonprofit” vagy veszteséges működést a piacon működő energiacégektől, ha „saját” hasonló profilú vállalkozása azokhoz hasonló vagy annál nagyobb profitot hoz a költségvetésbe? Az MVM Zrt. minden eddigit felülmúló eredménye is arra mutat rá,…..
Potápi Árpád fideszes stróman képviselő egy olyan tartalmú törvényjavaslatot terjesztett az Országgyűlés elé, amely éppen ezeket az adatokat titkosította volna - nemzetbiztonsági okokra való hivatkozással. Abban talán nekünk is volt egy kis szerepünk, hogy képviselő úr a…..
A II. Orbán-kormány hivatalba lépésekor a középosztály megerősítését tűzte ki célul. Pár nappal ezelőtt pedig Balog Zoltán egy népesedésről szóló fórumon beszélt arról, hogy a középosztályba tartozó nők gyermek- és munkavállalását igyekeznének megkönnyíteni. A…..
Flyer68 2013.03.30 09:38:35
@Makkasz: Gondolom, azért kezelik külön kategóriaként, mert ők a leginkább kiszolgáltatottak. A gyerekek azok, akik aztán végképp nem felelősek a helyzezükért.
Amúgy alapvetően igaz, hogy az általános szegénység az oka mindennek. Annak is, hogy a társadalom ennyire eltolodott a szélsőjobb irányába.
Balról Negyedszázadnyi Fidesz 2013.03.29 16:09:57
Ha Orbán Viktornak 25 évvel ezelőtt azt mondják, hogy a Fidesz kétharmados kormánypártként lényegében titokban fogja ünnepelni negyedszázados születésnapját, valószínűleg kinevette volna a jóslat szerzőjét. A Fidesz 25 éve elsősorban nem azt mutatja meg, milyen magasra…..
Flyer68 2013.03.29 20:51:02
@Kis ember: Nyilván lehetett volna másképp is, ha csak az a cél, hogy törvényesen járjanak el. De az igazi cél most a megfélemlités volt. A Fidesz minden nap újabb és újabb határt lépett át, ahogy távolodott 25 évvel ezelőtti önmagától. Ezzel a huzással átlépte az utolsó határt is és pont olyan lett, mint ami ellen valamikor harcoltak. Szomorú és elkeserítő.
Flyer68 2013.03.29 21:06:09
@Kalmár: Hát, ne haragudj, de ekkora hülyeséget régen olvastam már. Tipikus jobboldali csúsztatás és szándékos félremagyarázása a liberalizmusnak. Amivel mellesleg lazán szabadosnak és gátlástalannak minősítesz mindenkit, aki hisz a szabadságjogokban. A liberalizmus mára a nyugati demokráciák alappillére lett, amelyek az önrendelkezésre és az egyéni szabadságjogokra épülnek. Ha a liberalizmust kérdöjelezed meg, akkor a demokráciát kérdöjelezed meg.
Flyer68 2013.03.29 21:25:37
@zsg?: Olyan értelemben konzervatív, hogy nyilvánvalóan nem érdeklik a társadalmi egyenlőtlenségek és a felzárkóztatás. De valóban nem sértenék meg egyetlen hagyományos értelemben vett jobboldali-konzervatív pártot sem, azzal hogy a Fideszt is annak nevezem. A legjobb szó rájuk szimplán az, hogy populista. Ennyi, és nem több.
Akármennyire hihetetlen, van lehetőség rezsicsökkentésre úgy is, hogy közben nem haragítjuk magunkra a világ fejlettebb felét, nem pusztítjuk el a befektetői bizalmat, nem sújtjuk plusz terhekkel az egyébként is nehezen megélő kkkv-szektort, és közben még a lelkiismeretünk is…..
Flyer68 2013.03.29 10:05:10
@Kara kán: Tartalmas, építő jellegű hozzászólás. Gondolom, sokat agyaltál rajta.
Flyer68 2013.03.29 10:10:10
@LeCavalier: Amúgy meg a szolgáltatók igenis panaszkodnak, hogy minimális megtérülést sem biztosít a jelenlegi árszabályozás.
Nagy valószínűséggel az Európai Bíróság elé kerül az ügy.
Flyer68 2013.03.29 10:16:24
@Loós Gyula: Az ÁFÁ-ról alapvetően csak azt mondja, hogy le kellene vinni az uniós színre.
A többiben alapvetően igazad van, csak ezek az alternatív energia termelési módok egyelőre drágák és támogatás nélkül lassú az elterjedésük. De a jövő ez, meg az elavult épületek, családi házak mielőbbi szigetelése.