Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palma di Cesnola

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A két eset nagyon más, de mindkét közszereplő különös mondatokat mondott. Ráadásul ezek a mondatok nagyjából leírnak egy viszonyt a rendszerhez, amelyben élünk. Innen, a kávézóból nézve az író és a tévés műsorvezető is félreérti a helyzetet. Konrád György azt…..
       Szőnyi Szilárd retteg. Attól retteg, hogyha bedől a Heti Válasz, ha a Simicska-Nyerges duót végleg lenyomja Orbán, akkor nem veszik fel valamelyik mentőhajóra. A jobboldali újságírás ma a rettegésről szól. Hogyan jelezzük a hatalomnak, hogy tulajdonképpen ugye mi is,…..
Frissítés: a termék már nem kapható! (fuck)NYD vagy UFO. Annyira klasszikus, hogy egyszerűen ezzel a rövidítéssel emlegetik. A kínai chow mein (kínai sült tészta) japán megfelelője (kicsit kibővítve). A japán piacon sok kihívója akad, de itthon (a szűkös választék miatt) abszolút a kategória…..
Szegény, szegény pógárok és köreik, mivel hát sosem volt lehetőségük valóban polgárrá válni, és jelentős részük a Fidesz támogatásával letette a garast még a kleptokrácia mögé is, jobb talán nem is beszélni velük arról, mi az a polgárság. Csak illusztrációként, ez a…..
Palma di Cesnola 2014.11.23 11:38:09
Drága szerző úr!

Van értelme ennek? Hány éve fogalmazzák már újra és újra ezt az eszmefuttatást a magyar “jobboldallal” szemben? Hat éve? Tíz, tizenöt?
Szépek ezek a szavak, kerek az okoskodás, rendes bölcsész publikációba való az egész (eltekintve a nyitó és záró bekezdések személyeskedő hangvételétől a pógározástól a leplezetlen gyűlöletet és undort kifejező “ahogy a vezér böffent” fordulatig). Csak éppen a valósághoz, a magyar társadalom által megélt mindennapokhoz nincs az ég világon semmi köze, se ma, se hat éve, se tíz éve.
Talán ott lenne érdemes kezdeni az elmélkedést (persze ez csak egy szerény javaslat), hogy elfogadjuk: a napi politikai életben használatos fogalmak sokak számára sokfélét jelentenek. Definiálhatjuk pallérozott elmeéllel a “konzervatív” fogalmát 17-18. századi előzményekre visszanyúlva – de minek? Miért lenne éppen ez a cizellált, történészi (történészkedő) definíció az érvényes ma a magyar valóságban? Én például biztosan nem így definiálnám, hogy mit jelent számomra itt és most, a kommunizmus bukása utáni Magyarországon ez a politikai kategória. Ha volna egyáltalán értelme, mert azt hiszem, itt és most a valóság szempontjából ez pont olyan haszontalan és félrevezető kategória, mint mondjuk a “baloldali”.
Teljesen fölösleges fiktív, irreleváns fogalmakat és csak a saját gondolati rendszerünkben hozzájuk rendelt tartalmakat számon kérni a körülöttünk élő társadalmon, és – 1990 óta sokezredszerre – mucsai tahónak minősíteni azt, aki máshogy gondolkodva, más értékrendből kiindulva merészel egy nekünk valamiért (talán személyes okokból) ellenszenves politikai csapatot támogatni.

Ja, és miért kell mindebbe szegény Márait belerángatni?
Az ő képével akarja hitelesíteni a saját polgárság- és konzervativizmus-definícióját? Nem biztos, hogy egyetértene.... de nem is ez a legnagyobb baj.
Természetesen Magyarországon a nagy többség nem tudja, mit jelent a liberális demokrácia, de kb. két nagy véleményközösség van, az egyik szerint a multik, a bankok, a zsidók és Brüsszel dárdáján a méreg, a másik szerint dögöljön meg Orbán lehetőleg máma még. Ezzel szemben…..
Palma di Cesnola 2014.08.23 22:44:08
@ricardo:
Azt hiszem, nem pontosak ezek az állatos hasonlatok.
A “libdem”, pontosabban az a fajta demokrácia, amelynek legfőbb mintája jelenleg az USA, de Nyugat-Európától keletre mindenütt próbálták bevezetni a népek boldogítására az utòbbi 10-20 évben, az úgy néz ki, hogy egy farkas és két kis nyuszi szavaz arról, hogy mi legyen a vacsora, de mivel a farkas egyedül is sokkal versenyképesebb, mint két (vagy akár három, vagy négy) kis nyuszi, simán megeszi végül mindegyiküket.
A kellő mértékű állami szerepvállalással mederben tartott változat viszont (ld. Nyugat-Európa legtöbb, nálunk szerencsésebb sorsú országát) úgy fest, hogy egy farkas és két (három, négy) kis nyuszi szavaz, de van ott még valami vadőr is, aki többé-kevésbé gondoskodik róla, hogy a többség érdekének megfelelő döntés valósuljon meg.
Palma di Cesnola 2014.08.23 22:52:17
@Evoke:
No és valòjàban mi szépet csinàl ez az Ország Gyűlése Mozgalom? (Ritkàn jàrok arra, nem tudom helyben megkérdezni.)
Mit művelt Orbán Ráhel a lánybúcsúján? - lassan nagyobb kérdés lesz ez, mint a devizahiteles mentés részleteinek boncolgatása. Mert ugye valamit művelt apuci pici szeme fénye, ami nem elég keresztényi, nem elég erkölcsös, nem elég hoffmannrózsa, és ez a valami most, a barinők…..
Gébics Konszolidáció? 2014.06.11 00:10:55
Kezdjük megszokni az Orbán-rendszert. És vannak lámpás fők, magukat értelmiségieknek nevezők, politológusok, akik segítenek ebben. Erről tanúskodik Böcskei Balázs írása a HVG-ben.   De az Isten szerelmére, konszolidáció ez? Én inkább az össznépi csökött agyúság, a…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
2010-ben a kétharmados győzelem után sokan csodát vártak a Fidesztől, hiszen a kétharmados politikai hatalom lehetőséget adott rá, hogy politikai kompromisszumkeresés nélkül megvalósítsák azokat a szükséges strukturális reformokat, amelyekre Magyarországnak már 25 év szüksége…..
Palma di Cesnola 2014.04.19 13:49:07
@Tyreo: Hát, én nem fogalmazok ilyen durván, mint Paul olvasótárs, de azért azt hiszem, a mondandója velejét remekül alátámasztja önmagában ez a cikk is.
Bizony, az, hogy ezt a szöveget még itt meg lehet ereszteni, ebben a terjedelemben, ebben a felkent hangnemben és főleg "Ténytár" sorozatcím alatt - az bizony csak úgy lehetséges, hogy van egy bizonyos, a nyilvánosság egy szegmensét töretlenül irányító érdek- és ideológiai közösség, akiknek a "2014-es sz...s"(finomabban: józanító pofon)sajnálatos módon még mindig nem jutott el az agyáig.
;)
Palma di Cesnola 2014.04.19 13:51:54
@high up!: Te is tudod, hogy ez már réges rég nem igaz: Átlagmagyar nem hülye és főleg semmivel sem dolgozik kevesebbet és rosszabbul, mint kedves, Lajtán túli, szerencsésebb történelmi múltú kollégája.
Mégis, bár 25 éve ledőltek a különböző falak és függönyök (állítólag) egy valami mégis maradt: az, hogy mi itt ötöd (néha tized) annyi fizetésért végezzük azt a munkát, amit nyugatabbi kollégáink.
Sokáig ez nem maradhat így, ez világos.
A műsorvezetők, és most nem az Obersovszky-iskola diákjaira gondolunk, hanem a valódi tévésekre, bármilyen kevés is legyen belőlük, szóval a műsorvezetők akkor követik el a legnagyobb hibát, ha egy interjúra, beszélgetésre olyan prekoncepciókkal ülnek le, amiken képtelenek vagy…..
Kijevben már igazi polgárháború dúl: azonosító nélküli rohamrendőrök lövik a tüntetőket, néhol már éles lőszerrel fenyegetve az életeket. Az ukránok pedig nem adják fel, és harcolnak tovább. Harcolnak a jogaikért, harcolnak az elnyomás ellen. A fenti videóban a lány…..
Palma di Cesnola 2014.02.20 12:34:16
@martineden: Gázszerelőt? Még annak se kellett lenni hozzá. Másból sem állt a maszop-szadesz, mint teljesen szakképzettség nélküli maffiózókból, akik mind dúsgazdaggá híztak.... És jó sok időn át tehették.
Csodálkoznék, ha te nem tudnál erről.
Palma di Cesnola 2014.02.20 12:37:21
@Média Panda:
" 2006-ban szerintem erősen egy iskolapadban ültem, de emlékszem rá, "

:))))

Gyanítottam, hogy így lehetett, pontosan erre lehet következtetni a blogod "érettségi" színvonalából. Csak nem akartam anélkül inszinuálni, hogy biztosan tudtam volna.
Szerintem fel kellene még nőnöd ehhez az egészhez. Pl. lehet azzal kezdeni, hogy utánajársz, csakugyan volt-e "rombolás" a TV-székház körüli balhén kívül (aminek ugye igazából elég kevés köze volt mondjuk okt. 23-ához).
Meg egyáltalán: nekem ennyi tapasztalattal nem lett volna bátorságom észosztó blogot nyitni.
Palma di Cesnola 2014.02.20 12:39:01
@Eric Teodor Cartman:
Na az biztos.
:(
Végre itt a friss kutatás, s ahogy azt várni lehetett, szarik a nép magasról Paksra is, profin időzítették a lopós Simont, Viktor előnye még nőtt is. Ez a választás rég eldőlt, regéltünk már róla párszor, de nagyjából most vált az eredmény biztossá. És ez így van jól,…..
2011. október 23-án voltam életemben először tüntetni. Önkéntes rendezőként, a sajtóemelvényre vigyázva hallgattam végig a Milla-tüntetésen a beszédeket, és valamiért különös büszkeség töltött el, úgy éreztem, hogy megérte kijönni, és egy jó ügynek lehettem…..
Palma di Cesnola 2014.01.17 09:44:52
@1001nappal: De mostanra az a szàzezer (?) is àtlàtott a szitàn, ld. ezt a bejegyzést, példàul. Egyébként hiszi a piszi: sosem voltak szàzezren, talàn tìzezren inkàbb.
...vagy csupán hozta a szokott formáját, és hazudott egy ordasat; vérmérséklet kérdése, hogy miképp értékeljük legújabb produkcióját. Azt bírta ugyanis mondani egy Bajnai sajtótájékoztatóra reagálva, a "fájni fog" turné keretében, hogy  ...a magyarok nehezen…..
Keresetlen hangú emailben szólította meg Lovas István, a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója a Magyarországon akkreditált külföldi tudósítókat október 21-én, amiért szerinte elmulasztottak tudósítani a szocialisták újabb gigantikus botrányairól. Furcsa levelet kapott a…..
Fodor Gábor Külön október 23. 2013.10.24 13:00:13
Magyarország jól teljesített 57 évvel ezelőtt. Forradalmunkkal megmutattuk a világnak: Szabadságszerető nép vagyunk! Ma a miniszterelnök a Hősök terén arról beszél majd, hogy Magyarország jól teljesít. Igaz ez? Nem! Ma hazánk a szégyenpadon ül Európában, növekszik a…..
"A legnagyobb magyar" című előadásért kaptak fegyelmit a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatának tanárai - írja a Délmagyarország. Megalakul a Magyar Nemzeti Válogatott Színész Gárda, ahonnan hamarabb tagadják ki az idegen szívű és idegen nevű jelentkezőket,…..
„Keresztényüldözés!”, „vidékrombolás”... Nagyjából így kommentálná az ellenzékbe szoruló Fidesz 2014 nyarán a nemrég napvilágot látott – 2013-as – felsőoktatási felvételi statisztikát. Most hagyjuk a szokásos ellenzéki szöveget! „Támadás a tudástársadalom…..
A Fidesznek az egyik szóvivője (nem, ezúttal nem a kiflis szőke szenátorasszony, hanem valami - az ismertségért éppen most taposó - kopasz ember) kedden azt mondta: a romagyilkosságok ügyében született ítélet ellenére is nyitva maradt még néhány kérdés, így például az, hogy…..
A harmadik világ (franciául tiers-monde) azokat az országokat jelenti, melyek a hidegháború időszakában sem a nyugati hatalmak, sem az egykori szovjet blokk országaival nem kötöttek szövetséget. A kifejezést Alfred Sauvy francia demográfus alkotta meg 1952-ben. Mára tágabb…..
Libertarian A kisember 2013.05.20 00:00:00
Mai írásunk tárgyával vélhetőleg már mindenki találkozott; a kisemberek köztünk élnek. A kisember buta. A kisember életét egy beszűkült világnézet alapján, egy számára aktuálisan szimpatikus ideológia fogságában éli, a legprimitívebb dogmák rabja. Nem figyeli a világ történéseit, nem próbálja meg…..