Regisztráció Blogot indítok
Adatok
votiskylaszlo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelképpornó Majtényban, szlovák huszár, magyar magyar huszár, szlovák zászló, magyar zászló, szlovák koszorú, magyar koszorú, négynyelvű sírfelirat, mindenki megnyugodhat. Reméljük a főszereplő is: örök nyugalomra helyezték Szlovákiában Škultétyt. 182 évvel halála…..
votiskylaszlo 2013.06.29 20:30:47
@Свобода: Futaki gróf Hadik András Kőszegen született és Futakon van eltemetve. Apja - H.Mihály- Alsó-Lendván nyugszik az u.n."Hadik" kápolnában. A család egyébként Turóc megyei származású, tehát joggal feltételezhető a család szlovák, vagy ha úgy tetszik, tót kapcsolata. Más: sem a magyar, sem a szlovák történelem nem Trianonnal kezdődik. Előtte is volt élet Közép-Európában, melyet a trianoni trauma azóta is folyamatosan mérgez. Sajnos ezen jelenleg még a közös EU-ban rejlő, eddig kiaknázatlan lehetőségek sem segítenek.
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság Fiumei úti székháza önmagában is megérne egy bejegyzést, nemcsak szép az épület, de izgalmas is. Az egykori Budapesti Kerületi Munkásbiztosító Pénztár palotája 1911-13-ban épült, késő szecessziós stílusban, Komor Marcell,…..