Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attika77

0 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A cím nyilvánvalóan fikció. Nincs épeszű politikus, aki nyertes helyzetből –márpedig minden ellenzéki híreszteléssel szemben a Fidesz abban van – kiengedné a kezéből a győzelmet. Nyilván a jelenlegi kormánypárt is mindent meg fog tenni, hogy a soron következő parlamenti választást is megnyerje. Az…..
Attika77 2021.01.31 08:25:09
@s: két mondandódra reagálnék. Ma Mo.-on minden nagyvállalat és minden magyobb KKV kap állami pénzt beruházáshoz, akár "haver" akár nem. Ezt csak onnan tudom, hogy egy 54 milliárdos forgalmú cég CFO-ja vagyok, ami éppen most kapott 2 milliárdot, és a következő 5 évben kap még 13 milliárdot különböző projektekhez, EkD és NBT formájában.
Az elmúlt lassan 4 éve nagy projektek megvalósításával foglalkozok, míg előtte kockázati tőkealqpnáp dolgoztam, ahol innovatív fiatal és startup vállalkozásokba fektettem. Az, hogy Mo.-on ne lenne innovatív, szorgalmas munkaerő, konkréta nem igaz.
Ami a külföldi multik Mo.-i tevékenységét illeti, ott sincsen igazad. A VW AG. minden elektromos és hybrid hajtásláncát itt tervezik meg Mo.-on, magyar mérnökök. A Mercedes most építi az innovációs központját, a Knorr Bremsének a két K&F központjából az egyik itt van, a Bosch fejlesutése úgyszintén, a GE Healthcare itt fejleszt,
Attika77 2021.01.31 08:34:11
@s: ahogy GE power is, vagy éppen az öcsémék a Varian-nál is itt fejlesztik a sugárterápiás gépeket. De a Morga Stanley matematikusai is itt dolgoznak Mo.-on. A sor végtelen. Az évek alatt összeszerelő országból bizony bejött az innováció is.
Arról, hogy a tamogatások mennyire hatékonyak nehéz véleményt mondani. Egyfelől K&F-et támogatninnem lehet hatékonyan, másfelől komoly knowhoe is jött ki belőle.
Te nagyon pesszimistán látod a világot. Az igazság azért szebb...
Attika77 2021.10.12 23:19:21
@jozsef_121: sajnálatosan buta vagy. De nem gond, ilyen is van. Kívánom, hogy találd meg a lelki békédet most is, és 22-ben az újabb fidesz győzelem után is. Cheers...
Reaktor Mi szóltunk: Trump nyer! 2020.11.04 10:26:53
Érdemes volt minket követnie annak, aki nem akart meglepetésre ébredni: tegnap azt jósoltuk, hogy Trump 274 elektorral nyer, és potenciálisan felmarkolhat 3 államot még. Ebből Arizona és Pennsylvania jelenleg is játékban van. PA az erősebb, ezért a végeredmény lehet 295 elektor is. Frissítés a cikk…..
Attika77 2020.11.05 08:29:26
@hoplita: De ez most bizony az amerikai választásról szól. Ha szerinted a magyar levélszavazás csalás, akkor gondolom te is egyetértesz azzal, hogy az amerikai is az. Amúgy a két dolog szerintem elég más.
Attika77 2020.11.05 10:38:17
@chrisred: Meg az, hogy ott nincsen túl komolyan vehető adatbázis erre. Legjobb példa, hogy én is kaptam szavazólapot, pedig csak zöldkártyám van de állampolgárságom nincsen :)
Pár hete jelent meg Péter írása, melyben azt fejtegette, nem érti, miért dönt valaki a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Nos, a mai poszt szerzője, Iván egyike azoknak, akik hazaköltöztek, méghozzá egy amerikai kutatói karriert folytatva...
Attika77 2020.04.21 22:55:06
@2-More: nem. Engem soha nem rugtak ki ha kritizáltam, és én sem rugtam ki azért senkit ha kritizáltak. Az orvos vagy minisztériumi ismerőseimet sem. Kicsit fogjuk vissza az érzelmeket szerintem, és legyünk objektívek. . .
Csak most kezd igazán értelmet nyerni a Fidesz vezérkarának savanyú ábrázata a párt által fölényesen nyert uniós választás estéjén. Az ötven százaléknál jobb teljesítményt nyújtó állampárt ugyanis itthon csatát nyert, Európában viszont háborút vesztett. Kérdés, hogy érdemes volt-e ragaszkodni a…..
Nem áll jól Orbán európai játszmája...
Attika77 2018.09.03 00:04:36
@math0: ennek ellenére a személyeskedés minden esetben gyengíti az érveidet. Egyes kultúrákban meg is öli. Mindenesetre a legfontosabb része, hogy mi most nem egymással vitázunk. Te annyira vakon elfogult vagy, hogy meggyőzni nem tudlak. Ellenben amit mi most összehozunk, azt el fogják jó páran olvasni, és véleményt fognak formálni. A személyeskedés ellenszenvet szűl, tehát fogékonnyabbá teszi őket az én érveimre. Szépen lassan, minden commenteddel, a saját érveidet gyengíted. A gáz nem az, hogy te szükségét érzed a személyeskedésnek, hanem, hogy nem vetted ezt észre
Attika77 2018.09.03 00:09:13
@math0: az igazságosság fontos, de legalább ennyire fontos a kormányzóképesség. Na ezért van mindenhol bejutási küszöb. Mindenesetre köszönöm, nagyon jót szórakoztam. Jó éjszakát neked...
Attika77 2018.09.03 08:07:15
@math0: Részemről befejeztem a beszélgetést, mert össze-vissza beszélsz. Mik a tények: A fidesz április 8-án nyert a hatályos magyar választási törvények szerint. A fidesz, a világ összes országában nyert volna az ott hatályos választási törvény szerint. Szerinted úgy kell megakadályozni a fidesz győzelmét, hogy kitalálunk egy olyan választási rendszert, ami amúgy sehol sincsen, amiben nem a fidesz győz. Szerintem meg, olyan ellenzéki pártok kellenek akik le tudják győzni a fideszt az aktuális választási rendszerben. Ez a vita kettőnk között. Én azt mondom, hogy az ellenzéknek javulnia kell, te azt mondod, hogy adjunk nekik olyan mankót, motoros segédeszközt amivel nyernek. Szerintem tragédia a fidesz győzelme, nem vagyok fidesz szavazó. Te folyamatosan személyeskedsz, és fideszesnek próbálsz beállítani, pedig nem vagyok az. A lényeg továbbra is az, hogy megpróbálsz engem beállítani egy "egyedüli őrültnek" aki egyedüliként hiszi, hogy a bejutási küszöb hasznos. Ezzel szemben a valóság az, hogy mindenki más szerint hasznos, ezért is van szinte az összes parlamenti választási rendszerben bejutási küszöb. Biztos ismered a viccet, az őrültről aki szemben megy a forgalommal. Szerinted mindenki szemben jön a logikus forgalommal. Rossz hírem van, te vagy rossz oldalon az autópályán. Arra hivatkozol, hogy meg lehet csinálni. Nos meg lehet bármit csinálni, attól az még nem lesz jó. Mindenesetre köszönöm neked a vitát. Nagyon jót szórakoztam rajtad, és szerintem még sokaknak szereztél vidám perceket. Mindenesetre ha javasolhatom, bármit is tanulsz, ne próbálj meg olyan állást választani ahol emberekkel kell véleményeket ütköztetni, mert nem vagy benne jó. Ettől még fantasztikus informatikus lehetsz pl., vagy programozó. Valami ilyesmi irányba orientáld magad. És ezennel el is köszönnék tőled, mert sajnos dolgozni kell, bármennyire is szórakoztató a hergelésed, ez most már nem fér bele. :) Cheers bro...
Valószínűleg az a jó világ, amelyben mindenki helyeslően csettint, amikor egy rokonszenves fiatalember korábbi szakmai karrierjét elhagyva vagy legalábbis felfüggesztve, belevág a politikába. Nem akkor lesz a politika valóban normális, ha normális emberek intézik? A most miniszterelnök-jelöltként…..
Attika77 2017.12.29 19:11:28
@Dickon: Amíg Fletó apolitikai palettán lesz, a Fidesz nyerni fog. Gyurcsány a 21. század lwgkártékonyabb poltikusa, és a 20. században is befér a top háromba. Mindezt szubjektíven is, de tudományosan elemezve is ☺
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
Néha eszembe jut, milyen jó lenne most egyetemistának lenni, hiszen a különböző programok segítségével rengeteg külföldi lehetőség nyitva áll előttük, akár csak egy évre is. Itt, a blogon is többször olvashattatok már beszámolókat arról, miben különbözik egy hollandiai, dániai vagy brit egyetem a…..
Nem kell mást tenni, mint két hétfői hírt egymás mellé rakni...
Attika77 2016.09.20 14:25:04
@The Ghost Wolf: kvóták márpedig vannak: vs.hu/kozelet/osszes/juncker-kitart-a-kvota-mellett-0916 A többiben igazad van :)
A luxemburgi Jean Claude Juncker bizottsági elnök szerdai beszédében, a Parlament előtt bejelentette, hogy a Bizottság nem javasolja már a menekültek arányos elosztását az Unió miniszterelnökeinek...
Attika77 2016.08.24 16:39:41
@ariskerase: Az államadósság tud csökkenni, amennyiben szuficit van. Sőt igazából még szuficit sem kell hozzá, elég ha a hitelek folyamatos törlesztés mellett lejárnak és nem újítják meg őket, vagy nem vesznek fel újabb hitelt a visszafizetésükre.
Mellesleg Magyarországon 2016-ben pont ez fog megtörténni ha minden igaz. Emellett nagyon fontos a hitelek szerkezete (deviza/EUR; hosszú/rövid lejárat), ami szintén kedvezően alakult az elmúlt 5 évben.
Ami a devizahiteleket illeti én részt vettem egy Gazdasági Minisztérium/PSZÁF/Bankszövetség szakmai kerekasztalon mint szakértő a devizahitelekkel kapcsolatban 2007-ben. A bankszövetség kérte a PSZÁF-et, hogy szabályozza ezt a terméket, mire a Gazdasági Minisztérium közölte, hogy azt nem lehet, mert bedönti az építőipart. (ebben amúgy igazuk is volt, később be is dőlt). Az egész devizahitelezés a 2003-ban indult és gyakorlatilag minden szakember látta, hogy hibás a koncepció, de senki nem akart rajta változtatni. Ez minden kormány hibája, leginkább az MSZP kormányoké...
Rendszerint a lehető legtávolabb tartom magam (és ezzel együtt írásaimat) a napi aktualitásoktól, a politikától, van azonban, amikor kivételt kell tenni, a mostani eset pedig ilyen. Talán nincs ember az országban, aki ne hallott volna a borát megmérgező gazdáról. V. Pál…..
Attika77 2015.11.12 16:53:09
@Counter: a súlyos testi sértés elkövetőjét most is le lehet lőni, amennyiben ellenem irányul a cselekménye. Ezt hívják jogos önvédelemnek. A sikkasztót szerintem nem kell lelőni, mert nem veszélyeztet engem.
Ezzel szemben ha valaki bejön a házamba az engem veszélyeztet. Nem tudja, hogy ott vagyok-e én vagy a családom. Én sem tudom, hogy mint fog reagálni arra, hogy én vagy a családom otthon van. Ilyenkor nem kell mérlegelni, bejött nem hívtam, megvédtem magam. Pont mint az USA-ban a liberalizmus hazájában. Rossz a magyar jogi rendszer, hogy nem védi a magántulajdont és annak a tulajdonosait.
Egy barátom éppen rajtakapta a tolvajt miközben az az autóját el akarta lopni. A tolvaj kést rántott, a barátom belerúgott a tolvajba akinek ennek hatására eltölt 4 bordája, amiből egy átszúrta a tüdejét. Miután a barátom igazolt harcművész leültették két évre úgy, hogy a tolvaj meg sem halt. Hát ez teljesen nonszensz. Ez nem jog, ez felhívás lopásra és rablásra.
Attika77 2015.11.12 17:05:31
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: De miért kéne ehhez ügyvéd? Egyáltalán minek kell egy ilyen ügyet bíróság elé vinni? Ismételten mondom rossz a rendszer

@Counter: Visszatartó ereje azért van a dolognak. Ez egy szörnyű dolog, valaki meghalt. Tényleg nagyon sajnálatos baleset, nem több nem kevesebb. Persze ilyen intézkedésre nem lenne szükség, ha a rendőrség tenné a dolgát, de nem teszi...
Attika77 2015.11.12 17:15:10
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Nem hiszem, hogy ebben egyet fogunk érteni. Lehet, hogy azért mert az USA-ban nőttem fel, ahol ez biztos nem kerül tovább a rendőrségi vizsgálati szakaszból. Szerintem a rendőrség dolga ebben az esetben. A sértett éppen bűncselekményt valósított meg, rátámadt az "elkövetőre" ha ez fennáll a többi tök mindegy.

Amúgy mellesleg megjegyzem, hogy könnyű pesti értelmiségiként egy jó ügyvédről beszélni. Ez a barátom történetesen pont egy szegény, vidéki munkásember, akinek nem volt pár milliója egy jó ügyvédre. Na ezért rossz a rendszer. A jog nem egyenlő mindenkire. Vannak a gazdagok (pl. amúgy én is) és van az átlag. Egy jó pesti ügyvéd 30-50 e forintot elkér csak azért, hogy meghallgasson. Szerintem hány embernek van ennyi Mo.-on?
Gál Kati Hiába van rengeteg USA-ellenes Magyarországon és a világon, még mindig rengetegen vágynak az amerikai álomra. Sajnos Amerika viszont nem az EU. Földrajzilag ezzel nyilván mindenki tisztában van, ám mégis, amikor a bevándorlásra kerül a sor, annál inkább megnő a csodálkozó arcok száma,…..
Attika77 2015.10.07 14:27:57
@hagyma: pont erről beszélek. Ha pontosan tudod, hogy hová menjél és ott mit vegyél akkor igazad van. De ha bemész egy átlagos grocerystore-ba ott vagy Mo.-on akkor nyilván Mo.-on jobb a minőség. Ez nem jelenti azt, hogy Kansasban nem ezerszer minőségibb az átlag marhahús mint itt, de mondjuk a zöldségek csapnivalóak. Ezért írtam azt, hogy average-average. Ugyanez igaz az átlag-átlag étteremre. Nagyvárosokban pedig ha tudod, hogy hová menjél akkor zseniálisat lehet enni, de csak ha van helyismereted és elmész oda. NYC-ben, Harlemben olyan franciakrémest ettem, amit Mo.-on is ritkán kapsz. De ez NYC-ben kb. három helyen igaz. Ha ott élsz és energiát fordítasz rá, hogy elmenj oda akkor van, de ha csak gyorsan enni akarsz valamit akkor ezek a lehetőségek kiesnek.
Ami a szabályokat illeti: pl.: Marylandben nem ihatsz a saját teraszodon egy sört mert az illegális. Ez nem túl fájó dolog, de ilyenből még fel tudnék sorolni jópár példát. Ismétlem én csak annyit írtam, hogy ez nekem nem jött be, ezért zöldkártyával is inkább hazaköltöztem és ezt a döntésemet nem bántam meg.
Ami fontos még a mondanivalómban, hogy én nem szidom az USA-t. Nagyon sokat köszönhetek annak az országnak és ezért hálás is vagyok. Azt sem mondom, hogy az átlag magyarnak olyan lehetőségei lennének itthon mint nekem. Az is teljesen egyértelmű, hogy az átlag életszínvonal az USA-ban nagyságrendekkel magasabb és az élet sokkal egyszerűbb. Rengeteg pozitív példát tudnék felhozni ami nagyságrendekkel jobb mint Mo.-on, pl. a középiskolai oktatási rendszer. Mo.-on nem értik, hogy mennyire segíteni az ottani rendszer a tehetséges gyerekeket. Én pl. az USA-ban analízist tanultam középsuliba és csak miattam szerződtették a helyi fősuli matektanárát. Ez itt elképzelhetetlen. Persze mindezt a hivatalos állami oktatás keretein belül. Szóval csak arra világítottam rá, hogy kinek ez jön be kinek az és mind a két álláspont igaz lehet. Utalom mikor itteni magyarok szidják az USA-t és azt is utálom mikor kinti magyarok szidják Mo-ot.
Kevés nehezebb helyzet akad annál az ember életében, mint ha öt év után kényszerből el kell hagynia azt az országot, ahol már berendezkedett és otthon érzi magát. Így járt mai szerzőnk, Zsófi is, aki a jelek szerint egyre csökkenő reménnyel próbálja a diákvízumát…..
Attika77 2013.05.08 19:18:03
@ABL CA: Ebben igazad van. Nem is azt mondom, hogy ez így jó, csak azt mondom, hogy én boldogulok és az én saját döntésem, hogy Mo.-on maradok. Nyilván bármikor mehetnék külföldre dolgozni, de eszem ágában sincsen. Amúgy a kinti évfolyamtársaim hasonló poziban szintén ennyit dolgoznak. Persze több pénzért. A kérdés itt az, hogy én megelégszem-e ennyivel vagy változtatni akarok. Erre az a válasz, hogy bár lehetne jobb sok mindenben, de alapvetően elégedett vagyok az életemmel. Hogy ki fogok-e égni arra meg most nem tudom a választ. A hétvégéimet mindig a családdal töltöm és legalább 5-6 hetet megyek szabira egy évben. Ennyit tudok tenni, majd meglátjuk, hogy elég lesz-e :)
Attika77 2013.05.08 19:45:42
@ctboy: nem veszem magamra csak én nem erről beszéltem. Az meg, hogy Lázár Úrral egy hozzászólásban említenek elég sértő :)
Olvasom, elmegy, elég volt. Mint sokan mások: testvéreink, barátaink, gyermekeink. Mert mindenki próbál kicsit jobban élni, megélni: a szakács, a kőműves, a szakma nélküli, a zenész. Nagyon sajnálom, hogy mennie kell. Zenéből élt, vagy csak élt volna, de a mindenható piacnak…..
Attika77 2013.04.02 11:05:11
@Legelő Őse: nem azt mondtam, hogy nincsenek rasszisták és antiszemiták. Csak annyit mertem mondani, hogy hadd ne legyen már bűntudatom egy kisebbség miatt. Ne kelljen már egy jobbik nevű párt és szimpatizánsai miatt nekem lesütött szemmel járnom. Legfőképpen pedig ne kelljen már egy 70 évvel ezelőtti szörnyűség miatt rosszúl érezenem magam.
Én sem várom el az Izraeli barátaimtól, hogy rosszúl érezzék magukat a palesztínok elleni holokasztól...
Attika77 2013.04.02 11:46:31
@Legelő Őse: Mindenk aki antiszemitizmusra hivatkozik. Nem kell eltelnie pár hozzászólásnak, hogy ott tartsunk, hogy mi magyarok milyen antiszemiták és rasszisták vagyunk. Közben ez egész egyszerűen nem igaz. Igen van egy ilyen kisebbség akik most kicsit többen vannak mint szoktak. Ez a kisebbség megtalálható nagyjából minden országban, csak mi kollektív bélyeget kapunk miatta.
Attika77 2013.04.02 12:08:03
@Legelő Őse: Én ezt egy kicsit másképpen látom. Szerintem az utobbi időben hirtelen "divat" lett a magyar antiszemitizmus kérdésében megszólalni. Nem rég az Amerikai nagykövet asszony rezidenciáján volt egy összejövetel üzletembereknek, nekem is volt szerencsém részt venni. A nagykövet asszonynak az volt a legfőbb mondanivalója, hogy ne legyen rasszizmus és antiszemitizmus. Nos én elég sokáig éltem az USA-ban és elmondhatom, hogy ott sem jobb a helyzet. Az emberek utálják a latinokat és egyre több helyen szerveződik újra a KKK csak most nem a fekekték ellen. Erről senki nem beszél, pedig szeirntem sokkal nagyobb méreteket ölt mint nálunk. Arról nem divat beszélni.
TComment Ügyfél vagy majom? 2013.03.28 06:55:08
Varázsoltunk magunknak nyolcmillió forintot és megnéztük, kinek mennyit ér a vásárló. Próbavásárlás mindenkinél, felemás eredménnyel. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Attika77 2013.03.28 21:13:43
@ColT: Mert ők a legnagyobb bank, rengeteg ügyféllel akik ennek ellenére nem hajlandók bankot váltani. Én is ezt csinálnám, ez a tulajdonosi érdek.

Na megyek most már dolgozni, mert fórumozásból nem élünk meg :)
Attika77 2013.03.28 21:17:35
@ColT: na egy utolsót. Én végig a csúcsvezetésről írtam. A középvezetők közül tényleg jó ha 4-ből 1 dolgozik egy átlag multinál.
Attika77 2013.03.29 07:33:44
@visszakettopadlogaz: Szia. Nem már 12 éve eljöttem onnan, de lőtte 7 évig igen.