Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NNxx

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„...s ha urak akartok maradni, szűrjetek a magasban olyan bort, a milyen csak az isteneknek, a királyoknak s a magyar embereknek való. S ezeknek is csak ünnepnapon.” (Eötvös Károly) A rendszerváltozás előtt egy dunántúli faluban dolgoztam. Volt a faluban két fivér – a…..
NNxx 2013.11.21 12:36:28
@Hurrá Torpedó:
Nézzük egy kicsit másképpen.
Vegyük a vélt eredeti szándékát a borásznak. Nem gyilkolni akart, hanem visszafogni a borának a lopását, egy kis hasmenéssel, vagy rosszulléttel. Nem gondolom hogy Ölni akart mert azzal a saját életét is kockára teszi az embert. Mint ahogyan a halott srác testvére megígért hogy megöli.

Így én úgy gondolom, hogy az élthez való jog mindenkinek adott volt.

Most nézzük a borász oldalát volt-e élethez való joga? Ha a borát kiönti, akkor nem lesz pénze ételt venni a családjának, így van élethez való joga?

Persze mindenkinek, max Ö is megy lopni.

Megértem, hogy nem kell megbüntetni azokat az embereket akik kicsit lopnak (megélhetésből), mert nekik jobban kell mint nekünk. Aki minden nap dolgozik és fizetésből él.

Én még a ami napig fizetem azt az autót amit elloptak tőlem csak megélhetésből. Így inkább mennyek el lopni, hogy vissza tudjam fizetni ezt az autót. Elvégre semmilyen kockázatom nincsen. A rendőrség tehetetlen és a bűnözők ezt kihasználják.
NNxx 2013.11.21 12:44:18
@Hurrá Torpedó:
Az ember le is fogja ülni. Itt már csak az a kérdés, hogy túléli-e a börtönt a borász, és az a személy akit lopott tőle börtönbe meg-e?
TComment Ügyfél vagy majom? 2013.03.28 06:55:08
Varázsoltunk magunknak nyolcmillió forintot és megnéztük, kinek mennyit ér a vásárló. Próbavásárlás mindenkinél, felemás eredménnyel. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
NNxx 2013.03.28 11:43:01
Sziasztok!
Én nem tartom jónak a cikket. Én 6 évig voltam szalonvezető több márkánál. Az ilyen típusú e-mailokra 24 órás válaszadási időnk van. Amit más elfoglaltság miatt nem mindig sikerül. Miért: a tulaj tudja, hogy kevés az eladás így szinte minden reggel kitalál egy újabb feladatot, hogy lekösse az egész napját a kereskedőnek.(sok esetben nem kereskedelmi feladatokat) Persze ezt este számon is kéri.

Persze a vevő az első, és ezt tudja is a vevő, és azt is tudja, hogy kevés az eladás a szalonban így el is várja, hogy ö legyen az első. Nem egy esetben egy új autó eladás 1-2 órát is igénybe vesz. Ez csak az átbeszélése az új autónak, nincsen hitel.

Az alkudozás egy külön műfaj az autókereskedésben. Igazából ez tette tönkre az egész magyar autókereskedelmet. Mert van olyan Citroen C5-ös (eladási ár 6,3 millió) modell amin az autó árrése 60.000 Ft, és ebből még az ügyfél kérésére helyezzük forgalomba és persze a mindig vissza térő kérdés, miért nincsen megtankolva az autó? Egy autó megtankolás a pontosság nélkül de 17,000 Ft, ezt vond le az árrésből.

Vissza térve a levélre. Én azért nem szeretek pontos árat írni az ügyfélnek mert kitudja hogy a 17 colos alufelnire szüksége van-e az ügyfélnek, vagy az autóba nem kell klíma. Így az autó ára azonnal 400-500 ezerrel olcsóbbá teszi.
A másik probléma, hogy én adok neki egy árajánlatot, és Ö ezt csak arra használja, hogy rohan a másik autókereskedésbe és a csekély eladásra hivatkozva kéri hogy adjuk oda az autót olcsóbban. Itt vissza térnék az előző 60.000 Ft-os árrésre. Te mit tudsz ebből adni az ügyfélnek?

E-mail címet mindenki tud csinálni és az soha nem tudja pontosan megadni hogy az ügyfélnek mi az ami fontos, így abból soha nem lesz eladás.

A szalonon belül én magan több 100 e-mail küldtem kereskedésekbe hogy ott mennyibe kerül az autó. Szerinted a többi kereskedő nem tette ezt meg? De biztosan. Ja és még soha nem adtam el e-mailban autót.

Minden vevőnek azt javaslom, hogy mennyen be egy szalonba és ott vegyen meg autót, mert a szerződést nem lehet máshogyan aláírni és kifizetni az autót, de még átvenni sem lehet máshogyan.