Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daredra

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A most következő határátkelés nem mostanság történt. Mindenkinek a rokonsági, ismeretségi körében vannak disszidálási történetek, amelyek ugyanúgy egyéniek, személyesek, sorsfordítók, mint a maiak, bizonyos értelemben még élesebb a váltás, mint manapság.…..
daredra 2015.03.26 07:21:37
@kék madár: Te hol veszel repülőjegyet? Egyszer kellett augusztus közepén haza mennem, 1600 dollár volt a legolcsóbb jegy, szívtam a fogam, Normál körülmények közt egy jegy 800 dollár, gyereké valamivel olcsóbb is. Ráadásul nem is keleti partról van szó. Gyakran kell nézegetni, több oldalon, az egyik nagyon jó pl a momondo.com, ahol látod egy hónapon belül melyik nap olcsóbb. Semmiképpen nem 8-10 ezer!
De egyébként család esetében már tényleg egyszerűbb a nagyiékat kihozn néhai.
daredra 2015.03.26 18:04:21
@kék madár: @blackhair-lady:

Mostanában tényleg a British Airways a legolcsóbb, meglepő. Érdemes még a környező városokból is nézni repjegyet, autóbérléssel együtt is lehet olcsóbb. Valamint környező országok Magyarország esetében. Pesti barátaim pl idén Bécsből repülnek hozzánk, mert annyival olcsóbb.
Mindenekelőtt az ember persze vesz egy nagy levegőt, aztán nekiáll ügyeket intézni, miközben próbál nem nagyon meglepődni az európaitól azért alaposan eltérő rendszeren. A minél kisebb meglepetés érdekében is ajánlom Árpi írását, aki összeszedte, mi vár ránk, amikor…..
daredra 2015.01.21 01:04:56
@kék madár:

Akikről én beszélek, többnyire nem állampolgárok. Nekem a vízumnál igazolnom kellett, hogy a férjem el fog tudni tartani és nem leszek az állam terhére. Elvileg nem igényelhetnék semmilyen támogatást, de tudom, hogy rengetegen megteszik és meg is kapják. Mert ott már csak a jövedelmedet nézik.

@gabors:

Élelmiszert egy olyan láncnál vásárolok, ahol a legnagyobb a választék és a legjobbak az árak. Ami nem jelent rosszabb minőséget. Ez a bolt nem a mi környékünkön van, kicsit utazni kell hozzá. És nem a Wal-Martról van szó :) Azért, mert megengedhetem magamnak, hogy a drágábbat vegyem meg, ha ugyanaz máshol olcsóbb, miért ne menjek oda?
daredra 2015.01.21 18:57:13
@tapsiful1:

Mi a fura az utolsó mondaton? Azért nem írtam a bolt nevét, mert csak pár államban vannak jelen. Winco egyébként.
daredra 2015.01.21 19:00:24
@gabors:

nem COSTCO :) Mindenkinek egyéni ízlése, hogy hol vásárol, csak azt akartam megosztani, hogy miket vesznek a segéyen élők általában. (A férjem is úgy nőtt fel, hogy szülei itt vásároltak. Bio kaja helyett viszont lett egyetemi diplomája diákhitel nélkül, szülei készpénzre vesznek házat... Ki mire költi a pénzt, ugye, ez Magyarországon sincs másként.)

Food stamp feltételei államonként változik, Washingtonban:

Eligibility Requirements
In order to receive food stamp benefits through Washington Basic Food program, you'll have to meet various qualification requirements, such as:
You must be a resident of state of Washington.
You must be a U.S citizen or a lawfully admitted resident who meets residency requirements. Some non-citizens can also qualify to receive Basic Food benefits.
Your household income must meet income limits set for the program i.e. up to 200% of the Federal Poverty Level (FPL).
Your resources should be under $2001, including checking and savings accounts.
If a household is responsible for person aged above 60 or disabled, permitted resources can be up to $3001.

Szóval nem kell feltétlen állampolgárnak lenni. Van egy másik program is, a WIC, ami várandós nőknek és kisgyerekeknek biztosít élelmiszert, ismerek zöld kártyást, aki megkapta. Azzal a programmal mondjuk nincs is semmi baj, meghatározott élelmiszert lehet csak rajta venni, tejterméket, bébi ételt, tápszert.
Ha már megvan az elhatározás (jobb esetben az új munkahely is), akkor jön a határátkelés egyik leginkább idegőrlő része: az ügyintézés. Mai hősünk, Gabriella amerikai férjéhez költözött ki – ha azt írom, hogy nem volt egyszerű dolga az ügyintézéssel, akkor még finoman…..
daredra 2013.03.27 17:25:10
Régóta olvasom a blogot, ez a történet annyira felhúzott, hogy végre regisztráltam is. Hogy hozhat valaki ilyen fontos döntést (Amerikába kivándorolni) ennyire nem utána nézve semminek. Nem a nagykövetséget kell hívogatni, legjobb barátod a google. Ajánlom mindenkinek szeretettel a www.visajourney.com/ oldalt, ahol nem csak minden információ fenn van, de az összes kitöltendő adatlap is. Arról nem is beszélve, hogy ha előtte olvasgatott volna kicsit a posztoló, nem sírt volna később, hogy hogy képzelik, hogy házastársak külön éljenek az esküvő után??
Nem a házassági vízum az egyetlen lehetőség, én pl. pont a fenti szituáció miatt a menyasszony vízumot választottam: ez se tart tovább, és feljogosít arra, hogy az USÁ-ban házasodjatok össze és rögtön benyújthasd a zöld kártya kérelmet. Ettől függetlenül Magyarországon is megtarthatták volna az esküvőt később (kb 2 hónapon belül megérkezett a munkaengedély, ami most már utazásra is jogosít).

A fentebb említett oldalon egyébként azt is megtalálod, épp mikori kérelmeket bírálnak el (Nem, nem dobnak el mindent azonnal, amint beérkezik a TE kérelmed, hogy rögtön elbírálhassák. Szerinted hány vízumkérelem érkezik be csak egy hónapban?), valamint okos kis kérdéseidet felteheted a tapasztalt tagoknak.

Arról már nem is beszélek, hogy a Magyarország elhagyása - lakcímkártya leadása stb. témakörben milyen egyszerű a neten tájékozódni... Néha elgondolkozok, hogy az ilyen emberek miért kapnak végül mégis vízumot??

Ha más értelme nem is volt ennek az első posztomnak, remélem a link legalább segít néhány jövőbeli Amerikába vándorlót. Egyébként az a blog teljes mértékben a legális bevándorláshoz nyújt segítséget, az "ESTA-val jöttem, nem terveztük, de nem tudunk egymás nélkül élni, összeházasodtunk és most zöld kártyát akarok" típust nem támogatja.
daredra 2013.03.28 00:17:45
@hagyma: A fiancé/e visa hivatalos neve K1, egyszeri belépésre jogosít és 90 napon belül össze kell házasodnotok.

Ha a zöld kártyával együtt igényeled a munkaengedélyt és az utazási engedélyt, nem kell értük fizetni, és tavaly nyár óta egyetlen kártya a kettő. A munkavállalási engedélyre kapsz egy ilyen extra sort, ha igényelted az utazásit is: Serves as I-512 Advance Parole. Ez amikor én kaptam még olyan új volt, hogy a kanadai határon vakargatták egy darabig a fejüket a bevándorlásiak, hogy tényleg vissza engedjenek-e :) De nem volt semmi gond. (mezei határátkelő volt valahol Idahoban, a reptereken gondolom jobban képben vannak az emberek)