Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sire

5 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először kamatszámításhoz tartozó dátumok és %-ok felvitelét kellene megoldanom. Ezt megoldhatnám változókkal, de az a gond, hogy az adatokat szeretném menteni, ezért inkább adatbáziskezelőre gondoltam. Ebben nincs nagy tapasztalatom, csak az aspw-vel tettem pár kísérletet, de olyan modul kellene,…..
A volt munkahelyemen készítettem egy fizetési felszólító és késedelmi kamat levél készítő rendszer MS Excel, Access alapon. A terv az, hogy ezt gyakorlásképpen megcsinálom Python 3.6 felhasználásával, lehetőleg külső modulok nélkül. A Python3 a https://www.python.org/downloads/ -ról letölthető,…..
Egy kicsit régen jártam erre. Elkalandoztam excel felé. Most az internetes videókról lesz szó. Igazából 2 videóanyagot tudok ajánlani: 1. T'Payne Let's Learn Python videósorozata https://www.youtube.com/user/TPayneExperience/playlists?shelf_id=2&view=50&sort=dd Ez egy átfogó python…..
Hát igen az internet. Ma már ha valamit nem tudunk, akkor a legegyszerűbb megoldás az interneten keresni az információt. Bár több olyan oldalt találtam, ahol komplett anyag található, sőt le is töltöttem, hogy offline is használni tudjam, valahogy mégsem tudtam ezekből tanulni. Inkább csak magyar…..
Egy ideje a python programnyelvvel ismerkedem. Igazság szerint többször is nekifutottam a python tanulásának. A tapasztalataimről szeretnék írni elsősorban magamnak. Egyfajta naplóként. Későbbiekben pedig egyes feladatok megoldását fogom leírni. A python egy programnyelv (https://www.python.org/),…..
Ha azzal jönne haza a gyerek, hogy idén nem kilencből bukott, hanem csak hatból, lehet hogy megdicséred, de biztosan nem lesz őszinte a mosolyod. Tegnap a szabad szoftver konferencián a kormányzat előadóját hallgatva valami ilyesmit éreztem. Előre kell bocsájtani, hogy valóban…..
sire 2013.03.28 09:20:58
@proxy user:
Én KDE-vel használtam. Nem is a KDE lassúsága zavart, hanem a csomagkezelésé. Desktopon a BSD még kb. ott tart mint a Linux vagy 8 éve. Ezenkívül desktopon semmi előnyt nem nyújtott mint egy Linux.
sire 2013.03.28 09:27:00
@rabelais:
Én is így vettem a laptopom. Körbenéztem és a két legolcsóbb között volt kb. 500 Ft különbség csak az egyik Windows-zal. Úgyhogy azt vettem meg.
Ezt a megfizethetetlen árú Windowst páran nem tudják kiverni a fejükből. A többi szoftvert meg ha akarja az ember ugyanúgy ingyen is fel tudja rakni. Elvégre a szabad szoftver <> Linux.

A másik nekem ment a mobil stickem Linux alatt, igaz bugreportoltam és a fejlesztők voltak olyan rendesek, hogy gyorsan megcsinálták. De azóta mobil stick helyett egy régi symbian-os Nokia-n netezek, ha nagy ritkán erre szükségem van, (hangsúlyozom nem Windows phone). Erre is találtam valami leírást, amivel elvileg működne csak nem éri meg a fáradtságot. Mert még ha menne is a net, a Nokia saját szoftverével ez a megoldás nem versenyezhet.
sire 2013.03.27 17:42:58
"1. Ha több nicken írsz, néha ciki lehet, ha elfelejtesz váltani! "
Nem ciki. Egyszerűen most állítottam be nick nevemet. Most regisztráltam. Ennyi.

"ui: ha láttál volna BSD-t, tudhatnád, hogy kicsit rondább, kicsit kisebb tudású, de nagyságrendekkel gyorsabb, mint a windows vagy némely linuxos desktopok. ;)"
Bocsáss meg nekem, de téged idézve:
"a saját véleményemet írom, a saját tapasztalataimra alapozva"
Láttam már BSD-t. Igaz arra nem vállalkoztam, hogy felépítsek alaptelepítésből egy grafikus felületet BSD-n, de erre Linuxon sem vagyok hajlandó, és azt sem hiszem, hogy épelméjű rendszergazda ezzel szórakozna munkahelyen. De a PC-BSD-t használtam pár hónapig. Nem volt rondább, de lényegesen lassabb igen. A csomagkezeléséről meg inkább nem mondok semmit. Volt vagy fél óra, mire felraktam egy 10 MB-s programot.

"Itt nem a munkavállalókról van szó, hanem az adófizetők pénzének herdálásáról, a közszférában."
Tényleg? Elfelejtetted volna az átállás költségeit? Azt most kellene kifizetni, és több lenne mint a régit fenntartani. Tudod csak egy egyszerű példa:
Adott 1 feladat amit 2 különböző szoftverrel lehet megoldani:
1. szoftver
egységnyi idő alatt 0 költséggel, 100 egység bevételt hoz.
2. szoftver
egységnyi idő alatt 10 egység költséggel, 200 egység bevételt hoz
Szerinted az ingyenes jobb?

Ha a váltás miatt Micike nem tudja elvégezni a munkáját és fel kell mellé venni valakit, akkor megéri váltani?

Bocsáss meg nekem, de elég egysíkúan nézed ezt a dolgot. Ennél azért ez bonyolultabb, mint otthonra feldobni egy Linuxot, aztán vagy jó lesz vagy sem.