Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megfélemlítés Ellen

69 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az esport1 cikke szerint az Amazon által birtokolt videójáték-közvetítéssel foglalkozó weboldal elkezdte frissíteni a gyűlöletkeltő magatartás és zaklatás (Hateful Conduct and Harassment policy) irányelveket, hogy jobbá tegyék a Twitch közösséget. Az elmúlt időszakban több ilyesféle botrány is…..
Az Independent beszámolt egy lengyel származású nagy-britanniai iskoláslány tragikus öngyilkosságának újabb részleteiről, melyek rávilágítanak a kezeletlen iskolai megfélemlítés veszélyeire. Dagmara Przybyszt – aki kilenc éve élt családjával Nagy-Britanniában – tavaly májusban találták holtan.…..
Egy megfélemlítéshez köthető újabb, rendkívül tragikus halálesetről számolt be a The Time cikke. Egy agydaganatát legyőző 11 éves kislány vetett véget az életének önkezével, miután több mint egy évig megfélemlítés áldozata volt. Édesanyja, Wendy Feucht szerint lánya, a hatodik osztályos Bethany…..
Egy újabb, megfélemlítés miatt bekövetkezett szörnyű tragédiáról számolt be a The Independent, amely valószínűleg elkerülhető lett volna a tanintézmény megfelelő fellépésével. A 13 éves amerikai Daniel Fitzpatrick az iskolai megfélemlítés miatt felkötötte magát. Tettének okait búcsúlevelében…..
A 2016. július 22-én kilenc ember halálával járó müncheni lövöldözésnek a brit sajtó értesülései szerint olyan előzményei voltak, amelyek szorosan összefüggenek az iskolai megfélemlítés problémájával. A gyilkosságokat elkövető tinédzser, Ali David Sonboly az Independent szerint közölte…..
Dani Mathers, a tavalyi év Playmate-je egy kibermegfélemlítési ügy kapcsán került bele az amerikai lapokba. A The Washington Post cikke szerint a 29 éves Mathers nemrég megosztott Snapchaten egy képet, amely egy átöltöző, meztelen nőt ábrázolt. A képhez Mathers megjegyezte, hogy „ha én nem tudom nem…..
Az USA Today cikke egy rendkívül tragikusan végződött megfélemlítési esetről számolt be. A 14 éves Destiny Gleason öngyilkosságot követett el, miután szülei szerint hónapokig megfélemlítették az iskolatársai. A lány édesanyja, Stephanie Clark közölte, hogy nemrég költöztek a Missouri állambeli…..
A felelős digitális állampolgárság szempontjából érdekes esetről számolt be az Independent cikke.  Egy amerikai tanárnőt, Leigh Anne Arthurt felmondásra utasítottak Dél-Karolinában, miután telefonját az egyik diákja ellopta, és közzé tette a benne tárolt intim képeket. Az eset eltérő megítéléseiben…..
Egy Virginia államban lezajlott különleges megfélemlítési eset a figyelembe középpontjába helyezte az elmúlt évek során világszerte elterjedt emojikat. A Washington Post cikke szerint egy 12 éves fairfaxi lányt iskolája fenyegetésével gyanúsítanak, miután a lány decemberben Instagrammon egy olyan…..
A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány segítségét kérték azok az orvosok, akik a veszprémi kórházban munkahelyi megfélemlítés, zaklatás és erőszakos esetek célpontjaivá váltak. Az Alapítvány a felkérést elfogadta és megtette az első lépéseket a problémák megoldása érdekében. „Mindenkinek joga…..
A spanyol médiát bejárta hír, mely szerint az iskolai megfélemlítés miatt az öngyilkosságot választó 11 éves gyermek, Diego tragikus búcsúlevelét közzétették a szülei. Utolsó levelében a gyermek – aki október 14-én vetette ki magát egy ötödik emeleti ablakból – leírta, hogy képtelen iskolába menni,…..
Az elmúlt hetekben az “internetes zaklatás” jogalkotási erőfeszítésével kapcsolatban számos megkeresés érte a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítványt. Miért van szükség a zaklatás további megfogalmazására a Btk-ban, hiszen arra már létezik a büntetőjogi fogalom…..
Amikor a fiatalok biztonságáról és jövőjéről van szó, már nem elég a jó szándék. Tudni kell, hogy miről beszélünk! A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány egyre többször szembesül olyan fogalmak pontatlan használatával és keverésével, mint az “iskolai…..
Egy tragikus esetről számolt be a brit Independent cikke, melyben halálos véget ért egy fiatal nő élete a fizikai támadásig is eljutó, és részben integrációs problémákból fakadó családon belüli megfélemlítés miatt. A 24 éves Nadia Menaz öngyilkosságot követett el, melynek…..
Az Independent szerdai cikke azzal vádolta Facebookot a „dislike” gomb feltételezett bevezetése miatt, hogy kevéssé törődik az online bullying áldozataival. A cikket szerző Beulah Maud Devaney szerint a közösségi oldal már régóta nem védi védelemre szoruló felhasználóit a…..
A Washington Post cikke beszámolt egy megdöbbentő esetről, amely ugyan nem tartozik a megfélemlítés kategóriájába, azonban sokat elárul arról a valóságtól eltávolodott lelki környezettől, ami adott esetben a megfélemlítés táptalajává is válhat. Sőt, az eset egyes…..
A The Daily Telegraph beszámolt a megfélemlítés egyik rendkívül felkavaró példájáról, amelyet felvettek, ezáltal lehetővé téve, hogy a brit rendőrség vizsgálatot kezdjen az ügyben, melynek során két megfélemlítő más lányokat félemlített meg egy birminghami út…..
A The Independent hosszú és részletes írást közölt egy megfélemlítése (bullying) átesett gyermek édesapjának tollából, aki saját és főképp gyermeke példáján tapasztalta meg, hogy milyen az, amikor az iskola szándékosan nem kezeli a megfélemlítés problémáját, hanem a…..
A The Guardian a véleményoldalán közölte Hope Whitmore írását, melyben a szerző saját gyermekkori tapasztalatait is felelevenítette, melyeket az iskolai megfélemlítés áldozataként kellett elszenvednie. Whitmore gyermekként a testsúlya miatt társai gúnyolódásának…..
A WPTV honlapja a megfélemlítés egy kevéssé ismert, ámde jelenlévő típusába tartozó esetről számolt be, melynek során egy tanár félemlített meg egy diákot. A floridai Fort Pierce-ben lévő Samuel Gaines Academy tanárának felmondtak, miután egy diák, a 11 éves Brianna Cooper…..
Az Aol cikke a megfélemlítés és főképp kiközösítés problémájára adott nagyon pozitív válaszlehetőségről számolt be. Odin Camus, egy Asperger-szindrómával élő, megfélemlített kanadai tinédzser teljesen összetört, amikor megtudta, hogy születésnapi partiján senki sem…..
Noha kevés szó esik róla, a megfélemlítés az idősebb generációk életében is jelen van. A Pix11 TV és a Huffington Post korábbi cikke beszámolt a New York-i metróban történt tavaly novemberi esetről, melyben egy közösségi megfélemlítésből tömegverekedés lett, melynek során…..
A wisconsini középiskolások példája mutatja, hogy egy megfelelően oktatott gyerekközösség önállóan és gyorsan képes fellépni a megfélemlítés célponttá vált társai védelmében.  A megfélemlítés elleni összefogás és kollektív fellépés egy szép példájáról…..
Az Upworthy válogatást közölt, melyben hét olyan amerikai hírességet mutatott be, akik megfélemlítés céltáblái voltak. Az amerikai statisztikák szerint minden három amerikai diákból egy megfélemlítés céltáblájává válik. Ugyanakkor a valós szám jóval magasabb lehet,…..
Rosie Millard a The Independent oldalán január 16-án megjelent cikkében egy nehéz dilemmát elemzett: építsenek-e a meleg, illetve a szexualitásunkban nem biztos gyermekeknek külön iskolát, ezáltal védelmezve őket az átlagos iskolákban rájuk váró megfélemlítéstől, de…..