Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H2CO3

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bandee blogja Elvek 2016.11.02 13:03:28
Érett soroknak gondolnám, ha nem tudnám, ki írta ezeket, és nem meséli el életéből azokat a szokványosnak nem, de helyenként inkább extrémnek mondható dolgokat, amiket...
H2CO3 2018.11.01 13:02:40
Rögtön a lényegre térve: megkért, hogy telepítsem újra a gépét, mert lassú, de szerezzek hozzá okosított windowst, mert nem akar érte fizetni, mert az előző is úgy volt. Megkérdeztem, hogy megvan-e az előző image, nem volt meg. Oké, szereztem nagy nehezen egy másikat, backupot csináltunk, legyalultam a gépet, az új windows végre-valahára fenn nagyjából 4 órányi szenvedés után (pl. driverek miatt, meg azért, mert én Macről akartam telepítő pendrive-ot írni).

Minden teljesen jól ment rajta, csak egy gond volt vele, hogy a nyelve holland volt (nem találtam másmilyet). Mondom probléma egy szál se, akkor letöltjük a magyar nyelvi csomagot. Ez is megtörtént, de a telepítő istenverte lassan futott, és este fél 11 környékére járt az idő, szóval mondtam neki, hogy fáradt vagyok én is, menjünk haza, hagyja a gépét bekapcsolva, hadd fusson le a telepítő.

Másnap kora délután sírva és kiabálva hívott fel, hogy rosszabb a gép, mint volt, lassú, fagy, stb., és még mindig holland nyelvű, és csináljam vissza ugyanolyanra, mint volt. Mondom neki, hogy nem tudom pont olyanra, mert ezt a telepítőt találtam; ha az övé nincs meg, akkor nem tudok vele mit kezdeni, és egyébként is, a tört szoftver használatának megvan eleve az ilyen veszélye (is).

Erre rámcsapta a kagylót, majd elkezdett nekem olyanokat írogatni, hogy micsoda kontár vagyok, meg hogy szólhattam volna, hogy nem értek hozzá (!), akkor megkért volna mást, meg miért költött fölöslegesen így arra a kávéra, amire cserébe meghívott (természetesen azon a 800 forintos kávén kívül ingyen és bérmentve töltöttem az életemből egy egész délutánt/estét olyan dologgal, ami abszolúte nem lett volna kötelességem, és ezt sem én kértem). És hogy azt is mondhattam volna, hogy nem lesz jó a nem eredeti windows (minek mondtam volna, amikor kifejezetten azt akarta?), és hogy meg lesz minden csinálva, csak azt a pénzt nem adja senki vissza, amit egy kontárra költött. Ja, azt is megkaptam, hogy "a teljesítményt eredményben mérik, nem magyarázkodásban", amely kifejezés a munka szívesség jellegét tekintve szerintem méginkább vérlázító.

Na én ezek után első megrökönyödésemből feleszmélve elkezdtem fogalmazni neki egy kisebb esszét arról, hogy na itt álljon meg a menet. Elküldeni azonban már nem tudtam – addigra letiltott.
Az élet kódjai Tanulj tinó 2018.04.20 12:57:22
Azt hittem matematikából már mindent tudok, amit egy biológusból képzett bioinformatikusnak tudnia kell. Tudom, hogy az eredmények statisztika nélkül is látszanak, miként szabaduljak meg attól a csúnya log-nak rövidített izétől. Ezeket az ismereteket nem lehet az iskolapadban elsajátítani, ahogy…..