Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ligeti Miklós

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt már számtalan alkalommal megírtuk, hogy a korrupció Magyarországon súlyos probléma, és pénzben kifejezve is hatalmas veszteséget eredményez. Ha már megakadályozni nem tudjuk a közvagyon lenyúlását, legalább igyekszünk leltározni a korrupciós botrányokat, hogy a visszaélések ne maradjanak…..
Pedig a friss országjelentés jócskán megfogalmaz kritikát is, például ami a korrupciót és a közbeszerzéseket illeti. Habár a makrogazdasági mutatók alakulása rövidtávon valóban reménykeltő, az ország versenyképességének hosszútávú javulását több tényező is hátráltatja. Például a magas szintű…..
A szemérmesen fogalmazva magánéleti, valójában szexbotrányba keveredett és korrupciós vádakkal is sújtott Borkai Zsolt lemondott kormánypárti tagságáról, ám megtartotta a győri polgármesterséget. Még nem tudjuk, hogy ez a lépés a végét, vagy csak a kezdetét jelzi-e Borkai Zsolt politikai…..
Ligeti Miklós 2019.10.18 15:38:00
@csorsza: Köszönjük az érdeklődést és a kérdést is. Bár nem terveztük azt, hogy a kispesti ügyekről is blogban emlékezzünk meg, de a Transparency International Magyarország természetesen a budapesti XIX. kerületi történések miatt is feljelentést tett a rendőrségnél. A feljelentéseink sorsáról egyelőre annyit tudunk, hogy a kispesti ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság, míg a győri ingatlanpanamázást a Nemzeti Nyomozó Iroda kapta meg. A fejleményekről tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.
Ligeti Miklós 2019.10.18 15:40:53
@nemecsekerno_007: Már megtörtént, még a győri ingatlanos ügyben tett feljelentést megelőzően
Ma már nemcsak köztudomású a Microsoft magyarországi leányvállalatának korrupciós botránya, hanem büntetőeljárás is indult az államhatalmi szervezeteket érintő visszaélések ügyében. Ilyesmire egyre ritkábban kerül sor, ezért érdemes végignézni a Microsoft-ügy történéseit, hátha ezek ismeretében…..
A kormánypártok átláthatósági nagyágyúi, mások mellett Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, Németh Szilárd honvédelmi államtitkár és Kocsis Máté frakcióvezető jegyzik azt a törvénymódosítást, amely igencsak megnehezíti a kamupártozást. Aggódni azonban nem kell: a kormánypártok most sem hagynak…..