Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DsuangDszi

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a bejegyzés azért született, hogy a mostanság sokfelé, mindenfajta sajtóorgánumban, internetes hírportálokon  és személyes blogokon megjelenő palagáz-mizériáról és a környezetvédők indokolatlan riogatásairól, szakmai szemmel, de a szakmán kívüliek számára…..
DsuangDszi 2013.03.26 08:20:22
Egyfelől azt mondanám, hogy egy nagyon jó cikk, sok információval a témáról, másfelől azt kell mondanom, hogy szörnyű... a zöldvérűekről szóló általánosító megjegyzéseket igencsak magamra vettem, és így ez a cikk csak tovább szítja a környezetvédők és más érdekkörök közti feszültséget, lehetetleníti a kommunikációt, cseppet sem tárgyilagos, egy agyrémeket tartalmazó forrásra hivatkozva ostorozza általánosságban a zöld mentalitású embereket. Elöljáróban magamról annyit, hogy a Földgáznál tisztább energiaforrást el sem tudok képzelni, ezért is írtam most nagybetűvel.. még a neve is szép csengésű.. egyes vidékeken minimális energiabefektetéssel, minimális infrastruktúrával kitermelhető és szállítható. A feladatunk, hogy beosszuk, nem nézem jó szemmel az energiaárak csökkenését sem, mert ez éppen az ellenkezőjét ösztönzi. Sajnos az árnövekedés legtöbbször nem a környezetvédelmi fejlesztésekre fordítódik, de mindenképpen mérsékli a fogyasztást. Azzal is lehetne vitatkozni, hogy az előírások mennyire garanciák arra, hogy nem történnek kisebb-nagyobb környezeti katasztrófák. Az ellenőrzésekkel kapcsolatban a tapasztalatom az (persze más területeken), hogy azok sajnos rendre elmaradnak korrupciós és más egyéb okokból. Mint mondtam, a cikk jó lenne, ha tényleg csak a technológiáról szólna annak minden környezetvédelmi megoldásaival, így azonban értéke nulla... sőt, sajnos az a felhangja, hogy nyugodtan pazarolhatunk, hogy a zöldek hülyék, egyik kommentben itt egy éljenző már a barlangba küldene vissza minket...
Magam részéről nagy "zöldvérű" vagyok, kerékpárral járok, gépeket minimálisan használok, kertemet kézi erővel művelem, vegyszereket nem használok, odafigyelek a megfelelő fajtákra és a általában a faji változatosságra, az egyensúlyra, egy szerves gazdaságot működtetek saját ellátásra kecskékkel, szárnyasokkal.. tudom mibe kerül az élet, mekkora még így is egy ember ökológiai lábnyoma, de a Földgázt nagyra becsülöm, és megbecsülöm, és éppen ezért is láttam fontosnak, hogy erre a cikkre reagáljak, tárgyilagosságra intsem íróját, és olvasóit is visszazökkentsem ebből a nagyon véres elvadult hangulatból... Szép napokat!