Regisztráció Blogot indítok
Adatok
centurio1944

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint egy éve már írtunk arról, hogy a parlagfű, amelynek virágpora százezrek életét keseríti meg, újabban gyógynövényként kap publicitást. A megalapozatlan állításokat tartalmazó körlevelek szerzői jellemzően önjelölt szakértők, akiknek ködös…..
centurio1944 2013.09.11 00:29:35
@kodpiszkalo: Ha már a nyelvi kérdéseknél tartunk, elég off, de hadd mondjam azért el:

>nemcsak a lóláb, hanem gyakran egy egész kanca kilóg

Ez a megfogalmazás abból a tévhitből fakad, hogy a "kilóg a lóláb" kifejezésben egy ló lábáról van szó. Nos, nem ez a helyzet. A kifejezésben a lóláb az ördög patás lábát jelenti, ugyanis arról van szó, hogy az ördög valamilyen köpenyt vesz fel, hogy álcázza magát, de alul kilógó patás lába ("lóláb") elárulja.

Még egyszer elnézést az off miatt.

Amúgy a cikk kiváló, gratulálok hozzá. Egy időben azt is lehetett hallani, hogy Zsámbékon egy állatorvos kecskéket etet parlagfűvel, és aztán a páciensek a kecsketejet fogyasztva gyógyulnak meg az allergiából. Valamilyen újságban volt róla riport.

Nekem hol előjön a parlagfű allergiám, hol nem, hol jobban, hol kevésbé - nem igazán tudom mihez kötni (kb. 25 éve kínoz ez az allergia). Parlagfű "lekvárt" valójában inkább pép) még nem jutott eszembe fogyasztani.
Írta: Ray Yungen What Is Meditation? Egészen pontosan mi is a meditáció? A meditáció, ahogyan legtöbben ismerjük, nem más, mint elmélyült, tudatos gondolkodás valamivel kapcsolatban. A New Age meditáció azonban ennek éppen az ellenkezője – az a lényege ugyanis, hogy…..
centurio1944 2013.09.06 00:15:03
@Kéry Zsuzsanna: Ez a Yungen még a nagyon szerteágazó amerikai Evangelical mozgalomban is szélsőséges véleményt képvisel. Ha ez a véleménye, lelke rajta, de szerintem teljesen rosszul látja a kérdést és a tárgyi ismeretei is hiányosak. Engem egy kicsit se győzött meg.

Amúgy pedig a Bibliából szinte bármit ki lehet olvasni. Nemrégiben megjelent egy könyv, amely kizárólag az amerikai Evangelical mozgalmak Biblia-értelmezéseivel foglalkozik. 17 kategóriában egyenként 3-4 fontosabb vélemény-áramlatot ismertet. Ennek alapján valaki kiszámolta, hogy nagyjából 5 millió variáció lehetséges. És akkor még csak az amerikai Evangelical mozgalmakról beszéltünk.
Nem hogy a fő kérdésekben nem értenek egyet, de még abban sem, hogy egyáltalán mik a fő kérdések.

Szóval nekem ez a Yungen egyáltalán nem hiteles.
A következő eseményre, remélem, hogy a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület elnöke, prof. dr. Bagdy Emőke is ellátogat, és bűnbánatot tart amiatt, hogy kilobbizta az iskolai relaxáció (Diákrelax program) Nemzeti Alaptantervbe való…..
centurio1944 2013.09.05 22:50:00
@L151: Nagyon jól ismerem az agykontrollt. Ez a "segítő" dolog teljesen önkéntes, a legtöbben nem használják, és anélkül is működik, szóval ez nem érv. A videót láttam, gyenge, unalmas, nem lettem tőle okosabb. Egyébként az agykontrollt gyakorolják papok is (katolikusok, protestánsok vegyesen).
centurio1944 2013.09.05 22:51:02
@L151: Belenéztem ezekbe a videókba, de az az igazság, hogy gyengék, unalmasak, sok mindenben nem értek egyet az előadó prédikátorokkal, szóval nem győztek meg egyáltalán.
centurio1944 2013.09.05 22:52:13
@L151: Ne keverjük már össze a hittérítőt a pszichológussal!!!!
Két különböző dolog.
Létezik olyan is, hogy pasztorálpszichológia, de az megint egy külön terület.
Tóta W. Árpád tegnapi cikkében arra a kérdésre kereste a választ, hogy „Vajon mi tesz valakit ma, 2013 közepén kormánypártivá?” Mi más, mint az egyszerű választói „ostobaság”. Be kéne vezetni tehát az állampolgári ismeretek tantárgyat, mivel a nép nem érti, de a…..
centurio1944 2013.07.16 14:46:07
@kesztió: Nem tudom, mitől lesz valaki "fasza". Jártam Svédországban és Finnországban is, egyikben sem szeretnék élni. Magyarországon szeretek élni, ez van.
Nagy parti volt a hétvégén szcientológuséknál. A jelek és a jelentések szerint mégsem a Puskin u. 4-ben lesz az ideális org, hanem egy új helyen, ami nagyon titkos (vajon miért?). Ha valaki esetleg tudja, hogy hová mennek, akkor megírhatná kommentben. Hadd örüljenek a…..
centurio1944 2013.07.06 17:56:11
@norbert79: Engem Miscavige sokkal inkább Bajnai Gordonra emlékeztet. Arról meg akadjunk már le, hogy ki mekkora termetű - mindenki olyan magas, amilyennek a génjei meghatározzák.

Egyébként szcientológia egyház NEM nagybetű, mint ahogyan a buddhista vagy a református egyház sem nagybetűvel írandó.
centurio1944 2013.07.06 17:59:43
@norbert79: Ez a dotohos valamikor (talán) magyar, de 110%-ban szlovákká lett fazon a legundorítóbb fazon, aki az interneten blogol. Messze nincs nála undorítóbb, gusztustalanabb blogger, ideértve bárkit. Amúgy a szlovákokkal nincs bajom, bennem is van jó sok tót (nem szlovák!) vér. Végül is nem a hazáját mocskolja, az ő hazája Szlovákia, csak az zavar, hogy ezt nem teszi egyértelművé.

Az örök igazság egyértelmű: "Minden országnak olyan politikusai vannak, amilyeneket megérdemel" (állítólag Széchenyi István mondta, talán igen, talán nem, de mindenképpen igaz).
Bornai Tibor Felhívás 2012.05.28 22:13:00
Kedves barátaim, testvérbátyáim és nővéreim, akik a hatvanas éveket csináltátok! Akikre úgy felnéztem! Akik miatt vagyok most az, aki vagyok. Ugye, emlékeztek még arra az időszakra? Öt-tíz évvel voltatok idősebbek nálam, és azt mondtátok, apáitok megbuktak a vizsgán. Két…..
centurio1944 2013.06.20 16:30:48
@trai: Ki restaurál itt milyen vészkorszakot? Elgurult a gyógyszer?
Az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda régi, jó kuncsaftunk, nem egy félrefordításuk szerepelt már a blogon. Most egy egészen friss (tegnapi) remeklésüket élvezhetjük. Beküldőnk le szerette volna fordíttatni hallgatói jogviszonyának igazolását angolra: (nagyobb…..
centurio1944 2013.06.13 11:21:32
@jssyjrm: Nyilván nem fordítási hiba. Mondom, az történhetett, hogy mintaként használt egy korábbi fordítást, és benne felejtődött a régi szöveg.

Egyébként kisebb, az OFFI-nál rugalmasabb irodáknál az a gyakorlat, hogy a végén valaki összeolvassa a két szöveget. Nem lektorálja, csak azt figyelni, hogy ilyen fatális hülyeség van-e benne, vagy esetleg nem maradt-e ki egy mondat vagy egy bekezdés.
centurio1944 2013.06.13 11:35:40
@jssyjrm: Szerintem meg így volt, de ezt nem tudhatjuk, és végső soron mindegy is.
centurio1944 2013.06.13 11:36:18
@vladimir964: Ezzel én is így vagyok. Egyébként tud az OFFI jól is fizetni, vannak olyan munkák is (hogy mitől függ, arról fogalmam sincs).
Gordonnak vége. Bukásával pedig vége az Együtt mozgalom szerény menetelésének, de leginkább vége van a baloldali megbékélés-politikának. Nem pusztán arról van szó ugyanis, hogy Mesterházy miniszterelnöki kandidátusával kirúgta a hokedlit Bajnai ágaskodó reményei alól, nem…..
centurio1944 2013.06.12 21:32:40
@peetmaster: A nemzet kirekesztő fogalom? Akkor mi az, ami NEM kirekesztő? Az emberiség, nyilván. Csakhogy "emberiség" nevű identitás nincs. Ennélfogva az általad leírt internacionalista nem létezik, legfeljebb elméletben.
centurio1944 2013.06.12 22:19:22
@Messzi Vetek: A zsidók hány évig is nem törődtek bele Jeruzsálem elvesztésébe? Úgy 1700 évig, nagyjából.
centurio1944 2013.06.13 09:35:05
@Almaleves: Valóban ez is történik, ahogy mondod.
A következő írás a facebookról, a Hamar család "tollából" származik. Kicsit gondolkodtam ugyan rajta, hogy ezt osszam-e itt meg, vagy a most terjedő Chuck Norrisos humort, amikor egy autó motorháztetején ülve, a marcona kinézetű Stallone megkérdezi a szintén marcona Chuck…..
centurio1944 2013.03.28 09:42:36
Régebben még előfordult, hogy vitába szálltam ateistákkal. Többnyire persze a világhálón.
A séma általában a következő volt:

- az ateista elmondja, hogy ilyen meg olyan tudósok ateisták
- én erre említek néhány mélyen hívő tudóst (mondjuk Szent-Györgyi Albert, Blaise Pascal, és persze nagyon-nagyon sokan)

- erre az ateista válasza kétféle lehet:

- ők olyan nagy tudósok volta, hogy meg lehet nekik bocsátani a vallásosságot

- és akkor mi van? Ők sem szupermenek (vagyis a saját érvelését semmisíti meg, ti. amikor az ateizmust bizonygatja, akkor számítanak a nagy tudósok, amikor pedig a vallást, akkor hirtelen nem számítanak).

Amúgy persze az, hogy valaki akármilyen tudós, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy rá kell bíznunk magunkat az éleslátására. Köztudott, hogy nagyon sok kiváló tudós volt pl. náci és kommunista, vagy más emberellenes ideológiák híve. Néha egy falusi parasztasszonyban több bölcsesség nyilvánul meg mint egy egyetemi professzorban.

Egyszer valaki azzal jött nekem, hogy Nobel-díjasoknak csak kis része vallásos (talán 5%-ot mondott, nem emlékszem). Mondtam, hogy érdekes, ezt honnan lehet tudni, ki végzett erről felmérést, és mikor. Válasz: semmi. Aztán elkezdtem gondolkodni a dolgon. A Béke-Nobel díjasokra biztos nem vonatkozik, mivel ők többnyire vallásosak, némelyik egyenesen pap, mint Desmond Tutu. Talán a természettudósok közt több ateista van, de kétlem, hogy erről lennének pontos adatuk. Mindenesetre az eddigi egyetlen magyar Nobel-díjas, aki magyarként szerezte meg a díjt, vagyis Szent-Györgyi Albert mélyen hívő ember volt és imádságokat is írt.
Az erdeti cikk itt: Parents try to force surrogate mother to abort their disabled baby - a CNN videót is érdemes megnézni ugyanitt. Crystal Kelley szeretett volna kisbabával megajándékozni egy családot, amelynek nem lehetett természetes úton gyermeke, emellett szüksége is volt…..
centurio1944 2013.03.27 16:59:41
@Kéry Zsuzsanna: Köszönöm a vigasztaló szavaidat, nem akarom se dramatizálni a saját gondomat, se érzelgősnek lenni, de hogy írom ezeket a szavakat, a könnyeim szó szerint ráfolynak a billentyűzetre (szerencsére strapabíró, nem lesz zárlatos tőle...). Ezzel együtt már régóta rábíztam az ügyet Jézusra és a kegyelemre.

Senkit nem ítélek el, aki abortuszhoz folyamodik, mert ezerféle oka lehet rá, és ha nincs rá jó oka, akkor egyszerűen felelőtlen vagy könnyelmű - ezek emberi gyarlóságok, amiből több-kevesebb mindannyiunknak jutott.

A bűntudatról pedig azt gondolom, hogy lehet hasznos és káros is. Hasznos, ha ahhoz vezet, hogy átgondoljuk az életünket, próbálunk javulni, és ha Istenhez vezet. Káros, ha meddő önmarcangolást okoz, vagy ha projekció útján másokra igyekszünk kenni a saját bűnünket.

Sajnos olyan kort élünk, amikor normális érzelmeket is kórossá nyilvánítanak. A bűntudatnak is megvan a maga helye és szerepe.