Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Papdi Tamás

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
7 veszteség Malacod van? 2013.04.22 13:22:00
Kiszámoló nagyon jó kérdést feszeget: miért nem lehet malacperselyt kapni Magyarországon, és ha lehet, akkor az miért alkalmatlan arra, amire ki van találva? Szerinte a pénzügyi tudatosságra nevelés ott kezdődik, hogy a gyerekeket már idejekorán megtanítjuk takarékoskodni és a…..
Hogy hogyan is kell ezt csinálni, azt olvassátok el itt. Érdemes legalább az első kommentet is hozzáolvasni, mert kiderül belőle, hogyan kell a paradicsommal standard módon megérinteni a falat, valamint felteszik benne az örök kérdést: mi olyan nehéz a standard munkában? Tényleg,…..
Papdi Tamás 2013.03.25 20:47:41
Szerintem ketté kell választani a dolgot. Egyrészt a tömegközlekedés nonprofit, de nem szociális segély elven működik, ergo kívánatos lenne, hogy a szolgáltatás igénybe vevői fizessenek is érte - már csak azért is, hogy a (fő)városnak/régiónak/államnak kevesebbet kelljen kipótolnia. Az elsőajtózás a jelen körülmények között a legolcsóbb megoldás, bár tudjuk, hogy szegénynek lenni a legdrágább.

Van a dolog másik fele, a miért bonyolult a paradicsommal megérinteni a falat. Ez szerintem a megszokásból ered - ha eddig nem láttunk paradicsomot/falat, vagy csak egyszerűen izomból belevágtuk szegény zöldséget a falba, akkor okozhat problémát ez az egyszerűnek tűnő művelet. Budapesten 1969 óta nem volt irányított utasáramlás, generációk nőttek fel úgy, hogy bárhol bármikor felszállhattak a buszra. Megszokják majd, csak idő kell.

Mondjuk lehetne még javítani a dolgon, egyrészt tényleg irányított utasáramlással (leszállás csak a második és harmadik ajtón), ez gyorsítaná az utascserét, valamint a matricázás helyett csak a táblás megoldással jelezni, mert azzal, hogy a felmatricázott buszok nem első ajtós vonalakon is előfordulnak, elveszik a jelentés ereje, a város túlfelén nem fogom tudni, hogy itt most az első ajtón kell felszállni, vagy csak ilyen buszt osztottak be aznap.

(elnézést a dupláért, rossz nicknévvel küldtem el először, azt kérem törölni :)