Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pkov

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak a központi adományvonal lehet aktív abban az esetben, ha a kormányfő katasztrófahelyzet esetén annak aktiválásáról dönt. Ebben az esetben a Magyar Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat és az Ökomenikus Szeretetszolgálat…..
Bornai Tibor Hazamegy a barátom 2012.08.10 14:28:34
Egyike volt azoknak a nyugaton született fiataloknak, akik a kilencvenes évek elején idejöttek, és itt ragadtak. Két év sem telt bele, és már gyönyörűen tudott magyarul. Még azt is tudta, hogy "köménymagos kelkáposzta főzelék". Jó barátok lettünk, sok szép kalandot éltünk…..
pkov 2013.04.03 07:30:33
@Bakkerovics Bakker:
Nem elbújás az, hanem megoldás: túlélés. Mert kinn más jellegű problémákkal szembesül az ember, amelyeket előre nem is ismer. Aki elmegy, mégis inkább ugrik az ismeretlenbe, mert itthon nem lát esélyt és reményt. Én őket látom bátrabbnak, nem az itthon maradókat, akik nagy része - bár magát "hazafinak" állítja be, valójában csak azért nem megy, mert túl kényelmes, inkább megalkuszik, a kicsi biztossal is megelégszik, mert az legalább van, tehetségtelen, mert kinn nem kellene, vagy itthon is jól tud helyezkedni.
Ma kivételesen maradunk Magyarországon és nem is egy személyes történet következik, hanem egy vitaindító írás. Kiderült ugyanis, hogy már az érettségi előtt álló középiskolások egy igen jelentős része (egyes intézményekben akár az egyharmada!) tervezi, hogy külföldi…..
pkov 2013.03.25 11:40:04
@Cat_the_cat: Nagyon jól látod a probléma lényegét! Mindennek a hatása csak évek múlva jelentkezik, de akkor már késő lesz belátni, hogy kár volt a jövő generációját ilyen intézkedésekkel szinte kituszkolni az országból.
pkov 2013.03.25 11:56:15
@VíziLó: Fentebb írtam: "(a fiamnak) itthon számtalan álláspályázattal sem sikerült megfelelő állást találni - azt mondták, nincs tapasztalata, gyakorlata, máshol, hogy túlképzett, ill. az óriási többség nem is válaszolt semmit." Ez sajnos a levelező oktatás ideje alatt is érvényes volt (diákmunka szóba sem jöhetett, hiszen nem nappalis tagozatos volt), az egyszerűbb munkára már a technikusi végzettsége is túl soknak számított, így aztán eseti megbízások akadtak csupán. Ebből nem lehet - legalábbis a mi környékünkön - alapszükségleteket sem fedezni (luxuscikkekről ne is beszéljünk). Ezért írtam, hogy ügyes vagy, amiért megoldottad. És hát mivel munka sincs errefele, a külföld volt az igazi megoldás:-) (Esetleg lehetett volna Pesten vagy Dunántúlon próbálkozni, ki tudja ... Az is több száz km ide, akkor már jobb így.)
pkov 2013.03.26 15:15:49
@Reszelő Aladár:
"Érdekes, hogy csak itthon nagy az arc, külföldön megjön a szorgalom, csöndben tesszük a dolgunkat. Itthon is ezt kellene..."
A válasz egyszerű: kinn megéri!! (nem a levegőbe beszélek, hanem tapasztalatból)