Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tető hőszigetelés

4 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Szia! Feltennék neked egy kérdést. Akár kifejtését egy bejegyzésben is megteheted, ha van kedved. Együtt utaztam egy honatyával a múlt héten. Cirka 3 óra alatt csevegtünk sokmindenről és feldobtam azt az ötletet, hogy adott esetben a választásoknál a korábban nem szavazó pár…..
tető hőszigetelés 2015.02.03 15:00:12
@én sajnálom: Szerintem a te válaszod közelebb áll a valósághoz! A közömbösség nem abból adódik, hogy nem tudnak vagy nem akarnak választani a választékból, hanem a "kis ember vagyok ahhoz hogy számítson a szavazatom" hozzáállsból.
tető hőszigetelés 2015.02.04 19:11:22
@én sajnálom: Sajnos a "tanárokra nem számíthatunk, mert be vannak szorítva Nemzeti Tantervekbe, NER-be meg ki tudja még miféle rendszerekbe. A felelősség rajtunk szülőkön van! A két gyerekemet is arra neveltem, nevelem hogy élni kell a demokrácia minden eszközével, hogy érvényesítse az érdekeit mind a családban, mind az iskolában, mind a társadalomban, mert ha Ő nem választ, akkor választ helyette más és akkor nincs reklamáció! Elmentünk közösen Választani, Tüntetésre, Békemenetre csak azért, hogy lássa mi a demokrácia és hogy működik az egészséges érdekérvényesítés, de a döntést rájuk bíztam, mert az Ő és gyerekeik jövője a tét. És látom a szomszédaim fásultságát, közömbösségét és a gyerekeik ugyan ilyenek.
Elszakadt a cérna. Érzékeny lelkűek itt hagyják abba az olvasást, káromkodni is fogok. Rondán.  Agyafúrt kormányunk kitalálta, hogy szúrhatnak ki velünk még jobban. Keresztény gyökerek eszement ötlete nyomán vasárnap zárva fognak tartani a boltok. Persze, lesznek kivételek. A…..
tető hőszigetelés 2015.01.07 13:01:37
@JohnDoeTheReal: Hogy megértsd mire gondoltam: A mi kis városunkban is épült szép főtér és rendezvényközpont, ami tényleg jó, de a hangsúly a fenntarthatóságon van! Tehát EU-s pénzből megépült, de a fenntartáshoz nincs EU-s pénz. Azt a városnak kell előteremteni. Ezzel sincs semmi gond, de ahhoz hogy pénzt hozzon bele kell invesztálni humán erőforrást, pénzt, marketinget stb. Na ez hiányzik! És ezt csak úgy tudja előteremteni egy önkormányzat, hogy adót vet ki a lakosokra. Az adózási fegyelem pedig ma Magyarországon nem azért rossz, mert az emberek nem akarnak adózni, hanem mert nem tudnak miből. Túl vagyunk adóztatva! Vállalkozóként sajnos a közbeszerzésekről is tudnék mesélni....
tető hőszigetelés 2015.01.07 11:11:58
@JohnDoeTheReal: Akkor lefordítom a család szintjére ami az elmúlt években folyt: A beruházások EU-s pénzből készültek! Ez tény! Az adósság átvállalások látszat intézkedések mert ezzel együtt a forrásokat elvonták az önkormányzatoktól. Akkor lefordítom a család szintjére ami az elmúlt években folyt: Mit szólnál hozzá, ha a cég ahol dolgozol venne neked egy új autót és azt mondaná, hogy a tied, de a költségeit te állod és nem adhatod el. Viszont a fizetésed a felére csökkenne? Minden szomszédod irigykedne, hogy milyen szép autód van ingyen! Aztán a gyerekedet kivennéd az iskolából, mondván dolgoznia kell, hogy az autót fenn tudjad tartani. Na most itt tartunk. Nem a beruházásokkal van baj, mégcsak a felcsúti stadiont is védhetőnek tartanám, ha fent tudná magát tartani, de mi lesz, ha az állam kivonul a sportból? Tudod ki fogja fizetni? A felcsúti lakosok! Na ez a fordított logika!
Most fel fogok bosszantani egy csomó embert. Nem baj, a dolog kölcsönös. Gyurcsány fóbiásoknak különösen ajánlom az alábbi sorokat, de elsősorban nem nekik szól. Hanem azoknak, aki gyűlölik ugyan a jelenlegi rezsimet, de akkormárinkábborbán. Azoknak szánom, akik úgy útálják…..
Magastetők hőszigetelését nem csak a hőszigetelés vastagsága befolyásolja, legalább annyi szerep jut a megfelelő rétegrend kialakításának is, ami nem csak a téli energiamegtakarítást segíti elő, hanem a nyári hőségben is 26°C körül tartja a tetőtér…..
Először néhány szó a hőszigetelés vastagságáról: A  hőszigetelő anyagok vastagsága nagyon mérvadó hőszigetelő képességben, mert 10 cm vastagságban is már megtarthatja a belső légtér hőmérsékletét, de mivel kis tömegű az anyag, így gyorsan ki is hűl.…..
Ha kevés pénzünk van és szeretnénk némi pénzt megspórolni akkor a hőhidakra kell koncentrálni. A hőhidak ugyanis csökkentik a hőérzetet. Ugye már mindannyian éreztük, hogy az ablak közelében mennyivel hidegebbnek érezzük a hőmérsékletet! Ez azért van,mert az ablakok…..
Mivel érdemes kezdeni? A hőszigetelés hatékonyságának javítása nem kis befektetés, ezért én azt javaslom, hogy mindenképpen hőkamerás felvétel előzze meg minden esetben a munkát. Ez azért is fontos lehet, hogy a későbbiekben a kivitelezőt ellenőrizni tudjuk. Egy…..
avagy Hőszigetelő anyagok bemutatása 2.részEz a bejegyzés a hőszigetelésekkel foglalkozó 'oknyomozó' cikksorozat 4. része. Az első részben végig vettük a hőszigetelés választás általános elveit és szempontjait, a másodikban elkezdtük megismerni a szóba jöhető…..