Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VsPuma

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ökofalvunk felépítésének alapjai    A falu életét befolyásoló elveket, terveket, elképzeléseket, fejlesztési irányokat, a hosszútávú fejlődés irányát, a fenntarthatóság lépéseit a lakók közösen dolgozzák ki, így a közös tervek, szabályok által válik…..
VsPuma 2013.03.24 14:25:11
Az Ökofaluszervezés alapjainál azt irjátok, hogy
- só csökkentése : Ezzel kapcsolatban megjegyezném, hogy a só (NaCl), fontos az emberi szervezetnek és azzal, hogy lecsökkentitek akár a Kormány által propagált Káliumos sót is vehetitek mert körülbelül ugyanazt a hatást fogjátok elérni. Ne feledjétek, hogy régmúltban is a magyarok sok sót ettek és sokáig éltek egészségesen.
- cukor mellőzése - a cukor mint édesítő nem mesterséges, és nem hiszem hogy mellőzése befolyásolná az emberi tudatot, bár nem tudhatom.
- böjtölés - azt hittem az ökoközösség nem vallási alapú, pedig a böjtölés elég vallásos célzatú, szintén nem gondolom, hogy a régmúltban böjtöltek volna azért, hogy egészségesen éljenek.

Az emberek nem attól lesznek egészségesebbek ha csak növényt vagy csak húst esznek, a cél a természetes egyensúly megvalósítása. A ti célotok a természeti egyensúlyra jó dolog, de eltértetek róla. Ugyanazt csináljátok, mint a magasabb szinten lévők (kormányok), megmondjátok az embereknek hogy a húsevés a sóevés a cukorevés rossz. Pedig csupán a mesterséges élelmiszereket és adalékokat kellene kivonnunk a szervezetünkből és az étrendünkből, és megtalálni az egyensúlyt a természettel.

Terveimben van egy Öko Közösség szervezése. De attól, hogy nem értünk egyet még nem mások a céljaink. Én is szeretnék olyan világot ahol a természettel együtt dolgozzunk, bár szerintem sem kell minden egyes technikai eszközt felhasználni. Szeretném ha a termőföld nem a silány tápanyagmentes, mütrágyával szórt termést adná, hanem az igazi trágyázott föld nyújtotta, tápanyagban dúskáló élelmet, mind nekünk mind az állatainknak.

A teljes Önfenntartás megvalósítása nem nagyon nehéz, hanem szinte lehetetlen. Aki belevág egy ilyenbe annak szembesülnie kell vele, hogy hiába vágod el az áramkábelt, hiába kötöd el a vizet. Az adókat melyek ezektöl függetlenek úgyis fizetned kell.

Nem élsz meg abból, hogy a termelt árut megeszitek, mert az élelmiszer a kamrádban nem elég ahhoz, hogy kifizesd a számlákat. A kötelező kéménydíjat, az önkormányzati adókat, nem beszélve arról, hogy nem teremti meg a ruhát a gyerekeidre. Még ha te le is mondasz felnőttként az olyanokról mint áram, víz. A gyereknek nem mondhatod ugyanezt.

Én olyan Közösséget szeretnék létrehozni, mely szorosan kapcsolódik mind a természethez, mind pedig az országhoz. A családok megtermelik az élelmiszerüket, és a felesleget biztosan tudják értékesíteni, mely bevételből fizetni tudnak olyat, mint a ruházat, a telefon, az internet, vagy épp a kocsijukat. Az internet és a telefon nem rossz dolog, csupán manapság használatát már túlzásba viszik. A gépjármű sem haszontalan, bár én mindig is egy elektromos kocsit szerettem volna, az a baj, hogy drágább (2,5mFt) megvenni egy ilyet mint egy benzinest.

Lehet, hogy az Én irányvonalam nem egyezik másokéval...de hiszem, hogy egy Közösség közösen forrja ki azt a dolgot amivel egymásért és a környezetükért is dolgozhatnak.