Regisztráció Blogot indítok
Adatok
El Paso

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan ki titltja meg, hogy Húsvétkor főzeléket együnk? Szerintem senki. Pláne ezt a verziót, amit akár húsvétfőzeléknek is hívhatnék. No, nem azért mert tojásból vagy mert nyúlból készült, mert ilyen furcsaság soha nem jutna az eszembe. Ami felel a jelzőért, az inkább csak a…..
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
El Paso 2013.03.31 11:14:33
@OttoMaster: Ha már a pontlevonásnál tartunk, a KiKa gyerekhíradójának, a logónak nem sok köze van az NDR-hez. A ZDF (a kettes program) és az ARD (az egyes program, ami a föderalisztikusan létrejött tartományi adók közössége - és aminek része ugyan az NDR) alapította kb. két évtizede a KiKát, és az NDR szatírikus műsora, a Zapp az országos műsorban (ARD) figurázta ki OV-t. Nincs tehát átjárás a szerkesztőségek között, csupán a téma hozta össze őket.
Ez szerintem azért fontos, mert Németországban nem csupán a jogaikat veszik komolyan az újságírók, hanem a kötelességeiket is. A pontos tájékoztatás a hitelesség alapja - sajnos a magyar médiában arról nagyon keveset hallani, hogy a sajtó általános hitelvesztésében az újságírók slendriánsága is szerepet játszik. (Nem elfeledve természetesen a politikusok cenzúra iránti olthatatlan vágyát és a médiatulajdonosok dilettáns magatartását, ami határtalan opportonizmussal párosul.)
Tehát vonj le nyugodtan több pontot!
A Világevő blogon alapvetően kizárólag pozitív jelenségekkel foglalkozom, az egész blog arra szolgál, hogy meghozza a kedvet a gasztronómiához, az evéshez, a főzéshez, az étterembe járáshoz. Ez most egy kivételes poszt lesz ilyen szempontból is, ugyanis egy étterem…..
El Paso 2013.03.23 12:27:56
Nagyon szomorú történet... Pontosan arról szól, hogy a fine dining gasztronómia nem üzlet, hanem passzió - nem a vendégeknek (azok nincsenek), hanem a tulajnak. Így azok a szakemberek, akik ebből akarnak megélni,ellehetetlenülnek.
És ez a történet arról is szól, hogy az a maffia jellegű szerveződés, amelyik rátelepedett a vendéglátásra és öntelt, korlátolt és 15 éve lejárt kliséket puffogtató kritikájával séfeket, étterem-tulajdonosokat terrorizál, ma már többet árt a magyar gasztronómiának, mint a lisztes rántást használó régimódi szakácsok. Sehol nem azért alakul ki nemzetközileg jegyzett gasztronómia (pl. Skandinávia, Baszkföld, de akár említhetném Londont is), mert idegbeteg, rosszul öltözött repatriált disszidensek két évtizeddel korábbi francia példákat (amiket leginkább német közvetítéssel ismertek meg) szajkóznak. Hanem azért, mert elkötelezett szakácsok, rengeteg nemzetközi tapasztalattal kitalálják azt, ami egyformán jó a tesztelőknek és a közönségnek.
A jó gasztronómia alulról építkezik, az Onyxhoz, Costeshez hasonlatos ufók nem viszik előre - azoknak csak egy funkciója van: a nemzetközi igényeket kielégíteni (expatok, turisták, itt forgató sztárok).
A vendégeket edukálni kell, és azt csak lépésről lépére lehet. Kár, hogy feladja az Arcade csapata. Jövő héten biztosan elmegyek még egyszer és mindenkinek azt tanácsolom, tegyen így. Nyilván későn jön, de ezzel is ki lehet mutatni a szolidaritásunkat.