Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gézabiker

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten mutatták be a játék készítői  a Luther Márton életét feldolgozó, Luther – A kártyajáték elnevezésű magyar társasjátékot, mely nemcsak azért egyedülálló, mert sosem készült még hasonló vállalkozás, de azért is, mert játékos formában tanít, és nem kikérdez. A  reformáció 500. évfordulójára…..
Kötőszó Luther és a zsidók 2016.12.12 06:55:00
Úgy voltam ezzel, mint a kínos családi történetekkel. Tudtam, de sosem beszéltünk róla. Tudtam, hogy élete végén, mikor már, tudjátok, na. Szóval, akkor írt kellemetlen dolgokat Luther a zsidókról, de kezdetben, meg alapvetően azért ő sem gondolta így, meg hát ilyen volt a korszellem, és különben…..
Kedves Olvasó! Bár elmúlt egy kicsit az idő a legutolsó bejegyzés óta, de nem telt el tétlenül és eseménytelenül. Már sok tapasztalat gyűlt össze, melyet szívesen megosztok, de a legfontosabb, hogy megismertessem a 2014-es év H&E (Hit és Erkölcstan) evangélikus…..
Kedves Testvérek! Egy gyors hír a mai (és a holnapi) elsős beiratkozással kapcsolatban. Érdemes végiggondolnunk, hol is tartunk. Ma reggel sok iskolát jártam végig, ellenőrizendő, kinn vannak-e az anyagaink és volt, ahol úgy kellett kérni, hogy tegyék ki. Van persze pozitív példa…..
Kedves Testvérek! Az alábbi oldalon nagyon sok hasznos információ található - nem csak a népszerűsítő videók -, és helyi, illetve kerettantervek is vannak. http://www.evangelikus.hu/hittanfilmek Üdv, Géza..
Kedves Testvérek! Egyéb más listákon, melyeknek tagja vagyok csak úgy sorjáznak a hírek. Ahogy a lelkészek és hitoktatók beszámolnak, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy nagyjából mindenütt ugyanaz a helyzet. Leginkább az igazgatók hozzáállásán múlik minden: mennyire…..
Kedves Testvérek! Íme egy bizonyítéka annak, hogy egyházunk mennyire naprakész a minisztériumi rendeleteket illetően. A jogszabály az evangélikus honlapon olvasható itt:…..
Kedves Olvasóm! Zavarban vagyok! Nem szoktam, de most abban vagyok. Mert egyrészről egy korrekten megszervezett alkalmon vehettünk részt mi hitoktatók. Millió szék bekészítve, kihangosítás beélesítve, előadói asztal megterítve (kisvirág!), szülők megszólítva - minden! Full…..
Kedves Olvasó! Az elmúlt héten pénteken (március 22-én) a hitoktatók, a felekezetek képviselői elmehettünk a Hermanba bemutatkozni. Egy olyan alkalmat szervezett meg az iskola, amikor a szülők, gyermekek találkozhattak az iskolával, tanárokkal, sok új információt adhattak át a…..
Kedves Olvasóm! Azért indítom útjára ezt a bejegyzés sorozatot, hogy bizonyos kérdéseknek elébe menjek. Bátorítsam a kedves elsős és ötödikes szülőket, hogy az iskolai beiratkozáskor mit tegyenek a hit és erkölcstan tekintetében. Szeretném leírni a tapasztalataimat, hiszen…..