Regisztráció Blogot indítok
Adatok
András Szigligeti

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Dezeen nevű - az egyik legismertebb és leglátogatottabb - építészeti és dizájn oldalon jelent meg újra egy magyar ingatlan. A Hideg-háznak keresztelt, skandináv minimál stílusú jegyeket hordozó, kőszegi hétvégi házat a Béres Építésziroda tervezte egy párnak. Képek a…..
"Senki nem ért semmitA nőm például engemAz orvosok a haláltMinden milyen csendbenVeszi tudomásulHogy nincsen megértveVagy megvan, de mit is mondjonAz értő a fénybe érveSenki nem mond semmitJúdás is csak csókolJézus visszanéz ráMindent, mindent tud a csókrólBeszél, aki…..
Ősszel a kertek többsége nyugalomba vonul, felkészül a téli álomra, jobban mondva gazdáik felkészítik azokat a hideg évszakok tétlen várakozására. Ilyenkor október tájékán még akad tennivaló, lehet cserjét, sövényt, fát ültetni, a meglévőket metszeni, az utolsó…..
(fotó: ottobock.com) A Nemzetközi Pető Intézet nem csak egy több ezer gyerekkel foglalkozó intézmény, hanem gyermekek, szülők és családok ezrei számára a remény otthona. Egy hely, ahol segítő és gondoskodó kezek várnak kisgyermekeket, ahol szakemberek hihetetlen és példás…..
1000 leütés Mi a baj velünk? 2013.07.30 16:06:20
A vezetéselméletből ismert és a menedzsmentben alkalmazott igazság, hogy az erős, jól szankcionált rendszer alakítja a benne dolgozók tudatát (a vállalati kultúrát) -- a gyenge rendszert viszont megeszi a szétesett vagy alacsony hatékonyságú kultúra. A kapitalizmus úgy alakult…..
András Szigligeti 2013.07.31 13:49:09
Komoly és bizony életbevágó vita bontakozott ki a közelmúltban elfogadott földtörvény kapcsán. A polémiának, napi aktualitása mellett van elvi síkja is. Az LMP nemrégiben tett javaslatának megfelelően kérdésessé lett: áru-e a föld, vagy nem az, kivonható-e a termőfölt a…..
András Szigligeti 2013.06.28 12:39:38
@petimegmondja: Megeshet ez a teória is, de én empirikusan látom, hogy miként változik meg a klíma az emberi tevékenység hatására. Az elpusztított dús vegetáció helyén megváltozik a klíma, szárazabb lesz - ez mindenhol érvényes a Földön, különösen jól látható az elpusztított esőerdőknél.
Meglepő módon az ellentettje is igaz, amikor néhány holdkóros erdőt telepít száz hektárokon, a mikroklíma nedvesebb lesz és helyi esők is előfordulnak. Megfigyelték, hogy a nagy területű erdők csapadékkeltő hatással rendelkeznek, tudományos magyarázatot ne várj tőlem erre.
A valaha volt szavannák a túllegeltetés miatt lettek sivatagok, a valaha volt csapadékos Kárpát medence már a szavannák klímáját hozza és ehhez egyre nagyobb kihívás rezisztens fajokat találni.
Ez a változás csak negatív irányba erősödik, s lehet, hogy már késő erdőket telepíteni is, mert láthatóan elszabadult a folyamat, a végállomás a Mars klímájához hasonló lesz. Ilyen gyors klimatikus változás nem zajlott le az elmúlt néhány millió évben, mint ami az elmúlt 200 évben zajlik - ebből nehezen zárható ki az emberi tevékenység, mint kiváltó ok.
András Szigligeti 2013.06.28 14:05:14
@petimegmondja: Nem létezik? Még talaj sem kell, mert folyékony műtrágyával öntözött kőzetgyapot bálákból jön az összes intenzív paradicsom a multikhoz, polisztirol tutajokról a saláta és a mikrozöldségek és a többi. Talajt soha nem láttak, mikroorganizmusokat még kevésbé, számítógéppel van adagolva világítás, hőmérséklet, páratartalom, tápanyagellátás - kell-e ennél természetellenesebb termesztési megoldás?
A nemesítés célja pedig sokrétű lehet, de leginkább efféle vonalakat látok: maximális hozam pontosan adagolt technológiával, szabályozott érési időpontű, szállítási láncra érzéketlen, azonos küllemű, gázban kiválóan érlelhető fajták - ezek egyike sem szól az élvezeti és beltartalmi értékekről.
András Szigligeti 2013.06.30 21:07:44
@Counter: Címkézheted bárminek, ha a jelenlegi uzsorakereskedelmet szükségszerűnek minősíted.
A feketeribizli példáján: ha egy termék felvásárlási ára a kartellben működő felvásárló uzsorásoknál 30 forint, ami nem fedezi a termelő költségét sem, eközben a kiskereskedőnél 300 forintért kapható ugyanaz a termék, akkor ott valami nagyon nincs rendben a kereskedelemmel.
Erre nincs szüksége sem a vevőnek, sem a termelőnek, de ez zajlik már évtizedek óta.
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
Az elmúlt napokban igen szélsőséges időjárás köszöntött be Magyarországon, volt hó és szél dögivel. Sok helyen akadozik még a poszt írásakor is (szombat reggel) az áramszolgáltatás, de a legjobban azokat viselte meg a szokatlan időjárás, akiket autóikban ért utol a…..
Ma kipróbálhattam az UNICEF HelpApp-et, aminek a célja, hogyha a gyereket valamilyen bántódás esetleg bántalmazás éri, akkor a kezében lévő eszközön keresztül azonnal tudjon segítséget kérni. Az applikációval egy gombnyomással hívható a 112, illetve ha lelki segítségre…..