Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lőrincz Borcsa

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakatos Bertalanné, a Város Mindenkié hajléktalan aktivistája. Üzenetében arra kéri Orbán Viktort, hogy a rendészeti eszközök bevetése helyett próbálja meg gátolni a hajléktalanságot. Az üzenet küldője utal a menekültekre, az állami gondozottakra és a kilakoltatott…..
Máté András saját "botladozó mondatai" helyett Orbán Ottó versével mondja el, mit érez. A vers 1999-ben, az első Orbán-kormány regnálásának második évében jelent meg a Lakik a házunkban egy költő című kötetben. A dán királyi főszámvevő jelentése a Fortinbras &…..
J Tóth Judit tanárként sokáig úgy gondolta, hogy nem szólalhat meg politikai ügyekben, semlegesnek kell maradnia. Egy ideje viszont azt gondolja, hogy ha nem szólal meg, csak cinkos marad. A tanárnő elsőként az köz- és felsőoktatás problémáira reflektál. "Látom azt, hogy…..
Kecskés Áron Angliában vendégmunkás, tervei szerint ősztől, szintén a szigetországban, történelmet fog tanulni. Azért választotta az angliai diplomaszerzést, mert az Orbán Viktoréhoz "hasonló rezsimek szeretnek belenyúlni, hogy mit is taníthatnak történelem címén". Emellett…..
Pál Viktor történész, Finnországban doktorál. De, ahogy mondja, nemcsak Magyarország múltja, de jelene és jövője is érdekli, ezért találja "rendkívül aggasztónak", hogy Orbán Viktor "még mindig itt ül a nyakunkon; és az én magyarságomat és a társaim magyarságát bármilyen…..
A slammer Kemény Zsófi saját műfajában üzent Orbán Viktornak. Videóját eddig majdnem 63 ezren látták. "Tisztelt miniszterelnök úr! Kemény Zsófi vagyok, és én vagyok az ötszázegyedik a végén annak a hosszú sornak, amelynek az elején Londonban már porszívóznak meg…..
Balogh Anna egy idősek otthonából üzent Orbán Viktornak. "Úgy tudom, a miniszterelnök úr arra tette le az esküt, hogy megsegíti Magyarország lakosait. Erre föl, mit kapunk? Nem sok jót. Sőt, mondhatni, semmit." Anna néni számon kéri a miniszterelnökön, hogy ígérete ellenére…..
Szekeres Zsolt 21 éves egyetemista üzenetében köszönetét fejezi ki Orbán Viktornak. Ahogy Zsolt mondja, ha nincs a NER; az Alaptörvény és annak módosításai; az Alkormánybíróság kilúgozása; a magyarságfogalom kisajátítása; az uniformizálás; az egyetemek kivéreztetése; a…..
Finta Borisz 27 éves, jelenleg Angliában élő magyar állampolgár. Üzenetében először azt veti a miniszterelnök szemére, hogy a jelenlegi rendszer "jobban hasonlít a '89 előtti rendszerhez, az egyeduralomhoz, mint eddig bármelyik azóta regnáló kormányé, beleértve a 1998-2002…..
Mohácsi Bori azért üzen a miniszterelnöknek, mert ő "és kormányának tagjai inkompetens, elhibázott és cinikus döntéseikkel azt a látszatot keltik, és nem is egészen hamisan, mintha szándékosan fáradoznának a hazám tönkretételén. Ezenközben szemrebbenés nélkül hazudnak…..
Barabás Dániel a "legrosszabb rémálmok" alatt azt érti, hogy Magyarországon elszabadult a nyíltan rasszista, antiszemita, kirekesztő és gyűlöletkeltő közbeszéd. A miniszterelnök felelősségét hangsúlyozza abban, hogy "mára a Bayer Zsoltok, Bencsik Andrások, Szaniszló Ferencek,…..
A 21 éves Tasnádi Gergely annak apropóján üzen a miniszterelnöknek, hogy miután három éve lassan minden reggel rossz hírekre ébred, megunta a Fideszt. "Meguntam a piros pöttyöket a japán kisgyerekek fenekén, meguntam az agysebészetet, meguntam a nemzeti Együttműködést, meguntam…..
Egy Oxfordban élő számítógépes szakember, Kiss Róbert arról beszél, hogy  Orbán Viktor "regionális igazgatóként" nem vezeti megfelelően a rábízott "részvénytársaságot", Magyarországot.  "A mi alkalmazottunk [vagy], akinek időnként el kell számolnia a felettesei felé. Nem…..
A jelenleg Erasmus-ösztöndíjjal Strasbourgban tanuló budapesti Dorka üzenetében elmondja, miért van - "még" - honvágya. Soha nem akart hosszú távon külföldön élni, a család és barátok mellett a magyar kulturális élet, a humor, a bagi romatelepi önkénteskedés is hiányzik…..
Kassai Zsigmond "magyar államolgár, 32 éves, keresztény, konzervatív, biszexuális, értelmiségi férfi" üzenetében szembesíti Orbán Viktort a valódi konzervativizmus és a kormány politikája közötti éles ellentéttel. A miniszterelnököt tehetséges politikusnak tartja, akire…..
Barta Dorottya 24 éves, jelenleg Amerikában tanul. Üzenetében arról beszél, hogy a honvágyon kívül miért szeretne még hazamenni. "Nagyon nem tetszik az, ami otthon történik. Tehetetlennek érzem magam, nem tudom, hogy mit csináljak, hogy megakadályozzam. [...]…..
Virág Andrea 20 éves, budapesti egyetemi hallgató arról üzent, hogy az "elmúlt nyolc év" helyett miért kellene inkább az "elmúlt három évről" beszélni, és ő hogy élte meg a választások óta eltelt időszakot. Andi az emberi jogi ügyek mellett (pl. hajléktalanok…..
Kurdi Benedek üzenete arról, hogy miért lett jó hely Magyarország az elmúlt három évben. 1) "Mert nem kényszernyugdíjazzák az ELTE BTK-ról az összes olyan tanáromat, akitől tanulni lehetett valamit." 2) "Mert nem játszanak újnácik kezére állami fenntartású színházakat." 3)…..
Egy oxfordi matematikus-hallgató arról beszél, hogy Orbán Viktor és Matolcsy György "mérhetetlen arroganciája" és rossz gazdaságpolitikája tönkreteszi hazánkat.  "Valószínűleg önökön kívül kevesen lennének büszkék rá, hogy bevallottan olyan gazdaságpolitikát folytatnak,…..
Jabronka Richárd pápai származású, Budapesten tanul. Orbán Viktornak küldött üzenetében arról beszél, hogyan használja ki a miniszterelnök a legelesettebbeket hatalma megszilárdítására. Richárd felhívja a figyelmet, hogy ha Orbán Viktornak - vagy akár jómódú értelmiségi…..
Annamari 16 éves, gimnazista, és aziránt érdeklődik a miniszterelnöknél, hogy hova lettek a példaképeink - beleértve őt magát is. Annamari ugyan nem ismerte személyesen a 20 évvel ezelőtti Viktort, de feltűnt neki, hogy valami megváltozott. Orbán Viktor hajlama a véleménye…..