Regisztráció Blogot indítok
Adatok
posztozo (törölt)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt MH Terror blog! Elég rég óta olvasótok vagyok és nem csak a posztokat, hanem a kommenteket is igyekszem gyakran átfutni. Volt már, hogy dolgozóként próbáltam átérezni mások ügyes-bajos problémáit, álláskeresési nehézségeit de jelenleg, mint álláskereső írok nektek…..
Maximálisan egyetértek a levél írójával, úgyis, mint gyakorló álláskereső hasonló tapasztalataim vannak. Csak egy példa: Tavaly jelentkeztem egy nagy multi gyárába, két, különböző szakterületet érintő diplomám is van, így bíztam benne, hogy egy ekkora helyen csak akad…..
posztozo (törölt) 2013.03.23 10:51:15
@rukverc
”Köszönöm az együttérzést, de azt hiszem honfitársaink inkább rászorulnának. Borzasztó érzés lehet tetterős, valami értelmeset alkotni kívánó embertársaink tízezrei, százezrei, milliói? lebegnek a "semmiben". Kétségek közt, várva, hogy történjen valami. S nem történik semmi.” Idézet rukverc-től.
Vele értek egyet.
Engem lehet gőgös buta baromnak címezni – nem bánom, tényleg annak tűnhetek sokaknak.

DE VANNAK jóravaló, szakmai tapasztalattal rendelkező, felkészült munkakeresők (sokan!). Munkát keresnek, léteznek negatív tapasztalataik. Azok is mind olyan nyomoronc ostoba lusta gazemberek mint amilyennek engem (meg klarkyt) állítanak itt be a kedves bejegyezgetők?

Akik klarkynál jobban tudják hogy mi is az ő baja, azok feleljenek maguknak a következő kérdésekre: szerintük zsíros hajjal, mosdatlanul ment el interjúra és ott nekifogott modortalanul viselkedni és szájhősködni? Szerintük azért jelentkezett a nagy cégnél állásra s azért ment interjúra hogy ott hőbörögjön hogy milyen pocsék ma az élet?
Szerintem elment megmosdva, felöltözve normálisan és illedelmesen válaszolgatott. Állást keresni ment; ki olyan sötét hogy úgy akarná beállítani a történetét hogy elment a HR-eshez s ráborította az asztalt?

Aki egy nagy cégnél a sok ajánlat közül nem választ ki csak egyetlen-egyet az azért teszi mert műveletlen legalja paraszt?
Azért nem jelentkezik így:
”jöttem XYZ cég, MNO osztálya, logisztikai menedzser asszisztens posztjára”
mert abban reménykedik hogy ha sikerül jó benyomást keltenie, felveszik a meghirdetett állások valamelyikébe; mert a diplomája alapján reméli hogy meg tudna felelni valamelyikben.
Vegyük figyelembe hogy egy valóban nagy cég (csak 200-300 alkalmazottal) nem ugyanazon oldalon fogja megjeleníteni az ”asszisztens menedzseri” vagy ”kvalití össhuörönsz” állást, a raktári ”csavar- és szegrakosgató” poszttal.
Ha meghirdetnek 3 állást:
A.mérnök-fejlesztő
B.grafikus-designer
C.raktári takarítószemélyzet
Ki az a sötét lélek aki a diplomás jelentkezőre azért köp mert jelentkezéskor a 3 lehetséges opció közül nem jelölt be egyet sem?

Most klarkynak mi a bűne? Hogy leírta ide azt hogy volt egy rossz tapasztalata?
Tisztelt MT weboldal üzemeltetők!    Az oldaluk tetszik, a kommentelőket (akinek ez nem inge, az ne vegye magára!) kevésbé szeretem, nagyon tudják szídni egymást bizonyos esetekben; máskor valóban segítő ötleteket adnak, az jó dolog.  Én nem bizonyos cégre…..
posztozo (törölt) 2013.03.22 13:03:24
posztozo (törölt) 2013.03.22 13:17:10
Nem fogok mindenkit név szerint emlegetni.
Akikkel szimpatizálok: klarky, chamea, feherfarkas, rukvercz... etc.
Újra buddhista alázattal kérem hogy akinek nem inge, az ezt ne vegye magára!

Az internet a következőt termelte ki nekünk: lelki sakálokat és lelki hiénákat. A weben odadobnak nekik egy-egy friss marhalábszárat (blögölőt, írást) és mint akiket kiéheztettek lelkileg: úgy csaholnak, berzenkednek, marcangolnak. Amit valaki a netre kiír (én vagy bárki!), az nem egy direkt támadás a blogot olvasó (gyalázkodó meg kioktató személyek) ellen.
Egy-egy postai alkalmazott, vagy más kétkezi munkás beküldi az MT-re a történetét, semmi olyan célja nincs hogy bárkit bántson, csak elsorolja hogy sérelmezi hogy valamelyik felettese vele hogyan bánt. Erre mint valami speciális igényszintű gyerekek akik a magyar nyelvtant ismerik de kognitív funkcióik nincsenek, pattannak a gép elé mindenféle emberek s kezdenek anyázni. Rendben van a világ?
Amennyiben pedig bárkinek az írása (akár az enyém!) olyan fárasztó és unalmas – hát nem kell elolvasni!

A posztoló arrogáns? Aki a posztot arrogánsnak látta az nézni tud, látni azonban már nem tud. A szerző kijelenti KÉTSZER hogy ”...akinek nem inge, az ne vegye magára!” A főhős nem én vagyok végig, a barátaimtól hallott dolgokat fogalmaztam meg itt.
Miért gyalázkodik itt nekem bárki csupán azért mert magára vette sok ember ingét amit nem neki szántam? És miért oktatnak ki engem?
Bebizonyítottam hogy műveletlen vagyok? Azt írtam, Európaszerte pocsék a helyzet? A sok bölcsködő (egyesek ezt nehogy magukra vegyék, mert ÉN velük tartok!) nem néz TV-t? Jártam Görögországban, a torkosborz nem tud úgy szívni mint most ők (nem érdekel kinek a hibája de rossz náluk). A spanyoloknál, portugáloknál nagy a munkanélküliség. Volt osztálytársam Angliában dolgozik, mondja hogy a 13 milliós lakosú Londonban (város + beleépült kis lakótelepek) van munkája de alig-alig tud újat találni (számítógépes mérnök, ingatlan ügynökségnél van 3 éve) pedig naponta 30 CV-t küld szét ott, Londonban.

Műveltség? Szakmai felkészültség? Engem mikrobiológus ne merészeljen kioktatni arról hogy a vérben makromolekulák vannak, olyanok mint a hem vagy a kobalamin, ezekhez én nem fogok érteni; de én sem nevezem soha műveletlennek a mikrobiológust mert nem tudja hogy a proton részecskének az átlagos élettartama durván 10^32 év! Hogyan jövök én ahhoz hogy műveletlennek címezzem mert ő nem jártas az én szakmámban?

Hol írta a posztomban hogy világ fizikusai, gyertek dögöljünk meg? Én elmondtam hogy most nem bírok munkát találni s elmondtam hogy a velem egy csónakban evező ismerőseim is bólogatnak abban: hogy nehéz munkát lelni. Nem azt mondtam hogy manapság nyilvánosan végzik ki a fizikusokat.

Ja bocs, ő is fizikus papíron? Ja bocs, ilyen hozzáállással nem találok munkát? Ja bocs, a munkahely nem terápia-központ? Hogyan jönnek az emberek ahhoz hogy elkezdjenek engem ismeretlenül kioktatni?
Mióta a sulit befejeztem dolgozgattam – jobb híján diákmelóban. Szakács-segéd voltam (mosogató, földfelmosó), stb. Ja bocs, milyen hozzáállásom nem jó?
Budapesten majdnem öt évet töltöttem munkavállalóként (az egyetemmel együtt 10-et), nyolc hónapig kerestem munkát, gyorsan nem találtam és ezért dolgozni kezdtem máshol: kétkezi segédmunkás voltam az Aldiban, fizetésem nem érte el a 100 ezret, Réda Péter nevű volt a műszakvezetőm, jófej volt, jól ki lehetett vele jönni, panaszt a munkámra nem kaptam, dolgoztam élelmiszer-raktárban is; aztán egy barátommal napszámban földet termeltünk ki, nem tudtam úgy dolgozni mint ő aki nálam két fejjel magasabb, és felsőfokú végzettség nélkül lapátol meg kertészkedik Dunakeszin de nem mondta hogy lusta vagyok. Mégegyszer kérdem: milyen munkahely nem terápiaközpont, bocs? Dolgoztam valamikor nukleáris medicinában Iasiban, a főnökeim nem mondták hogy baj van velem vagy a munkámmal; eljöttem a kölykeim miatt.

Ki az, az itt acsarkodók közül aki azt feltételezi hogy állásinterjúra kibontott rocker-frizurámmal megyek, a szakadt farmernadrágomban, vagány veszkócsizmákkal? Felöltözöm öltönyösnek ahogyan a mai világ divata diktálja, elmegyek, illedelmesen beszélek – sokadszorra nem vesznek fel. Milyen hozzáállás, bocs? Milyen hozzáállásommal van baj, bocs?

Akinek a laborban való benyalás kifejezésem túl durva volt: ismertem olyat aki (s nem vagyok hajlandó nevet is írni ide) velem együtt járta az ELTE-t, ő ugyan nem nyalt senkinek, nem fúrt senkinek, de úgy helyezkedett hogy diplomaosztás után én munkát keresni mentem, ő meg betársult az egyik volt szeminaristánk mellé az irodájába, azóta is jól érzi magát. Benyalás, helyezkedés – valóban olyan távol állnak egymástól?

Hogy a HR-esnél semmit nem ér papíron a nyelvtudás? Ismerem a tökit akiről írtam, dióhéjban kívülről tudja az angol nyelvtant, tényleg Cambridge C2 a tudása! Miért kell engem kioktatni mert megemlítettem őt?

Portugáliába ment egy volt fizikus kolléganőm PhD-re (ugyanannál a cégnél dolgoztunk Bp-n kb. 1 évig), nem 1500 eurókért hanem 1100-ért ami folyamatosan csökkent a válság miatt, ismertem a lányt, szorgalmas, ügyes, hajlandó tanulni. Felmondott a portugáloknak mert jobb élet reményében a franciákhoz igyekszik, a főnökei megmondták neki hogy tisztességtelen, lusta és gazember. Olyanok engem ne küldjenek PhD-re akik nem tudnak 1500 euróig elszámolni.

Tehát én vagyok szakmailag felkészületlen és buta. És rajtam kívül mindenki akit megkérdeztem arról hogy nehéz-e munkát kapni?

Éljen klarky!! A próbaidő alatt kiderül hogy az alkalmazottal lehet-e valamit kezdeni; lehet hogy ”0”-ról kell indulnia, azonban ha van rá mód és megfelelő egyénnek tartják, segítenek neki beletanulni, ha nem tartják megfelelőnek, kirakják. Biztos nagyon lüke vagyok mert én is klarkyval tartok.

Milyen versenyszférában keressek? Keresek! Valóban azt gondolják a kioktatóim hogy nem próbáltam meg szépen, türelmesen először szakmában, aztán egyre tágítva a köröket mindenféle szférában munkát kapni? Ja bocs, programozni csakis a legalapabb fokon tudok, C, BP, Matlab, Labview – ezekben dolgoztam, expert nem vagyok!

Bántottam én azokat akiknek magánvállalkozása van? Ő a főnök, a felesége a könyvelő, a fia a rakodómunkás, a lánya az elárusító, nagygazdáktól felvásárolt zöldséget-gyümölcsöt árul a kis falusi házában. Bántottam én ezeket egyetlen szóval? Miért veszik magukra az emberek mások ingét?

Micsoda szöveg az hogy hónap végén a markát tartja a munkásember? Dolgozik hogy ő is élhessen, megélhessen. Melyik főnök gondolja azt hogy ingyen kellene dolgozniuk?
Az pedig az ember lelkének tisztességétől függ hogy alkalmazottként hogyan látja el a feladatait!
Követ pedig olyan merészeljen hajítani a tisztességes munkásokra: aki egy X mennyiségű munkát nem hajlandó elvégezni pontosan annyira szívesen, Y fizetés helyett 2Y értékű fizetésért!

Bocsánatot kérek mindenkitől akit nem sértettem meg.
posztozo (törölt) 2013.03.22 19:36:00
Öntelt vagyok? Igen, öntelt, fennhéjázó és gőgös. Csak annyira mint mindenki más.
Lenézem a többieket? Lenézem őket; ők is lenéznek engem! A magánvállalkozó azért mert alkalmazott voltam s szeretnék lenni s ennek ellenére véleményem van nekem is (mint mindenki másnak), a HR-es pedig azért mert én őt haszontalannak tartom (ahogyan ő is annak tart engem).

Szerény vagyok: programozókkal szemben azért mert én nem értek a szakmájukhoz, szerény vagyok szinkrontolmácsokkal szemben mert nem írok-olvasok 5-6 nyelven. Szerény vagyok az afrikai éhező gyerekekkel szemben mert engem a szüleim tudtak iskolába járatni miközben ezek a szerencsétlenek csak enni szeretnének.
Szerény vagyok azokkal az MT-hez panaszlevelet írókkal szemben, akiknek nem volt lehetőségük a Budapesti Lónyaiban végezni el a 12 osztályt, így nem írnak tökéletesen szerkesztett mondatokat!
Az engem kioktatókkal szemben miért legyek szerény?

Fogalomzavarom van? Engem olyanok fognak kioktatni fogalomból, zavarból akik nem tudják hogy mi a külöMMMbség ”egyelőre” és ”egyenlőre” között? Olyanok fognak engem kioktatni akik nem fogják fel hogy a Pest közelében élőktől ragadt a nyelvbe az a zagyva gyökérség hogy személynév elé névelőt biggyesztünk? Helyes magyarsággal nincs ”a Pista bácsi, az Éva!”
Olyanok fognak kioktatni akik nem tudják hogy helyesen nincs DEVISZONT?
Olyanok fognak kioktatni akik művelteknek képzelik magukat attól hogy ideírják: nüansz? Szerénységből okoskodtam a CV kifejezésről (tudom hogy nem mindenkinek kötelező megértenie, mert Magyarországon az ”önéletrajz” az elterjedt); azt szerettem volna hogy ne tűnjek álműveltnek.
Nem kellene azt csináljam amit a kritikusaim? Olyan szitkok özönét zúdítani az itt olvasókra hogy: ”nüansz, nindzsató, izo-azometrikus-ábrázolásmód”, utána meg nagy büszkén rágyújtsak egy szivarra miközben azon morgolódom hogy naénaztánmostanugyi a tutit megmondtam és van nekem fogalmam is meg műveltségem! Persze hogy ezeket a szitkokat nem mindenki érti aki nem tanulta vagy nem volt a hobbija hogy ezek után tájékozódjon.

Nekem újdonság hogy fészbuk? A sok exhibicionista ember mind feldugja magát oda – ez nem jelenti azt hogy a cégeknek úgy kell viselkedniük mint a titkosügynököknek.
Tévedés ne essék, Zuckerberget szeretem; ha én lettem volna 2004-ben egy géniusz akkor most én lennék milliárdos az én oldalammal a ”posztozobook.com”-mal, vagy ilyesmivel (ez nem link, nem reklám, ez locsogás!)
Vannak összeesküvés-elméletek hogy a jövőben születő kisgyerekekbe majd mikrocsipet ültetnek s akkor mindenhol elérhetőek, levadászhatóak lesznek. Mi szükség erre? Semmi szükség összeesküvéselméletekre hiszen az okostelefonokon van fészbuk aplikáció, a toronnyal kommunikálva meghatározza a helyzetünket s ha kérjük a netről megkeresi a közelünkben levő pizzázókat a térképen. Mi szükség beültetett csipre? Az ember a saját okostelefonjával küldi az üzenetet George Orwell Big Brotherjának: ”Ide, a hátam közepébe kérem a bombát!”

Én nem vagyok írásban tehetséges, a haverom az akiről írtam hogy Narrative Designernek pályázik, hajrázok neki; még nem jutott oda hogy elfelejtették, a játékgyártó cég kért tőle egy minifeladatot, reménykedik hogy interjúra behívják. Olvasgattam az írásaiból – valóban jók. Még a kutyának sem tudott semmit sem eladni.
A gyerekeimet arra tanítom hogy a tehetség úgy van egyenes arányosságban a személyes sikerrel mint malacfar a liliomillattal. Gondolkodjunk: Mika Waltari, ”Szinuhe, az egyiptomi”, az a véleményem hogy ragyogó mű. Hol látták hogy úgy aratja a sikert mint Harry Potter? Ki látta a Garden State (2004) filmet? Az is csodaszép, egyszerű, kicsi, élvezetes és nem akar soknak tűnni. Az embereket nem ez érdekli hanem Thor, Hulk, Éhezők viadala...
Annak írom ide aki nüanszokról írt nekem: Marin Preda, ”Cel mai iubit dintre pamanteni” (tükrös fordítás: A legszeretettebb ember), nem olvastam volna ha nem Erdélyben növök fel; nem ismerek sem török, sem bolgár, sem horvát szerzőket. Ez a Marin Preda is egy jó író, a kutya sem ismerte soha! Jön ide nüanszozni a kedves bejegyző – és tényleg én vagyok itt a kőbunkó?
Mennék én írni dehaegyszer nem tudok! Haverkám tud s nem bírja eladni a tudását!!
Tehát velem van a baj, mert azt állítom hogy Harry Potter az nem érték. Keresni én is akarnék rajta, ha én a banántot el tudnám adni mindenféle felkorbácsolt árakkal (ahogyan Magyarországon a külföldi hatalmas banki befolyás miatt az euróért millió forintokat kell kérni), én bizony a banántot eladnám lelkiismeretfurdalás nélkül és gazdag lennék. Rowling Harry Pottert adta el lelkiismereti gondok nélkül.
Nekem van önkritikám: az én kőbunkóságaimtól kímélje meg az Isten a világot.

Hogy van még mit tanulnom, az nem kérdéses. Rengeteg tanulnivalóm van még. Hogyan képzelném azt hogy mindent mindenkinél jobban tudok?

HAIL fehérfarkas!