Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NordikBalkán

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
40 évvel ezelött egy külvárosi, állami iskola tanárai a szülőkkel együtt összefogtak, hogy jobbá tegyék intézetüket. Rájöttek, hogy ahhoz, hogy a gyerekeket motiváltabbá tegyék a tanulás iránt, meg kell változtatni a hagyományos, elkülönített tantárgyakon alapuló iskola rendszert.  "Nagyon fontos a…..
Az ICORN (Menekültek Nemzetközi Város hálózata) egy független szervezet, amely olyan írókat, költőket, bloggereket menekít ki, akik írásaik miatt életveszélyes helyzetbe kerültek saját országukban. Az ICORN célja a szólás szabadsága, a demokratikus értékek és a nemzetközi szolidaritás…..
Gyakori, hogy a szociális érzékenységet a szocmunkások, aktivisták, esetleg dokumentumfilmrendezők különleges adottságának tekintjük. Pedig a szociális érzékenység nem szakma. Izlandon járva lépten nyomon átértelmeződik ez a fogalom. A Hitt Husid egy ifjúsági klub.…..
Megesik, hogy amikor annyira elmerülünk a legaktuálisabb problémákban, hogy elveszítjük a tisztán látás képességét, akkor egyszercsak a múltból érkezik egy tűpontos analógia. Ez történt most velünk is. Egy kis izlandi ökofaluban, Sólheimarban az 1930-as évek óta élnek…..
Térey János legújabb könyve, "A Legkisebb Jégkorszak" című verses regény első fejezetében Bill Clinton és Mátrai Ágoston, az izlandi magyar konzul Reykjavik leghíresebb hot dogos bódéjánál futnak össze. Mi épp arra sétáltunk Dunajcsik Mátyás íróval, a Libri Kiadó egykori…..
Az utóbbi napokban felrobbant az izlandi internet menekültügyben. A tény, hogy Izland 50 kvóta menekültet fogadna be a következő 2 évben, 13.000 izlandi állampolgárt mozgatott meg.  Bryndis Bjorgvinsdottir, fiatal író és családanya kezdeményezésére az izlandiak nyílt levélben…..
Szombaton belefutottunk Reykjavik egyik legnagyobb kulturális fesztiváljába - koncertek, kiállítások, performanszok egész nap, a város minden pontján. Elsőre azt hittük, hogy ez valamilyen integrációs fesztivál: a közönség tele volt fogyatékkal élőkkel, a program pedig olyan…..
Izland egy olyan sziget, ahol a hegy tetején lovakat örző zord vikingről kiderül, hogy munkanélküli zsoké Győrből, és a pap, aki felvesz minket Reykjavik felé menet, egy kórusban énekel előző esti magyar szállásadónkkal.  Azon azért mégis meglepődtünk, hogy a főváros…..
NordikBalkán 2015.08.30 11:39:00
@exterminador: Magyarország 2011-ben 46 menekültet fogadott be, Izland egy 2400 fős városkája 29-et. Csak azért, mert a polgármester kitalálta, a város megszavazta. Ezek számok. Természetesen Magyarország sokkal komplikáltabb helyzetben van, mint egy szigetországa a naponta érkező menedékkérők számában. És ezen csak kicsit változtat a tény, hogy a hozzánk érkezők 90 %-a rögtön tovább akar menne nyugatra. De azt gondolom, a magyar kormány és média hozzáállása a kérdéshez, a legkevésbé sem a megoldást keresik. Mi ezen a tanulmányúton megoldási kísérleteket keresünk.
NordikBalkán 2015.08.30 11:47:36
@gizmo26666: A torony inkább szimbolumként állt ebben a történetben, ezért nem írtunk róla többet, de igazatok van, megér több szót Yoko Ono alkotása. A tornyot John Lennon emlékére emelte felesége, "Képzeld el a békét" felirat 24 nyelven áll rajta körbe körbe. OKtober 9 (Lennon születésnapja) és december 8 (Lennon halála) között kapcsolják be minden évben, óriási fénycsóvát vet az égre, ami sötétben messze látszik (Izlandon ilynekor kb egész nap északai sötétség van). Így kivilágitatlanul nem túl szép látvány.
imaginepeacetower.com/
..
      Asia és Sári vagyunk. A Norvég Civil Alap támogatásával elutazunk Izlandra, Norvégiába és Liechtensteinbe, és megnézzük, hogy mükődik az integráció egy jóléti társadalomban. Azon túl, hogy olyan civil szervezeteket keresünk fel, akik innovatív, működő…..