Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rükverc

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt MT weboldal üzemeltetők!    Az oldaluk tetszik, a kommentelőket (akinek ez nem inge, az ne vegye magára!) kevésbé szeretem, nagyon tudják szídni egymást bizonyos esetekben; máskor valóban segítő ötleteket adnak, az jó dolog.  Én nem bizonyos cégre…..
rükverc 2013.03.26 23:15:54
@droid_: Komoly probléma lehet a szövegértéssel.
Először azzal jössz, hogy biztos menedzserkedni akartam.
Most meg, hogy nem kaptam Mo.-on dsp-s munkát.

Azt írtam több területen dolgoztam topmultikban Mo.-on, főként távközlési területen. Egy szóval nem írtam, hogy dsp-ztem vagy akartam volna. Jelenleg dsp-zek idegenben. De ezt se nevezném IT-s feladatnak. Minthogy az informatikusokat sem tartom mérnököknek. A kódolás csak egy eszköz...

A mondandóm lényege, hogy CSAK kapcsolati rendszeren keresztül jutottam "normálisan" fizető munkához, de a körítés sehol sem tetszett. Én is csak kávét kaptam a HR-estől...
2008-ban jöttem el asszonnyal, a 2007-es nettóm 3M felett volt, tehát volt munkám....

Nekünk ez az ún. "álértelmiségi", "majomközéposztálybeli" élet nem tetszett, de nagyon. Ezért jöttünk el. Itt több lehetőséget kaptam (önerőből) és a dsp-s tetszett a legjobban - az egyetem ideje alatt ezzel is foglalkoztam.

Azért írtam be, hogy ezirányú tapasztalatomat megosszam, továbbá, hogy tapasztaltam negatív hangnemet a mo.-i topmultis exkollegák közt, de nem tudom a valós okát és a kimenetelét sem.
Valamint együttérzek azon honfitársaimmal, akik becsületesen tanulnak, jóravalóak, akarnak is valamit és a "rendszer le se sz***ja" őket. Ez elég durván vissza fog ütni a társ.-ra.

Mo.-on már olyasmivel csúcskarriert lehet befutni pl. it-sként, hogy a cégnél külcéggel bevezettetjük mondjuk a visio-t vagy technikatanárként nyelvtudás nélkül valaki logisztikai csúcsmenedzser lesz.
Akkor azért elég durva, ha teszem azt egy fizikus vagy egy matematikus a társ. alsó 10%-ában van megbecsültséget és jöv.-i viszonyokat tekintve...
Maximálisan egyetértek a levél írójával, úgyis, mint gyakorló álláskereső hasonló tapasztalataim vannak. Csak egy példa: Tavaly jelentkeztem egy nagy multi gyárába, két, különböző szakterületet érintő diplomám is van, így bíztam benne, hogy egy ekkora helyen csak akad…..
rükverc 2013.03.22 19:24:03
Ez a magyarokra jellemző gőg talán a ránk erőltetett és elfogadott szolgaiság túlkompenzálása.

Bele kell rúgni a másikba, főleg ha már a földön fekszik.
Tud valamit a másik, amit én nem? Eljelentékteleníteni, földbe döngölni!!!

Emlékszem - ezer éve volt - felsőoktatásra való jelentkezés előtti nyílt nap. Mivel érdekelt a jog és a műszaki tudományok is mindekettőre elmentem.

Jogon a rektor poénosan úgy kezdte köszöntőjét, hogy
"... ugye aki itt van azok közül mindenki utálta a fizikát..." és a diákok jó poénnak tartották.
Műszakin uez volt csak a magyarral játszotta el.
Égett a bőr a képemről.

Most valaki -tegyük fel- informatikában utazik és viszonylag jól keres. Mit csinál? Hát telemocskolja az internetet azzal, hogy mindenki nulla, aki nem ezt csinálja.

Más.
Számítógép használata. Autó vezetése.
Ügyeletes urafinkat vagy hölgyünket megkérnénk, hogy adott a szolgálati Zsiguli, ezzel kéne teljesíteni a mai penzumot.
Be tudná indítani? Be tudna állni? Tudna vele közlekedni?
Számítástechnika - "én csak a word 2007-es változatát ismerem". WTF? Erre vagy büszke? Meg lehülyézed a másikat?

De az FB összes funkcióját kipróbálta már...
Alapszintű tájékozottságba elég sokmindennek bele kell férnie számítástechnikai területen IS...
Valami újat tanulni pedig mindig alázattal.

Nekem hasonló problémám volt Mo.-on a hivatalokkal. Többszörösen összetett mondatok, hivatali formula. Amikor hasonló stílusban válaszoltam, nem értették. Rájöttem tőmondatokban kell kommunikálnom. Nem értették meg csak ezt.