Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Humble

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a…..
Az elvakult egyházellenességtől el kell határolódni, mert a vallások és az egyházak kultúrahordozók és mint ilyenek értéket képviselnek. Az egyházaknak, különösen a katolikus egyháznak, nem lehet megbocsátani az erkölcstelenséget és a világi hatalmak elvtelen kiszolgálását, de a Vatikán ma…..
Még a Bibliát kevéssé ismerők is hallottak már a Tóra második könyvének híres kijelentéséről: „szemet szemért, fogat fogért.” De vajon mit jelent ez a kifejezés? Vajon jogom van-e a bíráskodást saját kezembe venni és hasonló módon megtorolni az ellenem elkövetett bűnt? A híres kifejezés…..
Humble 2020.06.05 00:21:56
@GyMasa:
írod: "A bibliai ószövetségben leírt dolgok érvényüket veszítették Jézus keresztre feszítésével. mai keresztényekre az újszövetség írásai iránymutatóak."
Sajnos ez nem fedi a valóságot a 10 parancsolat ma is érvényes, Jézusnak ez alapján kellett viselni a mi büntetésünket. Az Újszövetség nem valami újat takar, hanem a régi megújítását, azokkal akik önként válsztják ezt az utat...
Húsnak, tejnek, édességnek, alkoholnak semmi helye nincs egy tradicionális litván karácsonyi asztalon...
Humble 2019.12.17 13:15:18
A 90-es évek ikonikus filmekkel ajándékoztak meg minket. Több olyan alkotás is született, amik számomra csak később, akár csak felnőttként váltak igazi kedvenccé. Kétségtelen, hogy ha egy régebbi filmet van kedvem nézni, akkor biztos, hogy ebből az évtizedből választok. Igyekeztem a legjobbakat…..
Humble 2019.08.16 10:42:09
@különvélemény: hát igen:
Halális Fegyver
Sorozatunk a hitviták történetéből szemezget, többek közt azért, mert mi is megpróbáljuk feleleveníteni a régi hitviták hangulatát egy közelgő rendezvényünkön október 28-án. 1609-1614 közt a reformáció és a katolicizmus/ellenreformáció egy-egy jeles képviselője…..
Szóval 2003-ban egy nebraskai lelkipásztor négy éves fiával műtőbe rohantak. A kisfiú rövid időre eszméletét vesztette az operáció alatt. Teltek a hónapok, és a fiú, Colton Burpo elkezdett furcsa dolgokra „emlékezni”. A mennyországban járt ugyanis, ahol találkozott a 30 éve…..