Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laczó Péter

21 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szar viccek gyűjteménye #273 2012.09.12 11:23:17
- Miért nem eszik reggel banánt a rendőr? - Mert a banán déligyümölcs...
Laczó Péter 2016.07.30 00:26:22
@Fanni Kozar: Szerintem nagyon vicces! Hogy, lehetsz ennyirE nívÓtalan fotoszintézis te mNderálatlEn cHemtrail! Húzzá vissza a nePtunuszra te rohadt reptÍlián csillag patrik!
Elég érdekes videó az arachnophóbiáról. VIDEÓ..
Régóta nem jelentkeztem, de most újra itt vagyok! Elmúltak az, ünnepek, elmúlt a januárt és láss csodát itt a február. Na persze A február velejárója a szinglik és a párkapcsolatban élők által egyaránt rettegett nap, a Valentin nap. Ez ugyebár egy szörnyen romantikus "ünnep"…..
Mindenkitől bocsánatot kérek amiatt, hogy olyan régen írtam! Mással volt dolgom, Na mindegy! Bocsánatkérésem jeléül fogadjátok el ezt a videót. ..
A Projektnapló Halál és félelem 2014.11.17 22:07:23
Az emberek 3,5-6,1% szenved tőle. Na mi lehet ez? Hát mi más, ha nem az arachnofóbia? Mi is ez? Miért is van ez? Hogyan kezelhetjük? A probléma megoldásához segítséget kértem egy kedves barátomtól, a Bakos Ferenc-féle Idegen szavak és kifejezések szótárától. Ő a következő…..
Bezony! Jöjjenek a legnagyobbak, az igazi Góliátok! Hölgyeim és uraim hadd mutassam be önöknek a Theraphosa blondi-t, vagy más néven a góliát madárpókot. Ő egyszerűen a legnagyobb! Hihetetlen nagy! Akkora mint a francia könyvem, pedig az sem kicsi! Na jó persze kinyújtott…..
Azt hiszem vallást váltok! (És kivételesen nem egy lány miatt.) Amikor elkezdtem a blogomat írni nagyon reménykedtem, hogy nem kell politikai meg vallási témákat érintenem hisz még azt az igen minimális 2 követőmet is elveszítem (Végül is miért kéne politikáról beszélnem a…..
A Projektnapló Utólag a BTS-ről 2014.11.04 20:54:00
A BTS jelen esetben nem a "Behind The Scenes"  rövidítése és a cikk sem egy Miley Cyrus bontógolyón vonagló valagáról szóló verk film lesz. A BTS most a "British Tarantula Society"-t jelöli. 2014.10.18-án Magyarországra látogatott 6 jeles kutató akik érdekesebbnél érdekesebb…..
A Projektnapló Ütemterv 2014.10.25 22:58:54
Az év első feladatai: Projekt kitalálása A projektről magáról már írtam egy előző bejegyzésben. Konzulens keresés A konzulens feladata, hogy segítsen az év folyamán, például abban az esetben ha elakadnék valamiben. Ez egy kötelező elem de legalább mi választhatjuk…..
A Projektnapló Projekttervezet 2014.10.25 22:19:56
Ha jól emlékszem a februári terraplázán vásároltam egy Brachypelma Smithi nőstényt amit azóta is gondozok, ápolok és mindent megteszek azért, hogy szép nagyra nőjön. Ebben az időben ébredt fel bennem a pókok iránti érdeklődés és ez juttatott oda, hogy a projektem egy a…..
A keddi óra: Volt egy házi feladatunk: Olvassunk el egy fejezetet a tananyagból. Én elolvastam, nem is ez volt a baj, sokkal inkább az, hogy sokan nem olvasták el. Mind ez úgy derült ki, hogy nem tudtuk mi a különbség a belső és külső égésű motor között. Erre a kérdésre kb.…..
Tanulási napló 2013.4.8. Korrep. 2013.04.11 20:18:33
A hétfői óra: Az óra elején írtunk egy dolgozatot ami 3 feladatból állt: 1. Feladat: egy lufit felfújtunk és beraktunk a hűtőbe. Mi fog történni a lufival a hűtőben? Erre még tudtam a választ, hogy összemegy. 2. Feladat: volt egy ábra ami egy kísérletet ábrázolt.…..
A pénteki órán: Az órát még mindig az izochor, izobár, izoterm és adiabatikus változásokkal töltöttük. Átvettük a lényeget és megnéztük a készített kísérleteket. Az első kísérlet egy kesztyű volt ami feltöltődött levegővel és ez által felállt. A második egy…..
A tavaszi szünet utáni csütörtökön: Az óra elejét (és a végét) ismétléssel töltöttük. Az energia epochában tanultakat vettük át. Mivel gyakorlatilag senki nem tudott semmit ezért kaptunk egy kisebb fejmosást. Majd erre jött pluszba, hogy csak egy gyerek csinált kísérletet…..
A szerdai óra: Az óra elejétől a végéig egy képregényt készítettünk az eddig tanultakból. Az én csoportom képregénye egy fiúról szól aki elutazik a trópusokra nyaralni...
Tanulási napló 2013.3.26. izo- 2013.03.26 21:39:13
A keddi óra: Az órát a tegnapi óra folytatásának is nevezhetném, hisz miután átismételtük az előző napi anyagot megismerkedtünk az izobár folyamatokkal amelyeknél a nyomás állandó de a térfogat és a hőmérséklet nem. Itt megismertünk egy új kifejezést: a hőtágulást. A…..
A hétfői óra: Az órát a Bernói törvény megismerésével kezdtük. Megtudtuk, hogy minél nagyobb a egy cső keresztmetszete annál lassabban folyik benne a folyadék, tehát fordítottan arányosak. A folyadékok után áttértünk a gázok áramlására és megnéztük, hogy hogyan…..
A pénteki óra: Az óra elején megismerkedtünk Torrichelli egyik kísérletével: Egy kádat megtöltött higannyal és szájával lefelé belehelyezett egy higannyal töltött kémcsövet. Megfigyelte, hogy a cső tetejénél mindig lejjebb csúszik a higany. A kádban lévő higany teteje…..
A csütörtöki óra: Az órát egy egyszerű kísérlettel kezdtük: Rúgós erő mérővel megmértük egy kis ólom nehezék súlyát majd belemártottuk a vízbe és úgy is megmértük. Ezt többször is elismételtük különböző anyagú és méretű testekkel. A test a vízben mindig…..
Tanulási napló 2013.3.20 Nyomás 2013.03.20 17:34:21
A szerdai óra: Az óra elején szerencsére nem írtuk meg az ígért dolgozatot. E helyett kísérleteket végeztünk amelyeket a későbbiekben megtudunk majd magyarázni. 7 kísérletet végeztünk: Fecskendő végét befogtuk majd a kihúztuk a másik végét. A kihúzós végét…..
A hétfői óra: Az első órán átismételtük az 1. és 2. epochát. A tanárunk kérdéseket tett fel főleg a mozgás epocha témájából. Mivel elég kevés kérdésre tudtunk válaszolni, ezért a szerdai órán dolgozatot fogunk írni, a már korábban említett epocha témájából. Majd…..
A keddi óra: Az óra első felében megnéztük azt, hogy mi az a párolgás, minek a következtében megy végbe és meg tudtuk, hogy hogyan lehet megnövelni a párolgás mértékét. Az óra második felében pedig megismertük az entrópia fogalmát (számomra ez egy kicsit ködös volt) és…..