Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezze

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vallásos család sétál a körmenetben. A gyerek nagyon unja már a banánt, elfáradt a karja, nem akarja már tovább tartani a hatalmas táblát, amelyre az van írva, hogy "isten utálja a köcsögöket". Ráncigálja az apja kezét. -Apu, Isten miért utálja a homokosokat? - Nem tudom,…..
1. Ábra: A meggyőződéses ateisták aránya a világ 57 országában, 2012, WIN-Gallup A WIN-Gallup intézet nemrégiben egy jó és érdekes felmérést publikált, amelyet 2012-ben készítettek a Föld 57 országában, a vallásról és ateizmusról, összesen 50000 ember megkérdezésével. Az 57 országban sajnos nincs…..
Szalai Miklós könyve, amely azt a vitát foglalja össze, amit a mai angolszász analitikus filozófusok Isten létéről folytatnak, két alapvető ateista érvet jár körül (Szalai Miklós: Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában. L’Harmattan, Bp., 2005). Az egyik a…..
1. ábra a vallások eloszlása a világban országonként ábrázolva Mi a különös a vallások világtérképén? Persze, ha megszokás szerint nézzük, akkor semmi. Nincs ebben semmi különös, a világban különféle helyeken különféle vallások vannak. De tényleg nincs?! Vessünk a…..
Ezze 2013.06.09 13:25:28
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/cf/Literacy_rate_world.svg/300px-Literacy_rate_world.svg.png

Az analfabetizmus eloszlása a világon.

A következtetéseket mindenki levonhatja maga.
Mielőtt elkezdtem írni ezt a postot, megnéztem az Interneten, nehogy valami közhelyet írjak, és nem, ez eddig még nem jutott eszébe senkinek. Csak ellenkező előjellel. Olyat ugyanis találtam, hogy valaki KRESZ táblákhoz Bibliai igehelyeket keresett, ami nem nagy kunszt, egy akkora és…..
Ezze 2013.05.22 11:57:51
@Avatar: Sok igazság van ebben, de nem teljesen így van ez.

Isten létében a Biblia sehol sem mond ellent önmagának (csakúgy, mint abban, hogy Isten teremtette a világot). Isten tulajdonságai, jellemzése valóban eltér néhány helyen.

Ebből nem az következik, hogy Isten nem létezik, hiszen ebben nincs ellentmondás.Az következik, hogy Isten tulajdonságait nem érthetjük meg.

Ami teljesen logikus is, hiszen az emberi agy hogy érthetné meg a Végtelenséget? Nagyképű, lehetetlen elvárás ez. De attól még, hogy nem érthetjük, még nem kellene küzdeni ellene.
(Kép: "Égessétek meg a boszorkányt!" Jelenet a Monty Python Gyalog galopp c. filmjéből) A napokban érkezett a hír, hogy Svédországban elítéltek két szülőt, mert boszorkánynak hitték lányukat, és brutális módon (verés, kínzás, vizelet-ivás és hasonlók) akarták kiűzni…..
Húsvét Jézus állítólagos kereszthalálának és feltámadásának ünnepe. A keresztények ilyenkor és máskor is bombázni szoktak minket, hogy Jézus bazi nagy áldozatot hozott az emberiségért, hogy olyan óriási áldozatot hozott, hogy az megváltotta minden bűnünket. "Később a kereszten az emberiség által…..
Mint ahogy azt mindenki tudja, a világ egyik legkedveltebb turisztikai célpontja Menjország. Ugyanakkor kevesen gondolnak bele, mennyire abszurd, hogy ez így van, hiszen az egyetlen olyan idegenforgalmi látványosság, amely tényleg csak célpont: soha, egyetlen iroda sem vitte el oda a…..