Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vegeri

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írta: B. Tóth Klári – Nem akartam ötödik lábost, hatodik paplant, sokadik csillárt adni nászajándékba – mondta nővérem az esküvőnkön –, inkább befizettem nektek egy prágai útra. Brünnben is rendeltem szobát két éjszakára, hogy lássátok Spielberg várát, ahol…..
vegeri 2013.03.26 03:15:00
eccer, nagyon, nagyon régen én is megjártam 'arany' Prágát... 5 hónapos terhesen (szoktam mondani elsőszülöttömnek, 'te már voltál ott, de! vissza kell menned')
(végül nem oda, hanem Velencébe ment, első és egyetlen 'szerelmével'/ akinek a neve furamód az 'egyik' én nevemmel egyforma...)
elindultunk egy baráti házaspárral,egy öreg Zsigulival,(a férj később a 'másodszülött' keresztapja lett, a feleségnek meg volt egy kis,vékony útikönyve arany Prágáról :)
már az odafelé elég emlékezetes lett, mert vmilyen okból vhogy 'belekeveredtünk' egy Malacko című városba, ahonnan nem bírtunk visszatalálni a főútra
a férj bement egy kocsmába útmutatást kérni, elég késő volt, de (:)) az eredmény az lett, hogy kb. 10 perc múlva az egész kocsma vele énekelt... :D
végül csak eljutottunk Prágába, ahol az útikönyv alapján végigjártuk/ittuk az összes híres sörözőt meg más látnivalókat...
szép volt, jó volt, tán igaz se volt... :)
78 volt az év
(68 után szegény apám (aki 48-tól a Magyar Néphadsereg 'tagja' volt (18 évesen!) aszonta, (őrnagyként): itt vmi nagy 'átbaszás' történt és köpött 1-et (ami nem volt szokása...)
visszafelé Szlovákián keresztül jöttünk, láthatóan sokkal szegényebb volt, mint a cseh rész (a kocsmai söröskorsókat 'kicsit' kiöblítették és enyhén 'homályos' állapotban csapolták belé a sört...) :)
hát vmi ilyesmi az én 'arany' Prágám...jó lenne eccer még visszamenni...
mint Krakkó főterére is! :)