Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Onyx216

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem titok, a Facebook profilodat éppúgy végigböngészik a munkaadók, mint az önéletrajzod. Ennek ellenére sokam belesétálnak a legtriviálisabb csapdákba, és olyan információkat osztanak meg magukról, amelyek aligha növelik esélyeiket. Mi az, amit mindenképpen rejts el, ha állást…..
Onyx216 2013.03.18 23:08:29
@wowerman: ez tényleg lúzer, hisz' igazából faszbukk :)
Onyx216 2013.03.19 01:59:59
@Püspök utcai gombaszedő:
Baszottul megindokoltad a véleményedet, gratulálok.
Más szavakkal akár ezt is írhattad volna: "Amit írtál az hülyeség, mert szerintem hülyeség."

Szerintem meg amiket írtam, az igen jól megalapozott. Az embert igenis minősíti a profilja. A véleménye, az igényessége, a viselkedése - -> ugyanúgy mint ahogy az is minősít, hogy hogyan viselkedsz az utcán, vagy hogyan beszélsz másokkal. Ez mutatja meg, hogy mennyire vagy kulturált, türelmes, értelmes vagy ellenkezőleg: ignoráns faszfej.
Nem is értem, hogy jön ide a grafológia? Én semmi ilyenről nem beszéltem. Egyetértek abban, hogy az valóban nagyrészt kuruzslás, de minden esetre ezt a szempontot biztosan nem venném figyelembe egy munkavállaló esetében. Annál sokkal nyilvánvalóbb információt ad az ember a puszta megjelenésével és 2 db kérdés megválaszolásával (a személyiségről beszélünk, a szakmai alkalmasság az más kérdés, azt nyilván nem ugyanaz a HR-es teszteli le, ahogyan a facebookról sem derül ki a témában semmi).

Hogy szomorú vagy sem, azt nem tudom megmondani, de tény hogy tele van a világ "stalker"-ekkel. Undorító, mi? Azért valljuk be, nem ritkaság a következő eset: egy új közösségbe kerülsz és van egy névsorod; az első dolgod, hogy lecsekkolod hogy kik azok. Én is csináltam már ilyet, és másokat is láttam. Legutóbb pont a munkahelyemen.. És akkor hadd ne emlegessem fel a botrányos hök-listát. Minden bölcsész gólyának utánanéztek a facebookon (azt most hagyjuk, hogy milyen indittatásból)... miért ne csinálnák ugyanezt a munkahelyeken is? Nyilván, itt nem olyan szemmel nézik végig a profilokat mint XY amikor kémkedik a haver haverja után mert épp féltékeny. Ráadásul tétje is van a dolognak, mert választaniuk kell valakiket, új munkatárs(ak)nak. És nem csak a szakmai szempontok számítanak - szerencsére. Mert amellett, hogy valaki el tud végezni egy munkát, számít az is hogy te, vagy én mint munkatárs el kell viseljem azt a másik n embert akivel napi 8 órát egy levegőt szívok, és ők is el kell viseljenek minket. A HR-esek meg azon dolgoznak, hogy ne az első jött-ment, aki beesett az ajtón kerüljön oda, hanem a lehető legmegfelelőbb ember szakmailag, és emberileg. Természetes, hogy mindent bevetnek... és ugye itt van ez a nagy adatbázis, ahova mindenki (tisztelet a kivételnek) önként és dalolva rakja ki magát, az összes szennyesével együtt. Szerintem sosem volt még ennyire könnyű dolga annak, aki "kémkedni" akar.
Szóval kár azért lebalfaszozni valakit, mert él a lehetőséggel. Ő is csak a munkáját végzi, és itt megjegyezném hogy nekem személy szerint nem sok érdekeltségem van a témában olyan értelemben, hogy sem munkaadó sem HR-es nem vagyok, csak megértem őket, amiért így járnak el. Hogy közülük ki mennyire ért a dolgához, azt sem lehet általánosítani, biztos van sok aki nem jól csinálja, de nem az eszközzel van a baj hanem a használattal. Az ember pedig a saját hülyesége miatt kerülhet kínos szituációba, és nem is kéne emiatt másokat okolni. És bármily meglepő, ezt úgy mondom, hogy én is csak egyszerű munkavállaló vagyok. (Méghozzá éppen szoftverfejlesztő vagyok én is, mint te ha jól értem.)
A cikkhez meg még annyit szólnék hozzá, hogy felesleges ezt mondani, hogy így-meg-úgy kell csinálni... Aki nem éri fel ésszel, és a cikk elolvasása után kap észbe és pont ezen múlott minden, akkor annak nem sok esélye van úgysem, akkor majd egy második szűrőn fog kihullni.
Onyx216 2013.03.19 02:18:51
@nyisziati: Persze voltak ilyenek, meg vannak is. Érdekes nekem is ilyesmi volt a rajztanárom, mindig kocsma szaga volt:)
De ha én lennék az iskola igazgató akkor inkább azt a tanárt választanám amelyik nem iszik (annyit). Inkább mutasson jó példát, mint hogy nevetség tárgya legyen.. Gyerekként én is bírtam az ilyen tanárokat akik mindig jókat sztoriztak - de utólag már belátom, hogy bármiféle tanári készségnek híján voltak. Mindamellett a 'kedvenc' tanáraim azok voltak akinek az óráján csend volt és fegyelem. Ha most akarnám iskolába íratni a gyerekem, én azt az iskolát választanám ahol komolyak a tanárok, nem azt ahol köztudottan csak másnaposan teng-lengnek... Az igazgatónak meg az az érdeke, hogy az olyan gyerek akivel törődnek a szülei oda menjen. Tehát ha oda akar vonzani, akkor a józanéletű tanári kart választja. Vagy legalábbis azt a rajztanárt amelyikről nem tudja senki hogy mit csinál amikor nem tanít:)