Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Löki

16 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy már mindenki mindenkinek megmutatta, milyen jól is áll neki a morálhérosz gúnya és cseng az ügy lefele, talán beszélhetünk végre értelmesen is a Kiss László-sztoriról. Eddig nem írtam róla – ha bölcs éppen nem is lesz tőle az ember, a hallgatás bizony hasznos, ha nem tudjuk, mi történt…..
"Minket is meglepett" - értékelte az útdíj bevezetése után kialakult helyzetet egy magas rangú, neve elhallgatását kérő kormányzati politikus. Mint ismeretes, a kormány január 1-től átalakított az útdíjrendszert, melynek értelmében több olyan út is díjkötelessé vált,…..
Pro Bono Variáció egy beszédre 2014.08.08 17:43:26
   A következőkben a miniszterelnök tusványosi beszédével foglalkoznék röviden, hiszen az elmúlt hetekben sokan szólaltak meg a témában, próbálták értelmezni a beszédet és az illibeárlis állam fogalmát. Természetesen, ahogy ezt már megszokhattuk a politikai szereplők…..
Löki 2014.08.18 17:20:39
@IGAZI_kovi1970:
Kedves olvasó!

Sem fizetett sem más módon jutalmazott fidesztroll nem vagyok. Sok szempontból nagyon távol áll tőlem mostani kormány hatalomgyakorlási módja. Ez egy értelmezési kísérlet volt. Nem állítom, hogy Orbán biztosan így gondolta, ahogy leírtam, csupán azt, hogy talán így értette. Azt sem állítottam, hogy a fideszben nincs senki, aki jobb politikus lenne Orbánnal. (már csak azért sem, mert nem is gondolom így)
Pro Bono Varázsgömb 2014.03.28 18:17:36
Közeledve a választásokhoz egyre többen kérdezik meg tőlem, hogy milyen eredményre számítok. Ilyenkor mindig Török Gáborosra veszem a figurát és valami olyasmit mondok, hogy még bármi lehet. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne egy elképzelésem a végeredményről, de…..
Milliárdos adócsalásokhoz asszisztál a NAV - állítja Horváth András, az adóhatóság egyik volt dolgozója. Az ügyből hamar politikai botrány lett, miután kiderült, hogy Horváth kormányzati politikusokat is tájékoztatott erről, de azok érdemben nem foglalkoztak az kérdéssel. Az…..
A rendőrség különösen nagy politikai hátrányt okozó igazmondás gyanúja miatt indított a nyomozást, miután a Századvég kormányközeli elemző cég egyik munkatársa társszerzője volt annak a tanulmánynak, melyből kiderült, a kormány által bevezetett egy kulcsos adórendszerrel…..
Magyar politikusok a rezsicsökkentés eddig ismeretlen formájára bukkantak jogalkotás közben. A pénzügyi rezsicsökkentésként elnevezett elem a hagyományos (gáz, villany, víz) rezsicsökkentések egyik távoli rokona, de sok hasonlóságot mutat velük. Német Szilárd rezsifelelős a…..
Hatalmas, az új mérések szerint 11,1%-os rezsicsökkenés volt megfigyelhető Magyarország felett éjfélkor. A Nemzetközi Űrállomásról is észlelt nem mindennapi jelenség nem okozott nagyobb pánikot az országban, de néhányakat meglepett."Épp a konyhába mentem ki vízért, amikor…..
Bár egyes sajtóorgánumok már megnevezték a hírhedté vált Bajai videó készítőit, a rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben. A nyomozást vezető Kamu Kálmán megkeresésünkre elmondta, hogy nincs könnyű dolguk: "Eleinte egyszerűnek tűnt az ügy, mert mindenki a Fideszre…..
A magyar válogatott a vb-selejtező utolsó előtti fordulójában történelmi vereséget elszenvedve 8-1-re kikapott a házigazda hollandoktól. Ennek okát kutatva felkerestünk néhány játékost, hogy mondják el, szerintük minek tudható be a csalódást keltő…..
Papcsák Ferenc, a Fidesz egyik erős embere (edző társai szerint, 120 kilóval nyom fekve) a múlt héten korrupciós botrányba keveredett: egy hangfelvétel tanúsága szerint a zuglói polgármester 100 millió Ft kenőpénzt is zsebre rakhatott. Bár az ellenzék az ügy kapcsán hevesen…..
2014 a rezsi harc éve lesz - mondta Orbán Viktor 12. Kötcsei Polgári Pikniken. Biztonság politikai szakértők szerint a kormányfő félelme valós lehet, hiszen az elmúlt hónapokban látványosan csökkentek a rezsi költségek, amelyet a nyugati szélsőséges energiaszektor és rezsi…..
Miután a Költségvetési Tanács jelezte, hogy kockázatos a jövő évi költségvetés, a kormány bejelentette, ha kell, lefújják az költségvetési törvényről szóló parlamenti szavazást. Bár a Nemzetgazdasági Minisztérium egyelőre nem lát olyan körülményt, ami miatt le kellene…..
Pro Bono Népmesei fordulat 2013.09.14 13:05:56
Mégse lesz közös MSZP - Együtt - MP lista és közös miniszterelnök-jelölt sem, de a pártok összehangolják a kampányukat. A hír hallatán egyből eszembe jutott a székely ember lányának esete, aki vitt is ajándékot meg nem is a királynak. Sok ismerősöm mondta erre a fele más…..
Pro Bono A csomagolás művészete 2013.07.31 15:37:09
"Ezzel lezárjuk a múltat és tovább tudunk lépni. Jövőre a növekedésre, a magyar családok és vállalkozások érdekeire, azok támogatására tudunk már koncentrálni... Végre nem a törlesztőrészletekre kell spórolni, így nagyobb lesz az ország mozgástere" - reagált a Fidesz…..
Pro Bono Mit akar a többség? 2013.07.16 16:49:33
A többség kormányváltást szeretne - olvasom egy hírportálon. Tarol a Fidesz - látom egy másik oldalon. Mindkét cikk egy friss közvélemény-kutatás eredményéről ír, persze más narratívában. Egy mondás szerint "a statisztika olyan, mint a bikini - sok mindent megmutat, de a…..
Terveim szerint ebben a blogban elsősorban politikai elemzések kapnak majd helyet, első bejegyzésként viszont írnék pár sort a politikai gondolkodás természetéről és a politikai elemzés céljáról. A legtöbb ember - ahogyan korábban én is - a politikát a jó és a rossz…..