Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retrometro

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasom, elmegy, elég volt. Mint sokan mások: testvéreink, barátaink, gyermekeink. Mert mindenki próbál kicsit jobban élni, megélni: a szakács, a kőműves, a szakma nélküli, a zenész. Nagyon sajnálom, hogy mennie kell. Zenéből élt, vagy csak élt volna, de a mindenható piacnak…..
retrometro 2013.04.01 16:53:12
@Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl: Végigolvastam a kommenteket. Te szó nélkül hagytad a legocsmányabb nácik öklendezéseit és beszóltál Zigomernak. Azt hiszem, akkor nem tévedek sokat, ha azt gondolom, hogy alapvetően egyetértesz velük, csak kicsit kifinomultabban fogalmazol.
A világ polgárainak többsége nem hiszi, hogy „otthon a nők helye”. Az állítással leginkább India, Törökország, Japán, Kína, Oroszország, Magyarország és Dél-Korea lakói értenek egyet. A Reuters News megbízásából végzett, s a Nemzetközi Nőnap alkalmából közzétettIpsos Global @dvisor felmérésben…..
Vegyes a hozzáállásom a Femen akcióját illetően, amelyet a múlt hónapban vittek véghez a Notre Dame-ban. Nulladikra azt gondoltam, milyen kár, hogy már nem lakok ott, bár semmi esélyem nem lett volna pont akkor lenni a Notre Dame-nál, nem volt szokásom oda járni. Elsőre meg arra…..
retrometro 2013.03.17 16:50:36
@Brendel Mátyás: Egy szekuláris államban sem biztos, hogy megengedhető az ilyen. Ajánlom az alábbi cikk elolvasását, ami még a Pussy Riot per kapcsán született. dofonline.co.uk/blogs/the-edge/bp/pussy-riot-34534543/
Konkrétan Charlie Gilmore ügyére hivatkoznak.
A tiltakozásnak rendkívül sok helye lehet, a Notre Dame szerintem nem az, de azt majd a franciák eldöntik.
retrometro 2013.03.17 17:05:19
@Brendel Mátyás: Sajnos nem értek a joghoz, így lehet, hogy tévedek, de én ezt hívnám huliganizmusnak, bármi más is volt az inditékuk. A huliganizmus elég általános kifejezés, ezt alkalmazták a Pussy Riot esetén is és a Gilmore gyereknél is.
retrometro 2013.03.17 17:17:07
@Brendel Mátyás: "Az ítélet pont azt fogja megmutatni, hogy Franciaország mennyivel van előrébb a putyini Oroszországhoz képest." Éppen nem az ítélet az ami megmutatja a különbséget, hanem az ítélet meghozatalának a körülményei. Azaz mennyire szólhat (szól) bele a politika vagy az egyház a bíróság működésébe. Az ítélet akár lehet ugyanaz.