Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bolsipörkölt

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A megélhetés bizonytalansága és a politika is lassan emészti fel az embert – mindkettő oka lehet annak, hogy az elmúlt években oly sokan mentek el Magyarországról és lettek határátkelők, véli Zita, aki maga 50 fölött vágott neki Hollandiának. Mai posztjában egyebek mellett…..
Ha megtervezték volna, akkor sem lehetett volna jobban elterelni a figyelmet arról, mi is állhat a háttérben. A maga módján Simicska-történet ez is. Mert aligha tévedek nagyot, amikor azt gondolom, hogy a hisztérikus őrület, amit az elmúlt napokban Jakupcsek művésznő…..
bolsipörkölt 2015.12.24 19:44:49
@titánlakat: "40 éve vagyok vasmunkás.....mi a baj velem???"
A liberális felfogás szerint te nem vagy egyenértékű Jakupcsekkel.
A hiszti is jól jelzi, hogy a többi 129 "nímand" senkit sem érdekel, pusztuljanak, csak Jakupcsek maradjon.
Undorítóak.
Szerző: Kanyó Ferenc Árnyékszéken meghalni nem tartozik a szokványos halálnemek közé. Sőt, a legmegalázóbb halálok egyikeként tartjuk számon, ezért nem véletlen, hogy a világszerte ismert Tűz és jég dala ciklus (vagy sorozatos nevén Trónok harca) írója, George R. R. Martin…..
bolsipörkölt 2015.12.24 18:44:36
@Kaszáspók: Kétségtelen. De legalább a kommenteket engedi.
Nemrégiben vettünk egy parabolaantennát, hogy a gyerekek tudják nézni a német gyerekcsatornák adásait. Korábban a youtube-on kerestem filmeket, találtam is, akár teljes sorozatokat is. Kedvenceink voltak többek között: a Lenas Ranch (egy francia sorozat, ami a magyar tévében is…..
Megy itt ez a nagy bevándorlási hisztéria, ami attól kap különös és beteg bukét, hogy nálunk a kormányzat gerjeszti a hisztériát. Egy normális ország kormányzata a problémákat kezelni és tompítani szokta, de mi ebből a szempontból is egy beragadt posztkomcsi ország vagyunk,…..
bolsipörkölt 2015.07.29 10:21:59
@naphegyi vince: Az egész threadben (2 hozzászólás) szóba sem kerültél, a személyeskedés tőled származik.
Szerintem neked csak az a bajod, hogy magadra ismertél a hozzászólásában, de ezt nem tiszte és nem is akarom megítélni.

Van egy rossz hírem: aki blogot ír, annak azért ezt _minimum_ el kell viselnie, ha nem megy neki, és egy ilyen hozzászólástól kiborul, akkor rossz "szakmát" választott.
bolsipörkölt 2015.07.29 03:12:25
@naphegyi vince: "Mintaként meghagytam elég szánalmasra sikeredett kommented, de ez már az a szint, amit törlök. Kommentek célja itt az úgy ahogy értelmes vita. Gyűlölködni meg lehet máshol."

Már bocsánat, de rosszindulatú szerencsétlennek te nevezted őt és nem fordítva. Ő általánosságban írt a liberálisokról. Az az ő véleménye, amit tiszteletben kellene tartani (vö. liberalizmus). A gyűlölködést ebben a kontextusban te kezdted és nem ő.
Három történet, három idegesítő állami túlterjeszkedés, ez volt az elmúlt pár nap mérlege. Mind más szempontból érdekes és tanulságos: bunkó rapper szívatása, civilek vegzálása, tévétársasággal folytatott egyezkedés. A Dopeman nevű alak sosem volt szimpi, nem ujjongtam…..
Az milyen már, amikor az itt dolgozó, TB járulékot fizető külföldit az angolul egyébként tökéletesen beszélő, fiatal orvos kioktatja arról, hogy Magyarországon magyarul kéne beszélni?!   Tolmácsot szeretnél kérni?   Az milyen már, amikor az itt dolgozó, TB járulékot…..
bolsipörkölt 2014.11.29 12:52:33
@mig54: "A törvény számos olyan helyzetet, köznapi szituációt részletez, amely során a népesség (pl. orvosok)[5]) kötelezve van a szlovák nyelv használatára írásban és szóban egyaránt.

A 2009-es módosítás 100-tól 5000 euróig terjedő pénzbüntetés kiszabását teszi lehetővé azok esetében, akik nem a szlovák nyelvet használják a törvény által meghatározott helyzetekben.[6]"

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szlovák_nyelvtörvény
Kedves CCCP-pólós faszkalap! Tudom ám, hogy csak az irónia dörrent egy nagyot ottan a Kossuth téri színpadon, mert hát az Orbán az az oroszokkal paktál, és most akkor majd jól behúzod őt a csőbe, ha netán kiakadna azon, hogy szovjetuniós pólóban szaladgálsz, mert hát hogy van…..
bolsipörkölt 2014.11.19 08:54:02
@lujo1111: "Meg van sértve, h a kormányát csalónak, korruptnak tartják, de természetesnek veszi, h a kertje végében stadion van"

Nem értelek. Én nem venném jó néven, ha a kertem végében stadion lenne. Nagyon zavarna.
Pont így nem venném természetesnek, ha mondjuk a kertem végében repülőtér lenne.
    Legalább 12 palesztin halottja van a tegnap éjjel történt izraeli légicsapásnak, ami a Gázai-övezet sűrűn lakott részén történt. A palesztin hatóságok tájékoztatása szerint 310 palesztin halottja van az eddigi harcoknak, az izraeli hadsereg 1 katona haláláról adott…..
bolsipörkölt 2014.07.20 05:01:16
@krain: Ne zavard már össze ilyen apróságokkal szegényt!
Elnéztem ezt az elegáns, öltönyös, nyakkendős egyént a Ma Reggel stúdiójában, hallgattam megfontolt szövegét. Néztem, és hallgattam, és egyre kevésbé értettem, mi bajunk is van nekünk ezzel a fess fiatalúrral, mi az, ami miatt nem is oly rég például Angliában is akkora…..
bolsipörkölt 2014.03.01 13:10:53
@Ad Dio: Én tudom. Az 1994-es MSZP 31,27%-a és az SZDSZ 18,62%-a szépen áterodálódott a Fideszhez (akkor 7,7% volt).
Most pedig a volt MSZMP-s és MSZPs-ből lett Fideszes Csintalan Sándor ide-oda vezényli az embereket. :) Ezeknek a szavazóknak az MSZP-s cigány része, akik ráadásul még homoszexuálisok is véletlenül a Jobbikra szavaz, őket pedig a Jobbik kétévente a Dunába lövi. Na ezért látod te úgy, hogy változnak az arányok.
A jobboldali média hónapok óta nyomat egy hazugságot az "SZDSZ adósságáról". Az SZDSZ ugyanis egy törvény alapján a Fideszhez hasonlóan hitelre vette meg az államtól addig kedvezményesen bérelt irodáit. Amikor a párt tavaly befejezte a működését az összes megvásárolt…..
bolsipörkölt 2014.02.22 10:17:39
@czjanos: "Bolsipörköltnek üzenem: Kuncze Gábor április hatodikán este országgyűlési képviselő lesz, le fogja adni a vagyonnyilatkozatát, amiből választ fogsz kapni a kérdésedre."

Jól értesült vagy. A számokat is tudod?
Azt meg már most látom, hogy munkától kérges a keze. Nem kell hozzá külön vagyonnyilatkozat.
A Jobbik plakátkampányai elsősorban nem 2014-ről, hanem hosszabb távról szólnak. Barátai az iszlám világnak, csak ne jöjjön Magyarországra. Novák Előd nem antiszemita, a magyar-zsidó együttélés múltja nem kampánykérdés. A kereskedelmi és szolgáltató szektorban a nyugati…..
bolsipörkölt 2014.02.21 07:12:34
@nu pagagyí: Te Orbánnal kelsz és fekszel? Rendkívül silány életed lehet.
Keress barátnőt inkább. (Vagy pasit, ha az épp jobb neked. Bármi okból is. :))
[alább Kerényi Imre itteni megnyilvánulására válaszol Kulka]..
bolsipörkölt 2013.05.23 00:31:07
@kispotzak: "Az Ómagyar Mária-siralom a XIII. században született. Ez az első magyar nyelven írt nyelvemlékünk, amire rendkívül büszkék vagyunk. Franciaországban ekkorra már túl voltak a trubadúrköltészet virágkorán."

Nem akarok túlzottan belemenni, de a más nemzetek felmagasztalása meglehetősen visszás mítoszokat szülhet, főleg a fenti kijelentés tekintetében.

"az első magyar nyelven írt nyelvemlékünk"

Ez így nem igaz. Még csak távolról sem. Az Ómagyar Mária-siralom egyike az első magyar nyelven íródott nyelvemlékeinknek, rendkívül büszkék pedig többek között azért vagyunk rá, mert még ma is különösebb erőlködés nélkül megértjük. (Ami pl. a franciákról nagyon nagy jóindulattal sem mondható el. Ezt csak halkan jegyzem meg.)

Mellesleg a tihanyi alapítólevél jócskán megelőzte, ami (és más emlékeink) feleslegessé teszi a számháborúzást.

Kéretik tehát mellőzni a babonák és mítoszok gyártását! Van belőlük elég.
bolsipörkölt 2013.05.23 00:46:40
@KopaszMercis: Mondd csak: anyukád nem mosta ki a szádat szappannal?
A fél ország kiborult azon, hogy Balog miniszter a sokféle fóbiával megvert Szaniszló Háttérhatalom Ferenc mellett a szélsőjobb más népszerű figuráit is kitüntette. Így a Kárpátia Együttes énekesét és vezetőjét, Petrás Jánost a Magyar Arany Érdemkereszt…..
Ma hajnalban brutálisan agyonvertek egy magyar fiatalt a délvidéki Óbecsén. A szemtanúk állítása szerint négyen rugdosták és verték, majd kővel is megdobták. A delhir.com értesülései szerint a támadók szerb nemzetiségűek voltak, tehát a gyilkosság hátterében…..
Egyetlen nap, és az országos hókáosz kapcsán is csodálatosan megmutatták Orbánék, hogy milyen sajátosan gondolkodnak a magáncégekről. Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni. 1,…..