Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vgd

2121 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
egy gondolkodó krisnás Büntetés 2018.04.14 11:07:12
"Aki haragszik, az más vétkéért önmagát bünteti."   George Bernard Shaw..
"Tűrd el, ha kell, az igazságtalanságot, de igazságtalansággal ne viszonozd azt. Sokkal keserűbb emléket hágy maga után azon igazságtalanság, melyet máson elkövettünk, mint amelyet másoktól szenvedünk, s a legfájdalmasabb, legtartósabb szemrehányás az, mit önkeblünkben olvasunk, mert azt sem…..
Ott ültek az erdő egyik békés részén.-    Mester! Kérdezhetek valamit? – szólalt meg az ifjú-    Mondjad, bátran.-    Miért fáj, amikor elveszítünk valamit? – hangzott a kérdés-    Mert erősen ragaszkodunk hozzá. Ha ez nem lenne, meg se éreznénk – mondta a bölcs.-    Nem értem még mindig, hogy mi a…..
Két békés hatalom van: a jog és az illem.Johann Wolfgang von Goethe..
Mire olvassátok ezt, már megváltozott a FB profilomon a név. Nagy dolog, de még se az. Amikor 7-8 éve regisztráltam a facebook-on, még a blogom hirdetésének egy lehetséges alternatívája volt az IWIW  :)  mellett. Egy-két rokonomat leszámítva minden ismerősöm Krisna-hívő, bhakta volt, nem is nagyon…..
  A fenti cím négy kategóriát fed le, melyet (bevallom önkényesen) én állítottam fel. Lehetne több, vagy kevesebb, de itt most ennyi. Ahogy a filmek elején szokták írni: „bármi hasonlóság valós személyekkel csupán a véletlen műve”  A hőbörgő Van véleménye, de meg marad a mellett ezt csak szűk…..
egy gondolkodó krisnás Az élet 2016.11.01 11:14:23
 4 éve írtam, most is igaz: Tudod, igazából elfáradtam, nem akarlak meggyőzni semmiről. Ha az eddigi tetteim, életem nem elég, akkor mi többet tehetek? Persze, tudom, a modern élet arról szól, hogy évről-évre, napról-napra, óráról-órára, percről-percre újra bizonyítani kell mindent, újra el kell…..
Nem nagyon gondolná az ember, hogy egy szétvert fejű bokszolótól, és magától Stallonétól hall valami jót, de íme, itt a mai tanítás:..
„ Azok vagyunk, amit rendszeresen teszünk. A kiválóság tehát nem tett, hanem szokás.”                                                                                                                                       Arisztotelész..
egy gondolkodó krisnás Utak 2016.09.18 10:13:18
  Még élt a dédnagymamám, mikor vegetáriánus lettem. Mivel ő még ilyen régi vágású volt, mindig meg akart etetni amikor hozzá mentem, így észlelte a változást. Kislány kora óta templomba járó katolikus volt, még a kórusban is énekelt. Szinte ő volt az egyetlen vallásos a családban, de senkit nem…..
Folytatjuk a múltkor elkezdett témát. Egy feladat elvégzésekor 3 fő szerepkört tudunk megkülönböztetni: 1. Vezető2. Szervező / manager3. Dolgozó Nézzük meg mi az: 1. Stratégiát, víziót ad, kijelöli és összehangolja a szervezők munkáját. 2. Megszervezi a feladat elvégzését. 3. Elvégi a rábízott…..
egy gondolkodó krisnás Ne nyafogj 2016.08.27 15:43:53
Nem sok mindennek lehet jobban felidegesíteni, mint a folytonos rinyálással, elégedetlenkedéssel. Pokollá teszed vele a saját és a környezeted életét is. Mire jó egy negatív főnök, egy folyton morgó kolléga, a mindig kifogásokkal jövő beosztott? Hát semmire. Van az öreg Yoda mesternek egy nagyon…..
egy gondolkodó krisnás Alázat 2016.08.21 10:29:20
Srila Bhaktivinoda Thakura: Ohe! Vaisnava Thakura (1) Ó, tiszteletreméltó Vaisnava Thakura, ó, kegy óceánja, légy kegyes hozzám, elesett szolgádhoz, és lótuszlábad árnyékával tisztíts meg a bűneimtől! Kétségbeesésemben lótuszlábadba kapaszkodom. (2) Taníts meg rá, kérlek, hogyan kell uralkodni a…..
Többször emlegettem már itt, hogy a vezetés nem egy pár embernek a dolga, hanem mindenkié. Egyfelől saját életét mindenképp, de később családját, kisebb, vagy nagyobb közösségét. Szereted, vagy nem, de így lesz és akkor legalább legyen egy kis támasz. Ha végig olvasod az élettörténetemet, akkor…..
egy gondolkodó krisnás Fontos 2016.07.30 22:33:39
„Igazán fontos dolgokat nem szolgáltathatunk ki olyan dolgoknak, amelyek keveset számítanak.” Goethe..
Egyik legfurcsább szabály, amit több mint 20 éve tartok, az a hagymafélék kerülése. Mert ugye zöldség, sőt egészségre is van jótékony hatása (is). Nekem eleve problémám van vele: nem szeretek bűzleni (sokszor napokig), iszonyúan ég tőle a gyomrom és az ezt helyettesítő hing (asafoetida) teljesen…..
A legrosszabb dolog a világon a visszautasítás. Az érzés, hogy nem kellesz.Talán azért kell ezt olyan gyakran megszenvednünk, mert ugyanezt csináltuk/csináljuk Istennel is.Meg egymással is.Visszautasításra visszautasítás lesz a válasz. Lehet, hogy térben, időben, módszerben lesz különbség, de a…..
egy gondolkodó krisnás Agora 2016.07.08 09:48:06
Nemrég egy barátom ajánlásával megnéztem az "Agora" című filmet, és nagy hatással volt rám. Ismét felhozta bennem azt a kérdést ami végig kíséri az életem. És könnyen lehet, hogy nem csak ezt az életem.    Már gyerekkorom óta vonzott a spiritualitás, de a szüleim (főleg anyukám) óva intett, mert…..
egy gondolkodó krisnás Ítélj? 2016.06.27 21:37:52
A napokban megint tapasztaltam, hogy alaposan be tudnak egymásnak szólni a lelki utat taposó emberkék. Persze hol másutt, mint facebookon. Lehet, hogy én öregedtem meg, de mostanában semmi kedvem megmondani a frankót, Az éles véleményeknek sajnos éles visszahatása is van. Lesznek akik…..
  "Mindenki lehet nagy ember, mert bárki képes másokat szolgálni. A szolgálathoz nem kell egyetemi végzettség. Nem kell hozzá egyeztetni az alanyt az állítmánnyal. Csak hálatelt szív kell hozzá, szeretettől áthatott lélek." Martin Luther King   "Mindenki lehet nagy ember, mert bárki képes…..
Már nagyon sok dolgot meséltem magamról, de szerintem ez lesz a legmélyebb titok, persze ha érted miért.Egy kedves barátom pár éve tett egy kijelentést, ami akkor nagyon meglepett és elgondolkoztatott.Így hangzott:„Tudod, neked az a gondod, hogy bahmanának (pap, lelkész) túl szenvedélyes vagy,…..
egy gondolkodó krisnás Igazság 2016.06.02 11:44:22
"Aki szemtől szemben kívánja látni az Igazság egyetemes és mindent átható Szellemét, annak meg kell tanulnia, hogy a leghitványabb teremtményt is ugyanúgy szeresse, mint önmagát. Aki erre törekszik, annak az élet egyetlen területéről sem szabad kivonulnia. Így sodorhatott engem is az Igazság…..
Talán már láttátok a program plakátját, de még nem meséltem róla, hogy mi ez. Régi barátom Kamsari prabhu már jó ideje tanít a Sarasvatiban és onnan jött a felkérés. Sokáig gondolkodtunk, hogy mi legyen a téma, hangulat időpont, stb. Próbaképpen a jóga 8 fokáról fogunk beszélgetni, első két…..
2004-ben jött ki a Mantra "108" albuma, amin ez a dal található. Érdekes, hogy egy lemezen két verzió is van, ráadásul mindkettőből készült klip is, plusz egy verkfilm. Jó mulatást hozzá:        ..