Regisztráció Blogot indítok
Adatok
édesandi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Átéltem a katasztrófát 2013.03.15 17:39:50
Az Átéltem a katasztrófát című cikkünk kommentposztja. Kérjük, ezúttal is kerüljék az indulatos megnyilvánulásokat, és az alaptalan vádaskodást. ..
édesandi 2013.03.16 16:05:03
Szép Napot mindenkinek. Hát már megint a nyugatnak kellett megmenteni minket!!! Köszönjük a csodás, okos, magamutogató, és persze hazudozó vezetőinknek!!!
Nem akarok a pilitikába belemenni igy csak a tényeket írom amiket nem lehet meg magyarázni, sem letegedni!!!. Amit lefogok írni szoról szóra igaz!!! Belső információ szerint 14-én reggel a Magyar Honvédségnél operatív és koordinációs csoportot hozott lkétre aminek a rendeltetése a hó helyzet miatt kialakult katasztrófa helyzet kezelése és elhárítása katonai személyzettel és speciális járművekkel. Persze a katasztrófavédelemmel, mentőkkel és rendőrökkel közösen folyamatosan együtt működve. Ahogy lenni szokott ilyenkor riadót rendeltek el három laktanyában és még kettőnél emelték a készenlétet (aki volt katona tudja mit is jelet). Tehát legalább 500 embert és 150 db járművet (nagy terepmászó képességű járművet, lánctalpas harcjárművet, rakodógépet, és persze ami van a laktanyában) lehetett volna azonnal vezényelni a bajbajutottak segítésére, megmentésére, hangsúlyozom csütörtök délelőtt!!!
Ezzel szemben a rendőrök és tűzoltók próbálták az M1-en bekövetkezett tömeg karambolt felszámolni becsületükre legyen mondva hősiesen ki álltak magukért de gondolom nekik is az járt a fejükben miért nem jön már az erősítés, vagy segítség!? Sokszor volt már komoly baj az utakon az elmúlt években de több ezer embernek kellett szenvedni ahhoz, hogy felfogják végre tranzit ország vagyunk és ha nekünk nemzeti ünnepünk van nem áll meg az élet azon egy napon egész Európában.
Visszatérve az intézkedés hiányára, másnap délelőtt tudott kimenni két lánctalpas harcjármű és két Ural 4320 tehergépjármű a honvédségtől hogy segítsen de akkor már az járt a fejemben hogy csak ennyi!? Miért nem vonult ki az ilyenkor szokásos jármű és katona állomány.!?
De vezetőink inkább küldték a szolgálatukat, leadó rendőröket és tűzoltókat aki persze nem tudtak mit tenni kézzel. Amúgy meg csütörtökön voltak a kitüntetések és állomány ünnepségek a belügyiseknél így érthető miért csak péntek délben tudott a Miniszter Úr nyilatkozatot tenni. Akkor is csak a rendőröket és katasztrófavédőket persze a TEK-et küldte a helyszínre és nem az erre kiképzett belügyi erőt. Nem akarom senki munkáját méltatni és nem akarok megbántani senkit sem a belügynél mert parancsra teljesítenek mindent de erre szokták mondani „mindig a fejétől büdösödik a láb”.
A vezetőinktől meg nem az várnánk el hogy azt nyilatkozzák:”szabálytalan parkolás akadályozta a mentést” na meg „ az állampolgárok nem úgy viselkedtek ahogy kellett volna” stb…
A szokásos eljárás a politikában az „mi nem rontottunk el semmit sem” egyszer az életben be ismeri valamelyik vezető hogy elcseszték (Gyurcsányon kívül és nem vagyok szoci)!? Inkább köszönjék meg az állampolgároknak a segítséget, amit embertársainak nyújtottak és tartották magukat és egymásban a lelket, erőt merítve egymásból! És köszönjék meg önkénteseknek, akik a hidegben mentek ki az autópályára adtak, vittek, ami még volt a spájzba meg a hűtőben, és köszönjék meg azoknak a családoknak akik befogattak vadidegeneket éjszakára. Ő tőlük kérjenek bocsánatot!!! És örüljenek,hogy nem lett nagyobb katasztrófa…de kérem Önöket, ne bíráljanak minket polgárokat mert ehhez nincs joguk!!!!!
De amúgy bárki utána nézhet az információknak és az időpontoknak és rájön vagy már meg is fogalmazódott magában mi is történt megint kis hazánkban.