Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Morgána (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre reménytelenebb helyzetbe nyilatkozza magát Balog Zoltán miniszter az idei Táncsics-díjjal kapcsolatban - eddig csak azt tudtuk, ő nem is tudta, kinek adja a díjat, most viszont elolvashatjuk nyilvános könyörgését is, ugyan már vissza a babaruhát. Ha a legelején kezdjük,…..
Morgána (törölt) 2013.03.20 22:20:09
@Reggie: Csak mert "a díjakat nem a szükség miatt osztogatják", hanem akármiért, nem szükséges elfogadni. Van választásod.
Mindenki azt teszi a levesbe amit tud és legfőképp a maga kedvéért.
Önértékelésében az embert függővé teszi a jutalmazás-büntetés. Gyerekeknél igen,felnőtteknél már nem segít saját határai, önkontrollja felismerésében. Pedig tudjuk,ez teszi éretté az embert. Nagyszerű dolog,ha valaki fontosnak tartja a másik munkáját és őszinte örömét fejezi ki, akár egy nagyobb fórum nevében. Köszönet érte,ennyi.
A saját egészséges önértékelésünk ne mástól függjön,hanem saját magunktól. A büszkeség szerintem öntetszelgés, könnyen el lehet csúszni rajta. Önmagunk értékeinek, gyengeségeinek elfogadása és ebből fakadó felelősség vállalása a szellem szabadsága. Ezt nem tudja senki elvenni, még ha az életed veszi, akkor sem.
Nálunk, a tanyán egyszerűbben mennek a dolgok. Mondja, szomszéd, jön-e már az ár? Jön biza. No, akkor kettővel több doboz cigit veszek. Az kitart, míg el is megy az ár. A kutyát meg nem engedem ki. Esik a hó? Hát, szomszédasszony, szokott az ilyenkor. Ja, akkor megkeresem a…..
Morgána (törölt) 2013.03.16 14:34:11