Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bene_nota

2 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit is tájékozott olvasóink jól tudhatják, hogy Magyarország és/vagy a magyar kormány renoméja borzasztóan rossz külföldön. Mi magunk is évek óta foglalkozunk a jelenséggel, melyben a jogos kritikák teljesen hajmeresztő túlzásokkal keverednek; miközben az, hogy ennek a…..
Mandiner blog Felszabadulás 2013.04.04 08:01:00
„Mindenesetre mondjuk ki: az emberek alapvető joga, hogy meghaljanak és öljenek az országért, amelyben élnek, és hogy kivételes szigorral büntessék meg azokat a fajtájukbelieket, akik a betolakodók tűzhelyénél melegedtek.” (Sir Winston Churchill) Történt, hogy a brit szigeteken…..
bene_nota 2013.04.04 12:21:03
@olddoki: Miért buta, ha láthatóan érted amit leírtam?
A 100 éves háború pont rossz példa egyébként mert 2 közel azonos erejű szemben álló hatalom között zajlott és a béke úgy jött el, hogy a vesztest nem döngölték bele a földbe.

Egyéb észrevétel?
bene_nota 2013.04.04 12:23:01
@Samott: Ja igen, történelmileg úgy alakult. A holokauszt is úgy alakult.
De attól azért még lehet kritizálni és nem ördögtől való ha szétválasztom a kettőt, ugye?
bene_nota 2013.04.04 12:30:23
@olddoki: Az a 3 millió koldus, amely egyébként sohasem létezett, csak kommunista propagandákban (amit az erre fogékonyak remekül benyeltek).
Az a nagyjából 2-3 millió szegény zsellér volt, aki elment napszámosnak, amiből ha nem is jól, de megélt. Koldusnak semmiképpen nem lehet őket nevezni, tehát nem biztos, hogy szerencsés párhuzamot vonni köztük és a mai - valóban koldus - aluljárólakókkal között.

Értelmiségiek már korábban is léteztek, akiket az a rendszer kényszermunkatáborokba száműzött. Helyükre a hasznos idióták kerültek, akiket ugyan lehet értelmiséginek nevezni, csak jó gyomor kell hozzá.

Az elvételek emlegetését pedig azért tartom furcsának, mert ennyi erővel a zsidók által felhalmozott vagyon szétosztogatását is propagálhatnád, hiszen az is a rászorulóké lett (ez mondjuk nem igaz, hiszen '45-ben ez is repült Szovjethonba).
Miként független értelmiségünk több tagja, nemrég Ara-Kovács Attila is megírta saját dicshimnuszát a nagypolitikával még csak most ismerkedő egyetemistákhoz: Kitől fél Orbán Viktor? című publicisztikájában egyértelművé tette, hogy a miniszterelnök nem egykori önmagától…..
Agent Ungur sorozatunkat befejező zárszava. A magyar-szlovák viszony nem teljesen az, mint amikor elkezdtük sorozatunkat Vhailorral. (Pontosabban Vhailor kezdte el, mert az ő alapötlete, munkája és kitartása nélkül az egészből nem lett volna semmi. Köszönet!) A konfliktusokból…..
bene_nota 2013.03.27 12:17:13
@sjános: "Mielőtt bárki felhevülne...a nép szintjén, alapjában jó volt a kapcsolat...a szomszédok nem haragudtak ám egymásra....az egyszerű emberek tudnak együtt élni!"

Ezt a hülyeséget most hagyd abba légyszíves, mielőtt túlságosan és visszafordíthatatlanul belelovalnád magad.
Tudom, hogy ez is egy kedvelt szóvirág, amit mind az ott lakó "megbékélők", mind az itthoni világpolgárok szívesen hangoztatnak, a gond azonban sajnos ott van, hogy a leggyakrabban mégis a magyarok ellen uszító politikai erők kerülnek hatalomra, tehát a nép valamiért mégis rájuk szavaz.
Ott tartunk, hogy pl. a román liberálisok gyakorlatilag nettó neonácik, ami a magyarsághoz fűződő viszonyukat illeti és az a legdurvább, hogy ezen már senki nem csodálkozik.
A szlovák, román, szerb kisebbségi érzés a magyarokkal szemben sajnos ott van mindenhol, a legbékésebb baráti asztaltársaságnál is. Kár szépíteni.
bene_nota 2013.03.27 12:22:36
@Vhailor: Stimmt, a "veszélyes elemeket" (akinek fontos volt a magyarságuk) már 1947-ben bevagonírozták és eltávolították.
bene_nota 2013.03.27 12:26:49
@sjános: "amikor eleink ideértek itt már egy jelentős szláv népesség volt"

Mármint avarok, gepidák, szarmaták és bolgárok?
Hát ja, csupa szláv nép :)
Komolyra fordítva a szót, ugye nem azt akarod ezzel állítani, hogy szláv = tót?
Én tényleg nagy rajongója, kedvelője és megértője vagyok a németeknek, tudok egyet s mást a történelmükről, a szellem- és kultúrtörténetükről, s arról is, hogy mi folyik manapság a Fel-Duna meg a Rajna vidékén. Van valami fogalmam arról is, mi hogyan és miért sikerül jól…..
Miért alkalmaz eltérő mércét az Európai Unió a nemzeti kisebbségekkel szembeni diszkrimináció, jogsértések kapcsán? Foglalkoznak-e a képviselők érdemben a magyarellenes atrocitásokkal? Változhat-e az EU hozzáállása a kérdéshez? A Mandiner többek között erről kérdezte Gál…..
bene_nota 2013.03.23 09:34:14
@Urfang: És tényleg mivel mi soha nem voltunk gyarmattartók, tehát van erkölcsi alapunk kritizálni őket.
bene_nota 2013.03.23 09:36:52
@greybull: Ceterum censeo Carthaginem esse delendam.
Én már Szájer helyében is megkérdeztem volna az elfogulatlan Cardin szenátortól.
Notabene A kihallgatás 2013.03.20 14:18:35
A tegnapi napon, 2013. márc. 19-én 15:00-ás kezdettel a Capitolium egyik látogatótermében került sor "A demokrácia röppályája - amiért Magyarország számít" című közel 2 órás időtartamú előadásra az amerikai Helsinki Bizottság szervezésében (már megint,…..
Mandiner blog Petőfi hava 2013.03.17 07:17:00
Így szombat éjfél felé, amikor ezt írom, és amikor az összes létező híradó visszanézése miatt vagy nyolcszor hallottam Harangozó Tamástól, hogy „a kialakult helyzetben”, amikor alacsonyan szállnak a minőségi állami szolgáltatásokra szuperérzékeny blogbejegyzések, amikor…..
bene_nota 2013.03.17 12:12:23
@.Pierre Bezuhov.: Ennek azért nincs hírértéke, mivel a c:c szerzői nem jönnek zavarba, ha egy ellenvélemény kifejtőjét azonnal kick/ban kezelésre kell küldeni :)
bene_nota 2013.03.17 13:35:05
@.Pierre Bezuhov.: Ángyán Józsefet illetően a Fidesz lépése tényleg gáz volt, de én a napraforgó blogos sztorit nem keverném ide.
Itt most csupán egy (na jó, több) ártatlan kommentről volt szó és arról, hogy a c:c szerkesztői előszeretettel sújtanak le a banhammerrel, ha a szemükbe olvassa valaki a totál triviális hülyeségeiket.
bene_nota 2013.03.17 15:05:29
@csikósnindzsa: Miről beszélsz? A Fidesz nem tartotta meg az állami ünnepségeket, az MSZP kiterelte a népet a panem et circenses jegyében.
Nem igazán összehasonlítható a 2 eset.
Masszív hóesés március 14-én és hótorlaszok március 15-én, amely még az ünnepi megemlékezéseket is a háttérbe szorította (nem volt nehéz, mivel legtöbbjük nem is került megrendezésre). Ehhez hasonló szélsőséges időjárásra sem volt még példa a közelmúltban,…..