Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vicarius

0 bejegyzést írt és 191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A teljes szerződés ITT olvasható. Forrás: jwleaks.org Mert Jehovának gyors, modern és magánkézben lévő csatornára van szüksége!..
Vicarius 2014.09.26 20:28:40
@teremtett ember: - Az adományok erre önmagukban nem elegendők. Hozzátette azt is, hogy gondoljak bele abba, hogy a nyomdák, béthelotthonok, különleges úttörők kiadásai és más teljes idejű szolgák kiadásai micsoda horribilis összegű pénzt igényel -
Amikor két hétig voltam a mostani bétel építkezésen és úgy éltem, ahogy a bétel lakók, akkor döbbentem rá, hogy mire is megy az adományom. A világméretű magyar bételesek luxus zabálására, amiben részes voltam két hétig, rossz lelkiismerettel. Olyan ellátásunk volt, amiben otthon soha nem volt részem, pedig dolgozom, fáradságos munkával.
A legjobb ennivalókat kaptam, amiben otthon soha nem volt részem és a vitaminos, drága üdítők voltak ott rogyásig, amit magam soha sem engednék meg magamnak. Azt mondták, hogy a szellemi táplálékot csak egészséges emberek adhatják, akiknek egészséges életet kell élniük, egészséges ennivalóval.
Jó volt nekem is, mert ha egy hotelben is ezt adják, akkor én is vagány csávó vagyok, akinek ez jár.
Aztán gondolkoztam rajta, hogy ez nem a világméretű munkára adottakból van-e? De igen. Erre megy az adománya a magyarnak. Ez a Máté 24:14 láda sorsa.
Nagyon jó a világméretű adományok élvezőinek, mert ők élnek igazán a csóringerek pénzéből.
Már bánom, hogy nem lettem bételes kitartott, mert így muszáj dolgoznom és így sem jutok semmire. Persze tudom, hogy hitehagyott lévén nincs Jehova áldása rajtam, de mindegy, majd leszek még valaki a pénznyelők nélkül is.
Az Őrtorony halmozza a szenvedést a kiközösített személyek számára legújabb propagandájával Bizonyára az egyik leggroteszkebb propaganda részeként, amit az Őrtorony Írói osztálya valaha is kitermelt, Jehova Tanúit arra kérik, hogy úgy tekintsenek kiközösített…..
Vicarius 2014.09.19 21:03:36
@Silence35: A Biblia szerint nem egy Isten van. Van az ókori vérszomjas, mindenért horrort követelő és az újkori szánom-bánom általi mindent elnéző, megbocsájtó és már kevesebb horrorra éhező.
Nekem az újszövetségi szerető is érthetetlen, aki képes a saját szeretett fiát is halálba kergetni, azért, hogy az ókorban elszúrt(a saját maga alkotott teremtmények általi) tulokságokat korrigálja. Kicsit fura az, hogy a saját készítésem általi hibákért másokat kezdek sanyargatni, kaptafába szorítani és eleve elrendelni a sorsukat, mint ami az ő hibájuk. Tehetek én a genetikámról? Ki adhat tisztát a tisztátalanból? Nem én kérdem, hanem az Isten. Miért kell évezredekig emberek milliárdjainak kínlódnia, mert két szerencsétlen benézte a témát.
Én voltam sokáig az újvilág gyülekezetben a Jehova Tanúinál, de véglegesen bezártam a kaput mögöttük, amit a család bán, de szarok rája. A Biblia, mint a Rubik kocka, úgy forgatható, ahogy mások ezt már kifejezték. Én már sötét vagyok ezen a téren. Jó lenne érteni az egészet, de nem az én eszemnek lett ez megteremtve. Most hiszek az Istenben, de nem értem az Atyám gondolatait, mert én egy ilyen hülye gyereke vagyok.
Én nem adnám a gyerekemet halálra azért, mert a gazsi bebűnözött. Akkor dögöljön meg a gazsi és ne a gyerekem, mert attól még a gazsi és a családja bűnözni fognak. Most ez van az egész világon. Mindenki szarik a váltságos témára és minden megy tovább. Na már bocsánat, hogy újra böffentem egyet. Azért örülök a szabadságomnak és annak, hogy innen halásztam. A család össze omlott, de már épül. Tiszta szemet mindenkinek!

Már kevés az idő, jön az armageddon, ezért mindenkinek közelednie kell Jehovához,a jw. org a megmentés. Hehe.
Vicarius 2014.09.21 18:37:37
@sefatias: Csak szaporítottad a szót, persze nem rossz értelemben.
Kérdés: AKKOR MOST MI VAN ISTENNEL? VAN, VAGY VAN? DE NEM ÉR RÁ? TALÁN NINCS? Azért szerintem van, de lehet, hogy rossz helyen keressük a Bibliában. Nem értem a Bibliát, pedig azt hittem értem. Azt hiszem, maradnom kell állva, mert ha akar úgy könnyebben megtalál, de ha folyton megyek keresgélni, lehet, hogy elmegyek mellette úgy, hogy észre sem vettem. Ma már nem hiszek abban, hogy a budapesti úton leszólít, hogy kövessem, de azoknak sem hiszek, akiket állítólag leszólított és újjá teremtette. Hiába ingerlem, nem reagál, de azért hiszem, hogy van, csak azt nem tudom, hol van, mit csinál, ameddig mi itt őrületesen tévelygünk vele kapcsolatban.
Neked tiszta valami az egészben?
Vicarius 2014.09.21 21:21:31
@ORION: -Egy dolgot kell tenned keresd Isten országát ami a szivedbe van-
Én a gyülekezetben nem ezt tanultam. A szívemben levő az nem feltétlenül valóság!
Ez a szöveg csak önámítás, a nép ópiuma, ahogy mondták volt régen. Én nem magam szeretném áltatni már és nem mások psichologiai alanya lenni.
Hinned kell! Hinned kell! Már unom, hogy kell, de közben nem tudom, hogy miért.
Hittem már sokat, mert a vallásom csak erre utasított állandóan, de ma már szeretnék úgy hinni, hogy értem is a hitem, nem csak hiszek, mert mondják, hogy hinnem kell.
Most éppen semmit sem értek azzal kapcsolatban, amiben eddig hittem, mert rájöttem, hogy egy hiszékeny ember voltam eddig, aki túlzottan is bízott abban, amiről nem győződött meg, csak elfogadta, mert szépnek hangzott.
Ennek vége. Most még azt is nehezen hiszem, ami igaz.A Biblia most nekem nagy kérdés. Tetszik, de sok az, ami nem nyerő, ami biztos, hogy nem isteni. Na már most, ki kell mazsolázni belőle az Istent! Ez nem klafa, mert rám van bízva az Isten, úgy értem, ahogyan tetszik. Ennyi a nyűgöm csupán, meg még sok minden.
Egy érdekes témát szeretnék most megvizsgálni. A Bibliában van egy fogalom, kifejezés, ami a keresztény és hívő élettől elválaszthatatlan, hiszen a keresztény hívő élet a Biblia alapján ezzel kezdődik el. A megtérés az tulajdonképpen Isten hívására való emberi válasz az…..
Vicarius 2014.07.23 19:19:51
@KMZ_hyperion: Akkor szerinted?
Mi az, hogy ha Isten teremtett volna, nem lennénk ennyire kíváncsiak?
Mit tudnánk mi, gondolkodók változtatni?
Mi a fene van velünk, honnan a francból jöttünk, mi a bánatér élünk, mi a csöcs az életünk értelme és ne idézgessem a társulat emberektől jött kérdéseit, amit meg akarnak válaszolni!
Valakinek lennie kell, mert túl intelligens a világegyetem, de lehet, hogy csak én vagyok egyszerű, mint egy raklap.
Hajjajj! Most gondolom, vissza kell vonulnom egy picit agyaskodni. Nem jó nekem a hirtelen sok információ,megüli a kobakomban kifejlődött valamit.
Vicarius 2014.07.23 19:39:21
@ex.hmcs-s: A segítséget szívesen elfogadom, de kitől jön?
Annyi segítőm volt már,hogy panaszkodnom nem lehet, de Jóbnak is voltak segítői.
Mindenki, gondolom jót akar, de a legtöbbször azt látom, hogy vak vezeti a vakot és erről Jézus azt mondta, hogy mind a ketten lépnek a fekete lyukba.
Azért bírlak, hogy segítő kész vagy, főleg, mert ahogy leveszem, te egy tanú vagy.
Én már egy bazi nagyot ugrottam ezen a téren, de még nem lett jobb, sőt inkább magányos lettem, mint Ádám a történet elején.
Lesz még jobb is biztos, a lényeg, hogy a család mennyire képlékeny. Talán lesz eredmény, mert vannak bogarak a fülükben, de ember tervez, Isten végez. De bölcs voltam már.
Vicarius 2014.07.23 19:57:26
@KMZ_hyperion: Csak hogy én szarevőnek születtem. A kész, konzervekhez szoktam, mindenkinek hittem, de ma már senkinek, mert a nekem főzők bele szartak a konzerves dobozokba, amit csak most mondtak el.
Nem volt rossz, ehető volt, de most, hogy megtudtam kezdek hányni! Testvérem, te a Bételben voltál, ezért még többet tudsz. Én is tudok már sokat, mert vannak most is olyanok, akik jelenleg is ott vannak és egykor jó barátok voltunk, de a kaput bezártam a tanúk mögött, mielőtt ők csukták volna rám a bárka ajtót.
Most új osztás, új nyeremény kerestetik. Az Istenem nem vesztettem még el és nem is akarom. Ez az utolsó mentő mellény. Ha nem hinnék Istenben, mehetnék a francba, senkim sem maradna. Hááát, ez vagyon testvér, de azért újra köszönöm, hogy beszélsz hozzám.
Most mennem kell dolgozni, lesz időm agyalni. Jó blogolást nektek.
Címzett: carl_olof_jonsson@yahoo.se Időpont: 2011 december 27, kedd, 19:45 Tárgy: Kérdés a bibliai kronológiáról   Kedves Mr. Johnsson, Éppen a Biblia kronológiájáról olvastam, amikor rátaláltam erre a cikkre: Missing years (Jewish calendar) (Wikipedia) Hallott Ön erről a…..
Vicarius 2014.07.22 18:02:54
@river flows: - Még talán igazatok is lehetne, de egyáltalán nem biztos, hogy igazatok van. -
Ebben teljesen biztos, hogy a hű rabszolga hazudik és szándékosan. Hónapokat tanulmányoztam minden ezzel kapcsolatos tanulmányt a részükről és a történelem részéről. Kiütéses vereség, a jt tanítás és tanítói a földön fetrengenek.
Csak egy kis türelem, utána járás, számolás és minden út Rómába vezet, nem Brooklinba.
Engem nem is a téves Armageddon várási időpontok zavarnak, mert mindenhol a világ vége jóslatokkal futok össze, mindenki erről kamuzik. Ami engem már egy ideje zavart (jó ideje), hogy egy szervezet, aki már annyiszor becsapta a követőit a hülye számolgatásaival, milyen erkölcsi normával állítja egyre jobban magáról még mindig, hogy ők az egyetlen igaz vallás, akiknek Jehova kinyilatkoztatja magát és az akaratát!
Ez nem tévedés, mert tévedni emberi dolog.
Ez a szervezet azonban nem pusztán egy emberi szervezet. Egy Jehovától egyedi módon irányított népről beszélünk testvér. Ők legalább is ezt tanítják, ami az egész probléma gyökere! Taníthatnának szerintünket, ami választható a sok teológiai lehetőség közül, akinek ez tetszik, de itt sokkal többről van szó!
Jehova Tanúja csak az maradhat ma hivatalosan, aki a hű rabszolga (Vezető Testület) minden egyes tanítását úgy fogad el, mint ami Jehova szava és nem emberé.
A szépség hiba ebben az, hogy Jehova szava számtalanszor hazugnak bizonyult a szájukból és ez ciki.
A 607 a vaknak is világos, hogy történelmileg hazugság, de kell az 1914-es teológiai szegletkőhöz! Ezt nem adhatják fel, mert ez olyan lenne, mint ha tagadnánk azt, hogy Krisztus feltámadt, amiről a Biblia beszél, mert ha Ő nem támadt volna fel, feltámadás sem lenne, bukna az egész kereszténység! Ha bukna a 607 és vele az 1914, akkor az egész jt oktatás borulna, ezért nem adják fel a hazugságukat ezzel kapcsolatban, ezért nem tekinthetjük részlet kérdésnek a dolgot! Tudod, aki a kevésen hamis, az a sokon is, ahogy Russel mondta, vagy nem ő?
Sajnos az újvilág fordítású biblia Jézust eltörli a létből, átkeresztelték Jehovára!
Tényleg a tanúk ismertetik meg Istent, a maga valóságában? Ez jelentené a megismertetését?
Barátom, én hosszú hezitálás után döntöttem egy nagyot, ami életem egyik legnagyobb döntése volt! Nem hiszek a hazugságokban többé és nem akarok egy asztalnál ülni hazugokkal, antikrisztusokkal, ember imádó, másokat kihasználókkal!
Sose feledd, hogy ha egy szekta egy-két dologban átver, az mindenben hiteltelen!
Te nem vagy buta ember,csak elvakított az elmédben, ami fanatikussá tesz, de ismerem az érzést, gyógyítható! Olyan vagy, mint az egyszeri cigány lova, aki nem azért megy neki a falnak, mert vak, csak vakmerő.
Ne legyél vakmerő te sem, inkább fogadd el a tényeket! Nem a pletykákat, a tényeket!
Sok sikert a kutatásokban és több alázatot!
Egy hányatott sorsú, de talán partra vetődött testvéred.
Szia! Először is bocsánatot kérek, hogy írok neked, de annyi a kétely és a kérdés bennem, hogy már szinte sokszor egész nap csak sírni tudnék! 2011-ben Keresztelkedtem meg, abban a reményben, hogy lesznek barátaim és egy szerető testvéri közösség tagja lehetek. Hatalmas…..
Vicarius 2014.07.13 21:26:58
@undercover: Már ne is haragudj, de nagyon paraszt vagy. Te tudsz ténylegesen is jókat mondani, de azt látom, hogy amióta nincs moderálás, ritkábban szólsz, de akkor is minek! Vedd észre, hogy te nem tudsz elviselni semmiféle téged ért kritikát, csak ocsmány szövegeddel! Sokat tanultam már tőled, de java részt csak a fellengzős, mindenkit lealázó, magad felmagasztaló, gennyes szövegeddel jössz elő!
Kedves undercover! Te szerintem olyan ember vagy, akit mindenki alacsonyabb szinten kezel, mint amit az egod diktálna magadnak, de hidd el, nem vagy akkora, mint amit magadról gondolsz!
Mindenkit alacsonyabb sorba próbálsz beilleszteni, aki ellened szegül, engem is ezt akartad, de hidd el, hogy ezzel csak a saját bizonyítványod állítod ki!
Sajnálom, de nagyon prosztó módon adod elő magad olyanokkal szemben, akik jól minősítik a hozzászólásaid.
Te lehetnél akár értelmes ember is, de a dicsekedéseid, tudásod, iskolázottságod és beosztásod fitogtatása nem tesz téged nagyobbá, mint ami valójában vagy!
Javasolnám, hogy vegyél te is vissza,mert a durva, parasztos szövegeddel csak a saját sírod ásod!
Bocsánat, hogy újra megszólaltam, de kihoztál a sodromból!
Írhatsz nekem is újabb sértegetést, de akkor én sem fogom vissza magam, így döntöttem! Fel fogom venni a kesztyűt!
Jobb lenne, ha nem támadnál mindenkit, hanem valami értelmeset nyomnál, vagy maradj kussolva, az többet érne!
Bocsánat, de ezt érzem most.
Érvelj és ne ócsárolj senkit, mert az hullik vissza rád.
Vicarius 2014.07.13 21:47:53
@Johnny Joker: Látom, hogy léptél, de remélem nem csak azért, mert egy jó barátodról van szó! A másoknak szánt beképzelt és magát felmagasztaló kifejezései kimondottan ingerelnek.
Sajnálom, mert közben teljesen jó gondolatai is vannak, voltak, de az a stílus, amit képvisel, az nem méltó itt.
Stephan van Helden szatírája A labdarúgás napjainkban mindenütt jelen van. Négyévente, a labdarúgó világbajnokság alatt, különös mértékben szembesülünk ezzel a sporttal. Mit mond a Biblia a labdarúgásról? Focizhatnak keresztények, vagy megnézhetik a TV-ben a labdarúgást?..
A közel 100 követővel rendelkező ŐrtoronyŐrök nevű facebook-csoportunk az alábbi üzenetet kapta: A. Jeremiás VörösnéNagyon fontos!!!! Ez az oldal HITEHAGYOTTAK oldala!! https://www.facebook.com/profile.php?id=100008178004003 kérlek töröljétek magatokat, ha bele estetek a…..
Vicarius 2014.06.09 21:10:24
@Aranyosi: Téged is néven említett, gondoltam, hogy ismered. Amennyiben ez a bejegyzése igaz, akkor ez a nő egy csőd halmaz. Szegény Vörös, aki a nevére vette, miket élhet át, ha még egyáltalán él! Ismerek én is ilyen agyalós pszihológiai alanyokat a gyülekezetben. Meglepő és mulatságos tagok. Kedves Testvérem, ha ilyenek között voltál, akkor te nagy szabaduló művész vagy, nem kell sokat jajgatnod a régiek miatt! Ekkora elmebetegséget, mint a Vörös neje nem gondoltam volna! Ez a Szervezet lassan teljes elme osztályra emlékeztet, legalább is a követők jó része. Tán én is benne vagyok? Biztos.
Vicarius 2014.06.09 21:17:55
@Niro: Nem mindenki agyalágyult. Nem mindenkire hat egyformán a takarmány! A rosszmájúak azok, akik rosszul reagálnak az eledelre.
  Töltsd le, nyomtasd ki és osztogasd Jehova Tanúinak illetve azoknak, akik kapcsolatban állnak velük! Forrás: jwsurvey.orgFordította és készítette: DorelKöszönjük!..
Vicarius 2014.05.29 16:34:59
@Niro:- Jelenleg nincs igaz vallás. Minek gyülekezetbe járni ha nincs igaz vallás? A hit és a gyülibe járás közt nincs összefüggés. Aki azt hiszi mert 1 héten 1×, 3× elmegy ücsörögni és máris különb az emberiség többségénél, az meg is érdemli:)-
Nincs igaz vallás?Akkor a keresztények olyanok, mint a pásztor nélküli juhok.Mindenki maga keresgéli a legelőt, össze vissza kóvályogva, mindent megkóstolgatva, őrizet nélkül. Ez aztán a logika. Mindenki, a saját feje szerint követi Jézust, a nagy pásztort, de mivel nem engedelmeskednek elöljáróiknak, nem járnak összejövetelekre, amire egyébként buzdítva vagyunk, nem lehet köztük szoros kapcsolat sem, viszont sokan lesznek, akik ellentétesen fogják ezért értelmezni a Bibliát és ezért nem, hogy egység, de egyre több féle nézet, vallás jön létre.Az Írásokban szó van a gyülekezetekről, szó van azokról a képesítésekről, ami a vének, vagy a kisegítőszolgák számára elvárás. Nekünk, a gyülekezet tagjainak (most tök mindegy melyik) engedelmeskednünk kell elől járóinknak, hogy ne szomorúan, hanem jó kedvel szolgáljanak. Az első században is voltak gyülekezetek. Tudom, nem vallások, de azért gyülekezetek, akik közösségben éltek, oktatásban részesültek vének, kisegítők által. Pál és mások is erősítették őket. Jézus maga is szólt a kölönféle gyülekezetekhez, tehát nem egyénekhez, hanem gyülekezetekhez. Nincs magánzó kereszténység, az biztos. Én tudom, hogy az én vallásom trutyi, de mivel szerintem a többi sem különb, ezért nem tudom, volna-e értelme kilépni. Nem kakilnék a kútba, csak mellé, aztán meg belekotornám. Kell valamilyen közösség, kell valamilyen vallás, mert nem lehetek muzsikaszó nélkül.
Vicarius 2014.05.29 17:32:04
@Aranyosi: Te meg miről beszélsz ember? Ki mondta, hogy tudom, melyik az igaz vallás? Én azt mondom, hogy kell egy közösség, ami hasonló a Pál korabeliekhez. Nem ismerek egyetlen vallást sem, ami mindenben kiállja a Biblia igazságainak feltételeit.
Vicarius 2014.05.29 17:47:46
@Niro: - Közösségfüggő vagy:) A közösséget azért találták ki, hogy ellenőrizhessék tagjaikat, hatalmat gyakorolhassanak felettük, no meg legyen kiktől beszedni a zsét. -
Jézus nem így fogalmazta meg a közösség fontosságát. Bár nem beszélsz sületlenségeket, ami a napjainkat érinti.
- A közösség arra jó hogy egy hiten tartsa az embereket, nem arra hogy jó hiten, a kettő között pedig ég és föld a különbség. -
Nem mondtam, hogy a közösségem jó hiten tart, de egyenlőre azt hiszem, hogy a keresztrejtvényben sok betűben segít.
- Már szerencsére egyre kevesebben vannak, akik vágyakoznak a hülyítésre (mint pl. Te), a probléma ott kezdődik hogy ha már hülyíted magad, megteszed-e másokkal is? JTként kötelességed.-
Nem vágyakozok a hülyítésre. Sok dolgot hallok, látok, de a szűrőm még működik, csak nem verem nagy dobra bent, mert tudom, hogy nem az a megoldás. Tudd, hogy senkinek nem beszélek régóta a vallásom tanításairól, soha sem voltam ebben buzgó, ezért részemről nem voltak emberek, akik miattam károsultak volna. A lelkiismeretem tiszta ezen a területen.
- Ne Istent hagyd el, hanem a hamisságot, különben Te is hamissá válsz, és azzal elhagyod Istent.-
Istent nem hagyom el, azt Ő látja. Ezek alapján mindenki, aki egy vallásban van, ami nem igazi, az Isten tagadó volna? Butaságot gondolsz. Te egyébként is nem vagy vallásos ember olyan módon, ami a kereszténységre általános, ezért másképpen ítélkezel a vallásos emberekkel kapcsolatban. Bocsánat, de mennem kell dolgozni. Legyen szép a napod további része is.
..
Vicarius 2014.05.18 21:50:23
@undercover: Nem mindenki tudja a Társulat hivatalos álláspontját. Az enyém??? Nincs még kiforrott véleményem, de nem rossz a hivatalos. Van benne valami. Nem csak az a lényeg, hogy pillanatnyilag csillapítsuk a fájdalmat, ami nem gyógyítás. Lehet segíteni sokaknak, de ez nem feltétlen igazi segítség. Etethetek én szegényeket, de ettől még nem elégszenek meg tartósan. Olyan kell az embereknek, ami nem csak ideiglenes megelégedést nyújt. Szép dolog a segítség nyújtás, de ez csak átmeneti, ami nem tartós. Abban egyet értek velük, hogy valami többet kell adni, mint fájdalom csillapítót, ami csak becsapja a szervezetet, de nem gyógyít. Amúgy tudja a fene, mi kéne nekem.
Vicarius 2014.05.19 16:37:08
Úgy érzékelem, hogy nagy malomkövet sikerült bele löknöm a tóba, ami nagy hullámokat kavart fel.Én azt javaslom azoknak, akik nekem rohanta egy egyszerű vélemény miatt, hogy olvassátok el gondosan újra, amit írtam.Nem saját véleményemről beszéltem, hanem a gyülekezeteket irányító Vezető Testület álláspontját mondtam el.Az igazsághoz tudnotok kell, hogy van lehetősége a véneknek gyors pénzügyi segélyt adni egy testvérnek, ha az igazán bajban van, saját hibáján kívül.A mi gyülekezetünkben többször is volt rá gyakorlat.Számtalanszor vannak megszervezve a csóró tanúknak történő segítség nyújtások. Mi is etetünk szegény tanút, felváltva másokkal, amit a vének szerveznek meg.Van erre kijelölt testvér.Természeti katasztrófák után is van szervezeti segítség.Az biztos, hogy nem erről szól az egyház működése, de belül igen is, hogy vannak történetek.Tényleg nem védeni akarom őket, mármint a hű és értelmes rabszolgát, mert már kiakadtam többször is miattuk, csak azért úgy a becsületes, ha a teljes valóságot írjuk le. Én, a magam gondolkozása alapján tényleg többet tennék a helyükbe a rászorulókért, ezért ne nekem idézgessetek.Rokonom azért nem vállalt szükség területet anno, mert a támogatásoktól, amit kaptak volna a feleségével, éhen haltak volna, pedig prédikálásról szólt a dolog.Az évkönyvekben lehet olvasni arról, mekkora pénzeket költenek évente a sok marhaságra, de nincs benne az, hogy a rászorulók mennyit kapnak hivatalosan. Az új cikk kiváltója is én lennék, a nagy halász oktató?Ez valami félreértés uraim.Én is így gondolom, mint ti itt sokan, tehát az én vétkem,az én vétkem, az én igen nagy vétkem legyen megbocsájtva.
Vicarius 2014.05.19 18:23:19
@karalabe4:- Mondjuk ezt bármire rá lehet húzni, hogy az illető a saját hibájából került bajba...
Kíváncsi lennék mit tekintenek "saját hibának", és mire mondják azt, hogy nem az? -
Egyszerű a dolog.Aki mondjuk azért rászoruló, mert nem szeret dolgozni, annak kár segíteni.Aki beteg, munkanélküli, mert tényleg nincs melója, az más. Nálunk működik aránylag jól a szegény, persze jó szellemiségűek támogatása.Jó szellemiségű az, aki jár, vagy járna gyülekezetbe, a maga tudása szerint buzgó a szolgálatban.Volt olyan testvérnő, aki akkor tudott csak járni összejövetelre, ha fizettük a busz bérletét, amire már nem volt pénze.Mikor akkor sem akart járni, megszűnt a támogatás is.
A cikket a következő linkre kattintva találhatjátok meg:  http://mno.hu/ahirtvhirei/a-celpont-buktatta-le-az-illegalisan-mukodo-egyhazat-1225778/  Ugyan a cikk nem Jehova Tanúiról szól, ráadásul Jehova Tanúi törvényesen bejegyzett vallásnak számítanak Magyarországon, a kérdés…..
Please feel free to be offtopic.....
Vicarius 2014.05.06 19:31:12
@ORION: Aki még nem merítkezett alá, de függetlenül attól, hogy mennyi ideje tanul, még nem nem számít tagnak. Aki már hírnök, de még nincs alámerítve, az már részben tag, mert megkapja azt a könyvet, ami csak a tagoknak jár és olyan, mint egy pártkönyv. Jogai vannak és kötelezettségei, de nem büntethető kiközösítéssel, mert nincs honnan. A legnagyobb bünti, hogy nem lehet prédikáló hivatalosan, amit be is jelentenek a testvériségnek úgy, hogy Jóska Pista már nem alámerítetlen hírnök. Ennél nagyobbat nem tudnak produkálni. Ezért minden érdeklődőnek azt tudom javasolni, hogy nem kell gyorsan alámerítkezni, mert ha ezen valaki túl van, nagyon nagyot veszíthet, a jogi szabályok miatt, de aki csak érdeklődő marad, az örökké maradhat a gyülekezetben, akár mit is csinál, mert nincs ellene törvény. Egy alámerített emberrel hitványul bánnak, ha nem tetszik a vezetőségnek az ember élete, de egy kapcsolatban levőnek nem sokat árthatnak. Ez a kiskapu mindenkinek, aki nem szeretne elátkozott lenni, akinek még köszönni se szabad. Én, ha újra kezdhetném az életem, örökös érdeklődő maradnék, de soha nem írnék alá szerződést velük és sokat beszélhetnék azokról a dolgokról, amik nem tetszenek. Milyen érdekes elrendezés ez.Mindent lehet egy érdeklődőnek, aminek a kicsi részét se lehet egy tagnak.Beszéld le a Lacit arról, hogy mélyre merüljön. Lebegjen a felszínen, ha mégis érdekli az ügy. SOHA NE MERÍTKEZZEN ALÁ SENKI! Mindenki legyen, csak érdeklődő, ígéretek nélkül. Az jó lehet.
Vicarius 2014.05.07 15:20:33
@Aranyosi: Honnan tudták, miket kell likvidálniuk?Megmondták nekik?
Kedves Bloggerek! Undercover az alábbi privát levelet kapta a nick kaméleonként elhíresült, a blogon rendszeresen trollkodó Jehova Tanújától. A következtetések levonását rábízzuk az olvasóra. Íme az üzenet:    ..
Vicarius 2014.04.14 19:32:59
@picket9: Nem tudlak követni. Miért vagy ott, ha mást hiszel?Esetleg tudósító vagy, mert az rendicsek.
Vicarius 2014.04.14 19:40:40
@picket9: Én a budin ülök, mert nagyon "beteg vagyok". Várom haza a megújult házastársam, akinek bor illatú lesz a lehelete és vidáman meséli el azt, hogy miképpen érzi a megmentését és miért aggódik értem. Van lelki furkám is egy nagyon, de a betegség, az betegség.
Pardon, lehet, hogy ki kell futamodjak innen és egy jw orgos mesével kell altatni magam, mert ki tudja, mikor lesz a vég.
Vicarius 2014.04.14 19:55:01
@picket9: Dehogy ivott. Bár ivott volna.Még a végén együtt is értenénk.
Jehova Tanúi az alábbi figyelmeztetést kapták annak idején a csalók/csalás felismerésével kapcsolatban. A tanácsok teljesen helytállóak. Vajon a szervezet átmenne egy olyan vizsgálaton, ahol a mérce nem más, mint az, amit ők maguk megfogalmaztak? Nézzük.   A reklámszövegeket…..
Vicarius 2014.04.09 16:25:11
@Johnny Joker: Emberileg nem változtam, csak már kidühöngtem magam veletek is. Nem akarok nagyon belemerülni az itt létbe sem, meg az amottiban se. Csatázni most is tudnék, de értelme nem volna. Nem történik velem semmi különös, csak a természetes kopás nyomai látszanak rajtam a gyülekezetben, amit ők idéznek elő bennem. Nem akarok másoktól befolyásolt döntéseket hozni, ezért vigyázom az itt létemmel is.Nem érdekes és nem különösen említésre méltó az esetem, de úgy érzem, hogy mióta dioptriát váltottam, sokkal másként látok a vallásomban. Egyenlőre koptatnak rendesen, de a kenésről elfeledkeztek. Majd látom, addig meg agyalok több szálon is. A családi kör nagy úr, ugye nem kell mondanom. Óvatosságra van szükségem, ezért is nem akarok sokat itt legyeskedni, mert tudom, hogy a nagy testvér szemei itt is figyelnek, nem kéne, hogy felismerjenek.
  A jwsurvey.org honlapon egy kiszivárogtatott levél tartalmát tették közzé, mely betekintést enged a szervezet legújabb pénzgyűjtési akciójába. Nagy vonalakban leírom, hogy mit tartalmaz a szóban forgó levél. A megfelelő következtetések levonását rábízom az olvasóra. A…..
Vicarius 2014.04.09 15:03:21
@undercover: A felújítási tartalékokat is már néhány éve el kellett küldeni, csak egy kevéske maradhatott. A testvérek által önként felajánlott adományokat, amit a királyság-terem kényelmesebb és emberibb használatára szántak volna, is maguknak követeltek volna, de a testvérek nem voltak hajlandóak nekik adni. Már évek óta minden pénzt szeretnének maguknál látni, de valamiért nem úgy csobog a many patak, mint ahogyan azt várják. Adományok már vannak nevesítve ezer néven, vagyis az adni valók, ha mindnek láda kellene, kilógna az utcára a soruk. A szép az egészben, hogy a nincstelenséget figyelmen kívül hagyják, csak követelőznek újabb és újabb érvekkel, de a határozatokat bárány módra szavazzák meg. Mindent megszavaznak, de semmit sem adnak. Ez tetszik, komolyan veszi mindenki az igenét. Igen, az igen még ingyért vala. Osszák be.
Vicarius 2014.04.09 15:53:43
@Egonymus+: Amit írogat valaki, az a Jehova Tanúi Egyház szerint teljesen hiteles. Azt írja, amit megtanítottak vele és velünk is. Hogy mi a célja, szerintem nem lényeges addig, ameddig nem személyekkel kezd foglalkozni, hanem csak az egyház tanításaival. Lehet vele egyetérteni, vagy nem. Lehet vele vitatkozni, ha valaki meg akarja cáfolni, amiből tán a magam félék is tanulnak valamit, de lehet csupán arcoskodni vele, a személyét támadva. Az már világosan kirajzolódott, hogy meggyőzni nem fogja hagyni magát, de ezért nem kell haragudni rá. Én tisztelem is azért, hogy ennyi keserű pohár után még nem rohant a falnak. Nem kötelező neki válaszolni már, nem hiszem, hogy van még új a nap alatt, de ha válaszoltok neki és nem tetszik, amit ír vissza, ám így járt mindenki.
Kedves Jehova Tanúi!   Eddig semmi értelmes választ nem kaptunk tőletek az alábbi kérdésre, idézetre: (1Korintusz 1:1, 2) Pál, akit Isten akarata által elhívtak Jézus Krisztus apostolának, és Szosztenész testvérünk az Isten Korintuszban levő gyülekezetének — nektek,…..
Vicarius 2014.04.09 12:43:06
Egy vélemény a Társulat elvei szerint az Őrtoronyból.

>>„Megismertettem velük a nevedet”

„Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból.” „És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni” (JÁNOS 17:6, 26).
Mit jelent ez? Jézus nem titkolta el Isten nevét a földi szolgálata során. Gyakran olvasott fel a Szentírásból, és ilyenkor kimondta Isten nevét (Lukács 4:16–21). Arra kérte a követőit, hogy így imádkozzanak: „Atyánk, szenteltessék meg a neved” (Lukács 11:2).
Megfeleltek ennek a korai keresztények? Péter apostol elmondta a jeruzsálemi véneknek, hogy Isten népet szerzett a nemzetek közül a nevének (Cselekedetek 15:14). Az apostolok és mások arról prédikáltak, hogy „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmentésben fog részesülni” (Cselekedetek 2:21; Róma 10:13). Az írásaikban is használták Isten nevét. A zsidó törvénygyűjtemény, a Toszifta, melyet körülbelül i. sz. 300-ban fejeztek be, megemlíti, hogy a keresztények írásait elégették: „Az evangélisták könyveit és a [zsidó keresztényeknek tartott] minim könyveit nem mentik ki a tűzből, hagyják elégni az isteni névre történő utalásokkal együtt.”
Kik felelnek meg ennek napjainkban? Egy angol bibliafordítás, a Revised Standard Version, melynek kiadását az amerikai keresztény egyházak nemzetközi tanácsa engedélyezte, ezt írja az előszavában: „Bármilyen tulajdonnév használata az egyetlen Istenre – mintha más istenek is lennének, akiktől őt meg kellene különböztetni – már a keresztény kor előtt a judaizmus idején megszűnt, és teljesen összeférhetetlen a keresztény egyház egyetemes hitével.” Így Isten nevét az „ÚR” címmel helyettesítették. Nemrégen a Vatikán erre utasította a püspököket: „Az énekekben és imákban Isten nevét, a JHVH tetragramot semmilyen formában nem szabad kiejteni, használni.”
Kik használják és teszik ismertté Isten nevét napjainkban? Figyeljük meg például, mi történt Szergejjel, aki a fiatal éveit Kirgizisztánban töltötte, és ezalatt látott egy filmet, melyben Istent Jehovának nevezték. Ezután úgy tíz évig nem hallotta ezt a nevet. Miután Szergej az Egyesült Államokba költözött, két Jehova Tanúja kereste fel az otthonában, és megmutatták neki Isten nevét a Bibliában. Szergej nagyon örült, hogy vannak olyanok, akik használják a Jehova nevet. Érdemes megfigyelni, hogy egy angol értelmező szótár azt írja Jehova Istenről, hogy „a Jehova Tanúi által elismert legfőbb istenség, akit ők egyedüli istenként imádnak” (Webster’s Third New International Dictionary).
[Lábjegyzet]
A magyar nyelvben Isten neve főként a Jehova formában honosodott meg.<<

Az idézetek, amik a nevet Jehovának adják vissza az ÚVF-ból valók, ezért a testvéreknek teljesen hihető.
Relatív barátság "T egy nagyon kedves barátom. Amikor 13 évvel ezelőtt vidékre költöztünk, és egy gyülekezetbe kerültünk vele, ő 17 éves volt, középiskolába járt, és sok barátja volt a gyülekezetben. A fiammal is barátkozott, annak ellenére, hogy nem egy korosztályba…..
Vicarius 2014.03.25 17:42:25
@Egonymus+:- Ezt én már feszegettem néhány kommentemben. Nem volt osztatlan siker. Itt nem akar senki megfogalmazni közös célokat. Nem akar 'vezetett nyáj' lenni megint. Mindenki függetlenül akarja a véleményét kinyilvánítani. Így csak egy (bocs a kifejezésért) csürhe marad ez a közösségtelen közösség. /Tisztelet a kivételnek, meg aki annak érzi magát!/-
Bocsánat kedves Egonymus, de én rendszeresen olvasom már egy jó ideje ezt a blogot, ahol számtalan vita volt, ami számomra természetes, mivel azok, akik nagyon sok időt voltak a tanúk között, azoknak az exé válás nem feltétlenül megy zökkenő mentesen, ezért gyakran idegesebben reagálnak dolgokra és másképpen ítélnek meg bizonyos dolgokat, mint a már megnyugodott emberek. Nem szeretnélek megbántani, de ne is haragudj meg, tőled aztán főleg semmit nem meríthettem még eddig. Többször valóban kritikával illetted a csapat tagjait, de magad semmit nem tettél azért, hogy megfelelő mederben próbáld tartani a szétfolyó vizeket. Láttam azt is, amikor más is próbált téged figyelmeztetni, hogy csak korrekt dolgokat írj le, de válaszra sem méltattad. Nem akarom a munkásságod elmarasztalni, de tehetnél többet is, hogy például nekem is segíts valamit, persze csak így szavakban. Azt jelezted, hogy vén voltál, de ha ilyen voltál akkor is, akkor karalábénak talán igaza is lehet. Nem szeretek mostanában már dühöngeni, volt olyan korszakom is, még itt is. Csak leírtam a mostani véleményem, nem akarok vitákat indítani. Én is ritkán érzem, hogy valamit firkálni kéne, mint az exhmcs testvérem, amin ezután sem fogok változtatni. Bocsánat, ha esetleg (biztosan)megsértettelek, de hát most ez van.
Vicarius 2014.03.25 17:51:23
@leslie07:- A hallgatásból meg bunrészesség.-

Kedves leslie! Azt írtad, hogy nem szabad bántani a tanúkat.
Vicarius 2014.03.25 18:37:50
@leslie07: Te már nem vagy tanú. Ne várd el ezt olyantól, akinek ezt írtad.
A Rabszolga az igazság előmozdításán dolgozik. A szervezeti kiigazítások az igazság előmozdítását szolgálják. Ennek 10 pontba foglalt bizonyítékai: 1. az Őrtorony kiadványok kétfelé lettek választva - nyilvánosságnak és nekünk, a keményebb tanítás.  2.…..
Vicarius 2014.03.18 17:35:24
@ex.hmcs-s: - Ám ezeket a szellemteremtményeket szeretett Fiának, „az egész teremtés elsőszülöttének” irányítása alá helyezte (Kolosszé 1:15). Jézus mint arkangyal — vagyis az összes angyal, szeráf és kerub felett álló vezér — a leghatalmasabb Jehova minden teremtménye közül.

Nosza, akkor közeledj Jehovához!-

Ebben mit tartasz kifogásolhatónak?
Jehova mindenek felettiségét, esetleg azt, hogy odaadta fiának azt a hatalmat, amivel előtte nem rendelkezett a Fiú, vagy azt, hogy miután most rendelkezik minden hatalommal, mert kapta azt, közeledni kell Jehovához, akitől kapta azt? Tényleg kissé értetlen lettem most.
Vicarius 2014.03.18 18:39:17
@ex.hmcs-s: Köszönöm. Ezt nem olvastam ki belőle, de ha ezzel a szemüveggel figyelem, van benne valami. Én még rendelkezem némi jóindulattal és feltételezem, hogy nem ezt szerették volna sugallni. Ezért néztem magam elé, de köszönöm a segítséget.
Szeretettel meghívunk, most pénteken (február 28-án) a „Bethesdai Esték” idei első alkalmára, amellyel folytatjuk a szeptemberben megkezdett sorozatunkat.  Időpont: 2014. február 28. (péntek) 18 óra  Helyszín: Bethesda Gyermekkórház ebédlője (Bp. XIV. Bethesda u.…..
Vicarius 2014.02.28 21:35:45
@heavy rescue: -Ügyesebben? Tartanál bemutatót?

Fogadunk, hogy... nem én, hanem az itteniek, sec perc alatt kivéreztetik az érvelésed?-

Ki próbáltam. Nem véreztették ki, csak válaszoltak a néha durva felvetéseimre. Volt, amikor kiakadtam én is és durván támadtam néhányukra, de én azóta csak kedves szavakat kaptam tőlük. Nem vagyok érzelgős, de a tiszta beszéd, ami "hitehagyottaktól" jött, eléggé meggyőzőnek tűnik.
Sajnos nem tudok ésszerűen ellenük érvelni. Sajnos??? Nem tudom. Lehet, hogy idáig rossz lovon ültem? Nem könnyű a helyzet, mert én így éltem az életem nagy részét. Sajnálom, de úgy nézem, rossz lóra tettem. Mennék ki közülük, de ezer szál fűz oda.
Testvérem! A te itt léted, mint már említettem is, nem erősíti a tanú hitemet. Te egy minta példánya vagy a Szervezetünk érvelésének, de a VT jobban, rafináltabban teszi ezt, mint te.
Te csak kiélezed, parodizálod, karikírozod a hibáikat, gondolkozásukat.
Barátom! Hidd el nekem, mint belsősnek, hogy nem csinálsz jót a szellemi anyácskának.
Te tudod.
exJT és blogtalálkozó, 2014. február 15., (szombat) Budapest. Az előző is meglepően jól sikerült 30 jelenlévővel, reméljük ez is tetszeni fog. Az inkognitód megmarad, nicknév-kitűzők lesznek, nasi, üdítő, beszélgetések, társas, stb., kötetlen jelleggel. Amit szeretnétek. A…..
Vicarius 2014.02.12 16:30:01
@Columba: Sajnos egy-két név csak az ismerős, az általad leírtak közül. Egyébként tanúk nem is mehetnek ilyenre?
Vicarius 2014.02.13 19:02:54
@sefatias: Ez még korai lenne nekem. Csak kíváncsiskodtam. Egy felvételt azonban megnéznék róla, mi folyik ott. Egyszer talán én is benézek, de mindennek meg van az ideje.
Sziasztok!  Mint talán tudjátok már több mint egy évvel ezelőtt két vén előtt bejelentettük elkülönülésünket, amire válaszként ők később kértek egy megerősítő levelet. Bár ők az kérték elég egy pár sor, mi ennél komolyabb hangvételű eseményként láttuk a…..
Vicarius 2013.12.14 17:55:48
@magyarázó: - Ha azt mondanám, hogy ok felhagyok az eddigi èletemmel mint JT, és akkor sem tudnám elhinni a háromságot, meg, hogy a szent szellem személy, akkor mi lenne? -

Akkor elmennél egy másik szektába és úgy csinálnál,mint ha hinnél benne és haver testvér leszel, csak egy másik közösségben.
Semmi különbség, hiszen tök mindegy, hogy melyik szervezetben vagy képmutató.
Jehova úgyis látja, mi van belül és segít, hogy megtaláld Őt, ha igazán akarod.
Vicarius 2014.02.05 21:28:44
@freemake: - A visszataszító stílusom neve: leplezetlenül kimondom az igazságot. -
Az igazságot? Kinek az igazságát?
Amennyiben nem tévedek, mi egy tanító igazságait tanuljuk, a Hű és Értelmes rabszolgáét. Azért egyre gyakrabban böfögöm fel ezeket az igazságokat, mert mielőtt meg tudnám emészteni, már mások az összetevői. Hallgass egy testvéredre és légy egy kicsit szelídebb. Még én is tudnék neked újat mondani, nem pedig a rutinos rókák. Nekem egyelőre nem vagy túl meggyőző, inkább egy kicsit szájhős. Most még engem sem tudsz erősíteni a hitemben és ez talán kritika is lehet.
Vicarius 2014.02.06 17:25:59
@freemake:- Azért megfigyelted, hogy senki nem válaszolt a kérdéseimre? Csak a személyemben találnak meg, és általánosságban mondják, hogy rosszul értelmezem a dolgokat.
Ez szerinted mit jelent? -

Én nem teljesen így látom ezt a dolgot. Sőt, azt látom, hogy ezen a blogon olvashatnál, ha akarnál válaszokat bőségesen. Én már kiolvastam a szemeimet, mert annyi információ van, amit nem tudsz te sem cáfolni. Az a kérdés, hogy te mennyire szoktad, vagy egyáltalán szoktad-e kiértékelni azokat a tanulmányokat, melyeket itt találhatsz és gyorsan agyon ütik az általunk kapott Őrtorony cikkek tanításait. Egyre több testvért kezd zavarni a Hű és Értelmes Rabszolga bizonyos erőltetett tanításai. Egyre több anyag szól arról, hogy dolgokat, melyeket egy ideig tanítanak, miért kell mától teljesen másképpen értelmezni. Egyre inkább a személyük rendkívüli fontossága kerül előtérbe, ami már ott tart, hogy nélkülük nem lehet normálisan megérteni a Bibliát, ezért tulajdonképpen a megmentésünk is csakis általuk lehet. Többször van megemlítve a rabszolga, mint maga Jézus, a tanulmányozásokon.
Én nem hiszem, hogy ez jóra vezet, szerintem a gyakori világosságok, melyek megújulnak, lassan követhetetlen lesz. Én már elvesztettem a tiszta látásomat, soha nem tudom, hogy én látok rosszul, homályosan, vagy éppen a mai világosság a hibás. Majd meglátjuk, a vak is azt mondta a süketnek.
1 hónapja egy új, Disqus nevű rendszerben kommentelhettek, ennyi idő alatt kiismertük előnyeit, hátrányait. A próbaidő lejárt, döntsön a nép: survey solution ..
Vicarius 2014.02.05 21:11:50
@undercover: Figyi Akárki!
Nem kívántam érzelmileg hatni senkire sem. Miből biztos az, hogy férfi vagyok? Persze van csingilingim és talán valamennyi eszem is. Én próbáltam alkalmazkodni, nem is panaszkodtam erre a diszkuszra, de ha megkérdeznek, válaszolhatok? Nem tartom magam teljesen bunyónak, de amit mondtam, megmondtam. Te nagy hatással vagy sok emberre, miközben csak a szavaid adod, mást nem. Persze a szavaid jobban befolyásolóak, mint az én érzelmi állapotom, de nekem mindegy, melyik séma szerint szól a dal, csak élvezzem. Te egy falka vezér vagy, mert ennek születtél. Ez lehet jó, de rossz is. Én nem akarnék pont most kommentelni, mikor a többség akaratát tisztelte meg a blog tulaja. Idáig csendben voltál, amivel senkit nem segítettél, senkinek sem adtál valami pluszt, csak kapni szerettél. Most alkalmazkodj te is, ha tudsz. Ne csak rombolj, néha próbálj építeni is. Tisztelettel: egy maradi tudatlan egysejtű.
Vicarius 2014.02.05 21:42:35
@undercover: - te miért vagy ilyen keserű??? -
Nem vagyok keserű. Én csak figyelek és ha lehet véleményezek. Megismétlem, nekem a másik is jó volt, de nem volt annyira áttekinthető. Én csak itt a blogon figyeltem volna a tényeket, nem van lehetőségem a blog nélkül követni az akciót. Tudom, hogy ez csak pénz kérdése, mert lehetne egy normális ketyerém és szolgáltatásom, de én egy eredeti magyar prosztó vagyok, aki örül, hogy van mit kajálni. Nem szeretnék a jónak elrontója lenni, ezért legyen az, aminek lennie kell. Ha van jó téma, én beszállok, ha nincs kedvem, vagy időm, nem. Azért ennyi ember nem hiszem, hogy tévedett, amikor szavazott. Látod, ezen a módon is tudlak szidni és te is engem, tehát minden rendben van.
Vicarius 2014.02.05 21:44:03
@sefatias: Teljesen egyetértek veled, pedig ez ritka dolog.
Geoffrey Jackson, a Vezető Testület tagja az idei közgyűlésen egy új ÚVF Biblia közreadását jelentette be A New Jersey államban levő Stanley Színházban tegnap megtartották az Őrtorony várva várt 129. éves közgyűlését. Váratlan lépés részükről, hogy az eseményt élőben…..
Vicarius 2013.10.21 17:06:22
@low gear:- "Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok; pedig nincsen más.
De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát. Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen!
Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet, azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!" (Gal 1:6-9) -

Ez az idézet az én egyik kedvencem is. A gond akkor van, amikor én is gyakran azt látom, hogy sajnos ez az idézet saját szervezetem tanításaira is ráilleszthető! Én nem úgy látom, hogy itt más evangéliumot próbálnak terjeszteni a volt tanúk és a többiek, mert a Biblia mindég ott van a kezükben, csak az olvasottakat másképpen értelmezik,mint ahogyan azt mi tanuljuk. El illik mondani azt is, hogy a többféle megvilágítás elgondolkoztató lehet minden testvérnek. Én nem tenném a kezem a tűzbe a saját vallásom tanítóinak tanítása miatt. Sok mindennel soha nem tudtam egyet érteni, de ettől még az egész lehet elfogadható! Én azt mondom, hogy valahova tartozni kell és jobb nincsen, rosszabb meg miért kellene.
Geoffrey Jackson, a Vezető Testület tagja, szexista megjegyzéseket tett a női Tanúkra, amikor bejelentette az Új Világ Fordítás revideált kiadásának megjelenését A gondolkodó Tanúk csak vakarják a fejüket, mert az Új Világ Fordítású Biblia revideált kiadásának megjelenése…..
Vicarius 2013.10.13 20:13:09
@világítótest: Nem mindég Jehovára kell várnod!
Amikor nem úgy jársz el, ahogyan kellene, nem lesz áldás rajtad.
TE megtetted, amit Jehova kíván tőled?
Biztosan, hogy nem.
Ne egy szervezetbe bízz, hanem az igaz istenben, Jehovában!
Te csak tedd a dolgodat és lesz áldás rajta.
Ne vénekbe bízzál, akik emberek, mint te is.
Tedd a dolgod!
Vicarius 2013.10.13 20:18:58
@világítótest: Tudod, hogy az utolső napokban próbáid lesznek!
Tűrjél sokat, mert a hosszútűrés fontos része a gyümölcsnek.
Mutasd meg a hitet a cselekedeteid által!
Te vagy a sérelmezett? Mi mutatja ezt meg? Cselekedj a hit szerint és mutass példát.
Az mutatja meg, hogy kinek van igaza. Beszélhetsz te is akármit, ha nem igazolod a tetteid alapján!