Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valton (törölt)

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jehova Tanúi a hivatalos weboldalukon így tájékoztatják a laikus közvéleményt és az irányukban érdeklődőket: Most nézzük meg, hogy Jehova Tanúi a nagyközönség számára nem elérhető kiadványaiban mit olvashatunk erről a kérdésről: „Mindazok, akik szeretnének bejutni…..
Valton (törölt) 2013.03.26 23:43:32
@bornagain:
Te vagy egyedül aki követi az eseményeket. Amint van.
És értik (érted) a változást? Nem tudom...
Én jó ember vagyok (amennyire jó lehet egy ember)
a többi meg jön magától. Ennyi az én történetem.

szia
Valton (törölt) 2013.03.26 23:57:51
@bornagain:
Te fő detektív, igen, mind én vagyok. De közben megváltoztam. Képzeld, van ilyen.
DE! Ha valaki annyira gyökér, mint reboot, azt nem hagyom szó nélkül. SOHA !!!!
Ennyi az én történetem. (utálom a fideszt, és orbán viktort , és reboot- ot? A válaszom: IGEN:)
Jó éjt!
(soha többé nem lépek be ide, reboot miatt)
Valton (törölt) 2013.03.27 08:28:44
Ez az utolsó, hogy írok ide.
Természetesen nem olvastam el a véleményeteket, mert NEM ÉRDEKEL !!!
Ennek egy oka van: Isten ellenségeinek a véleménye senki normális embert nem érdekel, csak Isten ellenségeit. "De hát, hogy viselkedhet így egy keresztény?! Háp-háp-háp..." - hördülhetnek fel néhányan.
Így, ahogy látjátok!
Testvéri szeretet? Az csak a testvéreknek jár.
Szeresed ellenségeidet? Na, ebben elbuktam, de majd bocsánatot kérek (ezért is), és
haladok tovább.
Amúgy az én példámból érzitek, hogy mit műveletek? Tönkretesztek mindent, mindenkit ami/aki jó
vagy próbál jó lenni!!!!!!!
Tudjátok, felborítottátok az elméletemet. Régen amikor itt jártam vadállat voltam, mert csak az ellenséget láttam benneteket, és... és akkor gondoltam jól valójában, mert azok vagytok, és nem embereknek, hanem Istennek!
És van, hogy kifolyik az emberből a szar, igen, de jelen esetben EZ a szar nem a bennem lévő szar, hanem ti lapátoltátok rám (és másokra is!) És EZ a különbség!
Elárulom a titkot. Azt mondják közületek sokan, hogy eleinte küzdöttek, és keményen védték a mundér becsületét. Bakter, tudjátok valójában kivel/mivel küzdöttetek? A saját, Bibliából (és nem JT által!!) kiiskolázott lelkiismeretetekkel!!! És legyőztétek. Magatokat, az Isten által kiválasztottat, a Jézus által elhívott önmagatokat. A romlott hústest legyőzte a szellemet!
Szóval, miért bukott el az elméletem? mert úgy gondoltam MINDENKI kap egy második esélyt. De egy pl reboot, aki tökéletesen tisztában van azzal mit csinál, és direkt, előre megfontoltan gonoszul viselkedik a hit (és nem bármely emberi) dolgában, az.. abban már nem vagyok biztos, hogy az ilyenek kapnak második esélyt.
Valaki felvetette, hogy "De hát Lót felesége csak visszanézet és egyből elpusztult, Péter pedig háromszor is megtagadta Jézust, és életben maradt."
Először is, a Bibliában leírtak példaként íródtak le, amiből mindenki (aki nem ellenálló, rágalmazó) tanulhat.
Másodszor, Isten látta mindkettőjük szívét, és hiba nagyobb bún, amit Péter elkövetett, de a szívállapota helyes volt! Emberi gyarlósága miatt elbukott, de mégis tele volt a szíve Isten iránt érzett szeretettel, míg Lót feleségének semmit nem jelentett Isten, őt csak a hátrahagyott javai érdekelték. Értitek ezt?

Tudjátok, bármit is mondtok vagy gondoltok rólam, az a ti véleményetek és igazából nem ismertek engem. Sok momentum van, de csak egyet árulok el: Van egy ének "Atyám, Istenem és Barátom" című. Még sosem tudtam végigénekelni, mert amikor ahhoz a részhez érünk, hogy "Mert Ő közel van hozzám, Jehova tudja, hogy szeretem" akkor csak állok megnémulva, hálatelt szívvel, a könnyeimmel küszködve. Számomra ez sokkal többet jelent, sokkal többet kifejez az Istenhez való viszonyomról, mintha 3 órán keresztül imádkoznék Hozzá, mert ez legbelülről jön, gondolkodás nélkül csak az érzés, amit Iránta érzek.

Hát ennyi az én történetem. (hogy "hátal" nem kezdünk mondatot? ééés? akik kétségbe vonják Isten uralkodásának jogát, szerintem ne ragadjanak le itt, azok sokkal nagyobb problémával fognak szembesülni a közeljövőben)
A JW.org nemrégiben azt a feladatot adta a Tanú gyermekeknek, hogy állítsák össze a bibliai Lót feleségének halálát bemutató képet Évtizedeken keresztül számos Tanú gyermek rémálmaiban megjelent  a Teremtés könyvének beszámolója Lót feleségéről. A történet…..
Valton (törölt) 2013.03.23 21:55:00
@Τιμόθεος:

A Lélek kijelenti nekem? Mit? Hogy kételkedjek? Hogy mindent megkérdőjelezzek?
Hogy Isten okoljam? Mert itt ez megy megállás nélkül.
A Lélek kijelenti nekem? Melyik? A hitető? "az utolsó időkben némelyek elszakadnak a hittől, mert hitető lelkekre és ördögök tanításaira figyelnek" (1Tim 4:1)

Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok; pedig nincsen más. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni a Krisztus evangéliumát. Viszont ha még mi magunk, vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azonkívül, amit mi hirdetünk, átkozott legyen! Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet, azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen! (Gal 1:6-9)
Valton (törölt) 2013.03.25 02:13:59
@sefatias:

Nem ide írtál mindent, de itt összegzek.
Előrebocsátanám, hogy nem gúnyolódom, hisz én már kétszer csuktam le abban a hiszemben a szemem, hogy meghalok. Sőt, továbbmennék egy kicsit: Te még csak várod, de veled ellentétben én tudom milyen érzés meghalni.

Én nem értem?
"Hogy van-e hitem és kapaszkodóm? Persze hogy van. De nem a Biblia miatt van. Én akkor is hittem Istenben amikor nem ismertem a Bibliát."
Ezek után a szavak után csak egyet írhatok: Semmit nem értesz a lényegből ("ha a fontos dolgokat leegyszerűsítjük, akkor bizony az apró részletek elkerülik a figyelmünket. Pedig gyakran az apró részleteken múlik a dolog), mert elveszel a részletekben.
Nézzük:
1. "Nem a Biblia miatt"
Szerinted jelenleg a földön miből ismerheti meg valaki Istent?
Szerintem két dologból: A teremtésműből, és Isten szavából a Bibliából. Ennyi. Nincsenek részletek csak a lényeg!!!
2. "akkor is hittem Istenben amikor nem ismertem a Bibliát"
Én (csodálkozva) : Melyik Istenben? És miért? Tudtad a nevét, ismerted a személyiségét, a tulajdonságait, a gondolkodásmódját, az ígéreteit, és ezekért szeretted Őt? ...... Szerintem sem!
MI a bizonyíték? Most ismered Őt, a nevét, a személyiségét, a tulajdonságait, a gondolkodásmódját, az ígéreteit, és... és nem kell neked. Ez szomorú.

"Egyáltalán nem könnyítette meg a dolgomat a reménység, ugyanis én nem máshol szeretnék élni, hanem nem szeretnék meghalni."
???????????????
Azt mondod nem értem. Tudod mit? nem is szeretném "megérteni" úgy, ahogy Te, mert akkor nem lenne SEMMI reményem.
Tudom, hogy nem vág ide százszázalékosan, de mégis ez jutott egyből az eszembe: "Hiszen ha nincs a halottak feltámadása, akkor Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló a mi igehirdetésünk, de hiábavaló a ti hitetek is. Sőt Isten hamis tanúinak is bizonyulunk, mert akkor Istennel szemben arról tanúskodtunk, hogy feltámasztotta a Krisztust, akit azonban nem támasztott fel, ha csakugyan nem támadnak fel a halottak. Mert ha a halottak nem támadnak fel, Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a ti hitetek, még bűneitekben vagytok. Sőt akkor azok is elvesztek, akik Krisztusban hunytak el.
Ha csak ebben az életben reménykedünk a Krisztusban, minden embernél nyomorultabbak vagyunk." (1Kor 15:13-19) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem tudom hány éve hagytad el a magad gyülekezetét, de mostanra hová jutottál?
Légy szíves tarts már önvizsgálatot!

"a Bibliából nem lehet konkrétan kiolvasni, hanem jó részt vallásos okoskodás az egész, hogy bűnösnek érezd magad, teljesen feleslegesen. Szerintem Isten nem von bennünket felelősségre más bűnéért. És különben is mi a garancia arra, hogy én is ettem volna a fáról? És ha nem, akkor mi közöm hozzá?"
Mi közöd hozzá??????????? Ádám leszármazottaként minden!!!!!!
Ezzel a kijelentéseddel tudod mit tettél? Az Isten szuverenitását (kizárólagos jogát az uralkodáshoz - ezt a gyengébbek kedvéért) vetetted el, vagyis szembeszegültél Istennel!!!!
Mi lesz így veled ember?

Tudod miért veszélyes ez a játék? Mert aki "olyan" az mindig olyan. Ez mit jelent? Te, a mostani mentalitásoddal az első században is széthúzást szítottál volna, az ezer év végén is lázadnál valami miatt ami neked személy szerint nem teccik, és igen, ettél volna a fa gyümölcséből! Szarul hangzik? Az is!!!!
DE! Most még időben vagy. Még nyitva az ajtó. Megbánhatod. Jóvá teheted. Ne keményítsd meg tovább a szíved... "Gondolkodjunk Reálisan." - Bocsánat! :)

Megbántódtál? Az jó! Mert akkor elkezdett melózni a lelkiismereted. Ha nem.... Jövőre veled ugyanitt.

Szia
A vallás csapda és szélhámosság. Hirdették Jehova Tanúi.  - Jehova Tanúi az vallás? - Igen. - Akkor csapda és szélhámosság. - Nem. - Akkor nem vallás, de akkor hogy lehet, hogy egyházi státuszuk van? - ?..
Valton (törölt) 2013.03.22 16:48:08
@picket9:

Ez nagyon korrekt volt. És ez így teljesen rendben van. És meg is értem valahol.
Nekem sem veletek van bajom, hanem a rendszerrel, az elrendezéssel
amit-amiért itt létrehoztatok.
Oké, a begyetekben van JT szervezete, de szerintem az, hogy csak támadtok valamit, és helyette nem adtok semmit, nem mutattok utat az... kevés.
Ahogy én látom (ha rosszul, akkor igazítsatok ki), mindenki hagyja el JT gyülekezetét (de ha jól veszem ki, más vallási szervezeteket sem
fogadtok el), és magában olvasgassa a Bibliát. Ennek viszont óhatatlanul van egy olyan következménye, hogy az egyén egy idő után kezdi a saját szájíze, izlése, látásmódja szerint értelmezni a dolgokat.
És mi erre a bizonyíték? Ti magatok. Azért sem tanítotok, mert már köztetek sincs egyetértés, nem vagytok egységesek.
és ezután jön a kérdés: Kinek van igaza?

"A különc a maga kívánsága után jár, és hadakozik minden jóravaló dolog ellen." (Pld 18:1)
"Az ostoba nem leli kedvét az értelemben, csak saját eszének a fitogtatásában." (Pld 18:2) - ezt bónuszként gondoltam :)

Csak elvenni, de helyette nem adni semmit, nem mutatni utat, mindenki azt gondol amit akar...? Nem tudom érzitek-e, de ez így nem jó. Szerintem.
Valton (törölt) 2013.03.23 10:03:30
@Volt Tanú:

Kétféle hit van? A Biblia szerint: "egy az Úr, EGY A HIT, egy a keresztség" (Ef 4:5)

Az én véleményem: Sokféle hit van. Egyrészt, az emberek nagyon sokan hamis, nem létező, kitalált istenekben hisznek a megfelelő ismert híján. Itt elsősorban a nem Biblián alapuló istenkeresőkre gondolok, és nem a sokaságot hibáztatom(!) ezért, hanem a vezetőiket, mert biztos vagyok benne, hogy pl egy muzulmán elöljáró nagyon jól ismeri a Bibliát, és ha tiszta lenne a szíve, rá is hatásal kéne lennie, de neeem, hanem az emberünk inkább a Koránnal (ami egy sehova nem vezető üres bölcselkedés) vezeti félre emberek százmillióit.
Aztán van akinek a Biblián alapul a hite, de mivel nem pontos ismeret szerinti a tudása, ezért nem Istennek adja meg a tiszteletet (ez is a vezetők hibája elsősorban!). Eredmény: Az emberek tömegei nem tudják valójában ki az Isten. ???
Aztán vannak akik ismerik Istent, de "A fiú tiszteli atyját, a szolga az urát. Ha én atya vagyok, miért nem tisztelnek? Ha én Úr vagyok, miért nem félnek engem? - mondja a Seregek Ura nektek, TI papok, AKIK MEGVETITEK NEVEMET." (Mal 1:6)
És utoljára, mindenkinél szerencsétlenebbként vannak az UFO hívők :)

Úgy érzékelem nincs nálad összehangolva ez a hit-cselekedet dolog. Elöljáróban amikor törvényről van szó, akkor az a Törvényt jelenti, és azokra a zsidókra vonatkozik a kiigazítás, akik Jézus megismerése után is a Törvényhez ragaszkodnak, és nem az Istenbe vetett hithez. (pl körülmetéli a gyerekét, amire már semmi szükség)

Szóval, van a hit cselekedetekkel. Napjainból hoznék példát: Van egy JT, és kökeményen nyomja az ipart (havi 300 óra), és van a tesója, akinek csak havi 3 órája van. Amikor oda kerül a sor, akkor a sokat teljesítő elkezd ujjal mutogatni a keveset teljesítőre, hogy ő miért kap ugyanannyit.
Nem ez a hit fokmérője (sok vs. kevés, mert mindenki magához mérje magát, ne máshoz), nem ez alapján fog dönteni Isten... Igazából senki nem tudja mi alapján, mert megmondta "Könyörülök, akin könyörülök, és irgalmazok, akinek irgalmazok."
Mégis lesznek akiken nem fog. Kiken? Miért? És itt kúszik be lassan a(z Isten) félelem, "Talán rajtam sem fog könyörülni?"

Aztán van a hit cselekedetek nélkül. Megismered Isten elvárásait, és mivel szereted, cselekedetekkel is kimutatod a hitedet. Mivel? Lássuk magyarázkodás nélkül csak a Bibliát:
"A szeretet ne legyen képmutató. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz, a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők,
a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok.
A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.
A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok.
Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal.
Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint.
Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó.
Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben.
Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: "Enyém a bosszúállás, én megfizetek" - így szól az Úr.
Sőt, "ha éhezik ellenséged, adj ennie, ha szomjazik, adj innia; mert ha ezt teszed, parazsat gyűjtesz a fejére."
Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a rosszat a jóval." (Róma 12:9-21)
Ezeket mind-mind meglehet cselekedni kimutatva a hitünket és a szeretetünket Isten iránt.

Első blikkre, "röviden" ennyi lenne a véleményem.
Valton (törölt) 2013.03.23 16:29:15
@Volt Tanú:

Pontosan én sem tudom, hányféle hit van, de leírtam pár lehetőséget. Ezekkel azt próbáltam érzékeltetni, hogy mekkora tévedésben vannak emberek a megfelelő ismeret teljes-, vagy részleges hiánya miatt, illetve a megfelelő ismeret birtokában, de valamilyen belső emberi probléma miatt mégis kiforgatva azt.

De nézzük a példát amit felhoztál, de az egész részt. Amúgy ez számora teljesen egyértelmű mindeféle plusz magyarázat nélkül is.

"Testvéreim, mit használ, ha valaki azt mondja, hogy van hite, de cselekedetei nincsenek? Vajon üdvözítheti-e őt egyedül a hit?
Ha egy férfi- vagy nőtestvérünknek nincs ruhája, és nincs meg a mindennapi kenyere, valaki pedig ezt mondja nekik közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól, de nem adjátok meg nekik, amire a testnek szüksége van, mit használ az?
Ugyanígy a hit is, ha cselekedetei nincsenek, halott önmagában.
Viszont mondhatja valaki azt is: Neked hited van, nekem meg cselekedeteim vannak. Mutasd meg nekem a hitedet cselekedetek nélkül, én is meg fogom neked mutatni cselekedeteim alapján a hitemet. Te hiszed, hogy egy az Isten. Jól teszed. Az ördögök is hiszik és rettegnek.
Akarod-e hát tudni, te ostoba ember, hogy a hit cselekedetek nélkül meddő?
Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor fiát, Izsákot felajánlotta az oltáron? Látod tehát, hogy hite együttműködött cselekedeteivel, és cselekedeteiből lett teljessé a hite.
Így teljesedett be az Írás, amely azt mondja: "Ábrahám hitt az Úrnak, aki ezért igaznak fogadta el őt", és "Isten barátjának neveztetett".
Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán a hit által. S ugyanígy a parázna Ráháb is, nem cselekedetekből igazult-e meg, amikor befogadta a követeket, és más úton bocsátotta el őket? Mert ahogyan a test halott a lélek nélkül, ugyanúgy a hit is halott cselekedetek nélkül." (Jakab 2:14-26)

Ez teljesen egyértelmű: Ábrahámot hozza fel példaként, aki nem csak guggolt a szobájában azt hajtogatva "Én hiszek, én hiszek.", hanem megcselekedte amire kérte az Úr, és közben nem kevés áldozatot hozott a... semmiért? Ugyanis akkor még nem tudhatta, hogy mi lesz később, hogy mi fog megvalósulni az ígéretekből.
Mi is így vagyunk ezzel, nem tudjuk mit hoz a holnap, vagy mikor, és pontosan miként fognak beteljesülni az ígéretek, de megismertük Istent (JT-nak és nem bármely más vallásnak!!!) köszönhetően, és azt tesszük amit Ő kér, és nem azt amit a szervezet. Ne ölj, ne paráználkodj, ne lopj, ne keress más isteneket, csak az Urat szolgáld, stb. - ezeket nem a szervezet kéri, hanem maga Isten.

Amúgy ez alapján a bibliaidézet alapján rájöttem mi a legnagyobb probléma: Amíg ti elméletileg közelítitek meg ezt a történetet, addig én folyamatosan gyakorlati síkra próbálom terelni a kérdést. Ezért beszélünk el masszívan egymás mellett.
De ezzel nem azt mondom, hogy ez az egész felesleges, mert valahol alamilyen hozadéka biztos lesz. Így vagy úgy.
Sziasztok! Jehova Tanúi jelenlegi kampányukban az Emlékünnepre hívják meg az embereket. Figyelmeztessük őket a veszélyre egy ellenkampány keretében! Kérlek tegyétek ki az alábbi dokumentumot forgalmasabb helyekre, lépcsőházakba, buszmegállókba, stb.! emlékünnepi…..
Valton (törölt) 2013.03.22 20:38:31
@Vicarius:

Szia!

A fene is úgy tudja, hogy mi tesók vagyunk :)
Szent Kétség? Ez jó :)

Határozottan felüdített a nekem címzett hozzászólásod, egyáltalán a jelenléted.
Tegnap szinte az egész napot végignyomtam, és most Neked köszönhetően egy kicsit kisimult az agyam. Csak most érzem, hogy mennyire görcsbe voltam.

Köszi szépen!
Legfőképpen 3 Péter-től, de bármelyik tanútól is nagy érdeklődéssel várjuk a válaszokat!   1. Mik az Őrtorony mértékek más vallások mérlegelésére? Máté 7:2 2. Ki győzte meg Charles Taze Russell-t arról, hogy Krisztus Második Eljövetele 1874-ben kezdődött el? 3.…..
Valton (törölt) 2013.03.22 14:33:55
@Johnny Joker:

Ez régen is így volt! Régen sem tudtak mindent, és régen is volt, hogy rosszul gondolták, de amikor eljött az idő megkapták választ, és amit helytelenül gondoltak addig, kijavították.
- erre IS ezt tudom válaszolni. + megjegyezném, hogy mindenki hibázik, mert tökéletlenek vagyunk, szerintem a szándék, és a hibával való szembesülés, ill. az arra adott válasz a különbség.
svtor Azt akarták, hogy a babánk meghaljon! - Paul Blizard és családja története..
Valton (törölt) 2013.03.16 00:16:48
@Vicarius:

Indulat... Van ilyen. Bennem is volt. Nem kevés. Szerintem ragadjunk le a konkrétumok mentén. Túl általános vagy. De benne vagyok, sepregessünk egy kicsit a házunk táján...
Egy egykorvolt hitlerjugend pápát (aki idő előtt feladta. ?!) leváltattak egy 'piszkos' világi diktatórikus uralmi rendszert támogató emberrel, aki (közvetve, közvetlenül) emberek haláláért felelős?
Hitler? Tanuló hozzá(juk) képest.

ööö... hát van benne igazság, amit írtál!
Valton (törölt) 2013.03.16 00:26:22
@picket9:
Nem vagyok menő (sőt, sokat dolgoztam azért, hogy ne legyek menő!), de sokkal több vagyok, mint egy hitehagyott, elvadult, elbutult, a (sátáni) világgal közösséget vállaló, mindent kiforgató, elutasító, mindent (ami szent) tagadó akárki, nem barátja Istennek.
Ez (nem) vagyok.
Autóvásárlás-vallásvásárlás írta: Lee Marsh Tegyük fel, autót szeretnék vásárolni. Körülnézek, de nem igazán tudok dönteni, ekkor valaki megszólal, hogy nekik van egy jó autójuk. Ez a legjobb a piacon. Jobb, mint bármelyik másik. Kiemelkedően gyors,…..