Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ertedamatekot

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az algebráról beszélünk, akkor a matematika olyan ágáról beszélünk, amiben több a betű, mint a szám. Ez eléggé zavaró lehet, de ha egy két alapszabályt lefektetünk, akkor kevésbé lesz bonyolult számotokra. Először is nézzük meg a matematikai alapműveletek…..
Az első cikkemben szó esett arról, mennyire fontos a matematika nyelvét elsajátítani, így egy kicsit ezzel fogok foglalkozni. Elvileg középiskolában és egyetemen is fontos tudni amiről értekezni fogok.  A matematikában állításokat fogalmazunk meg, amelyek vagy igazak, vagy…..
A hatványozás azonosságai Felmerül a kérdés, miért kerül bele az anyagba a hatványozás, hiszen mindenki tud hatványozni. Viszont ez nem igaz, valószínűleg most inkább nem tudsz hatványozni mint tudsz! De ne aggódj, mert én megtanítalak! Mi az a hatványozás? A hatványozás az…..
Ebben a cikkben a négyszögekről, és a sokszögekről fog szó esni, egyébként ebben a sorrendben. Megnézzük milyen fajta sokszögek léteznek, és azoknak milyen tulajdonságaik vannak. Négyszögek A négyszögek négy darab szöggel rendelkező síkbeli testek. Ezzel azt hiszem senkinek…..
Tök jó, hogy az előző bejegyzésben megfogalmaztam, általában mit kell tudni a halmazokról, de a feladatok megoldása már más kérdés. Nézzünk egy egyszerű leckét! Egy 225 fős társaságból 180-an kedvelik a Battlestar Galactica c. sorozatot, 120-an a Star Trek-et. 75 fő mindkét…..
A síkgeometria, síkbeli alakzatokkal foglalkozó tudományága a matematikának. Ebben a posztban a legalapvetőbb síkgeometria tételeket fogom kifejteni. Lehet, hogy sokaknak ez már ismerős lesz, és tudják, viszont én szükségesnek tartom leírni ezen alapfogalmakat. Szögek Hatféle…..
Egy nagyon egyszerű témával fogok indítani a halmazokkal. Mi az a halmaz? A halmaz egy olyan fogalom, melyet alapfogalomként tart számon a matematika, tehát nem definiáljuk. Ezzel ugyan sokat nem tudtunk meg a halmazokról, de viszont ezt feltétlenül szükséges tudni. Ha a saját…..
Sziasztok! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy segítsek azoknak, akiknek problémájuk akad a matematikával. Nekem is volt vele gondom elég. Amikor Gazdálkodási és Menedzsment szakra jelentkeztem, még nem tudtam mennyire komolyan veszik a matematikát. Volt egy Analízis és algebra…..