Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pocokmuci

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lássuk csak, hogy értékelné a hóhelyzetet a Fidesz ellenzékben: "A kormány nem gondoskodott a magyar emberek biztonságáról, holott a meteorológia napok óta jelezte a betörő sarkvidéki hideg, nagy mennyiségű hó és viharos szél együttes hatásaként előálló…..
Pocokmuci 2013.03.15 21:22:45
@lavór: Véleményem szerint ez egy elég komolyan vehető előrejelzés és figyelmezetetés volt! Engem sikerült is meggyőzniük és valóban nem indultam útnak (pedig tervben volt), igaz,nem kocsival, hanem vonattal és busszal (amik szintén vagy nem indultak, vagy 3 órát késtek). A lényeg, hogy a mai nap folyamán, valamint az elmúlt 1-2 napban a csapból is az folyt, hogy jön a hideg, a havazás, lehetőleg ne induljunk útnak! Már ha ezt valaki nem veszi komolyan és azt hiszi magáról hogy "áhh én biztos nem ragadok majd a hóban" akár nyári gumival sem... Mert hát volt ilyen is!, arra sajnos már nem tudok mit mondani!
Ha hétköznap történik mindez, elképzelhető, hogy magasabb lett volna a mentésre bevetett, bevethető személyek száma, és ha ez így van, ebben az esetben a kormány és egyéb szervek valóban nem készültek fel megfelelően erre az időjárásra!
Pocokmuci 2013.03.15 21:33:47
@dr. Trebitsch: Én még bízom/bíztam az emberek józan ítélőképességében, hogy a tegnap esti már nem éppen márciusi időjárási körülményekből levonják a következtetést, hogy talán nem most kéne elindulni síelni, vagy wellnesre, vagy bárhová! Értem én, hogy hosszú hétvége, az ember szeretne végre kiruccanni a sok munka után, de talán fel kellett volna mérni, hogy nem ez a megfelelő alkalom! Nekem is voltak terveim a hétvégére, utazni szerettem volna, de beláttam, és beletörődtem, hogy most ez nem fog menni! Nem arról van szó, hogy védeném a kormányt,vagy a katasztrófavédelmet, ők sem készültek fel megfelelően, csak azt mondom, hogy nem feltétlenül kell mindig a másikban keresni a hibát, és a másikra mutogatni!
Pocokmuci 2013.03.15 21:53:38
@nu pagagyí: Egyetértek, szerencse, hogy senki nem halt meg és nincsenek komoly sérültek! Azt hiszem bármilyen természeti katasztrófáról is legyen szó,meg lehet tenni egy bizonyos fokú előkészültséget, de a tennivalók legjava a katasztrófa bekövetkezése utánra marad! Leszögezném, hogy nem szeretek kőbe vésett véleményt alkotni olyan dologról, amiről nincs biztos tudomásom! Csupán híradásoból értesültem az ország eseményeiről, szeretném majd ezt a tudásomat a későbbiekben kibővíteni, de egyenlőre ezek fényében tudok írni bármit is. Kormány részéről: Az utak elősózása elmaradt (nemtörődömség), ezért azokat tükörjég borította, nem állt rendelkezésre megfelelő számú személy, és jármű (szintén nemtörődömség és felelőtlenség), illetve akik voltak, nem indultak el időben (mulasztás)! Hibák sorozata! Emberek: a figyelmeztetés ellenére útnak indultak (gyerekekkel, csecsemőkkel SAJNOS), számos gépjárművön nem volt téligumi (tudom, nem kevés pénzbe kerül,de, ha nincs az autómon, akkor nem indulok el vele!...hibák sorozata! Egyébként szerintem egy márciusi havazást, inkább hóvihart annyira nem lehet előre kiszámítani, és pöpecül felkészülni mindenre! De, ha ez így van, akkor elnézést!