Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taciturn

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hamarosan benyújtandó törvényjavaslat szerint egyetlen elektronikus kártya váltaná fel az adó- és tb-kártyát, a személyi igazolványt és akár a BKV/BKK bérletet. Ez egyfelől könnyebbséget jelent a polgárnak és az államnak, másfelől olyan mértékű adatkoncentrációhoz…..
Taciturn 2015.06.18 11:26:19
@_Epikurosz_: Teljesen félreérted a dolgot.
Az adatbázisok ott maradnak ahol eddig is voltak, azt nem háborgatja senki és azoknak az adatbázisoknak a biztonsági szintje sem változik. Ami változik az csupán annyi, hogy a 3 elkülönített adatbázis a továbbiakban egy technikai azonosító számot fog használni az eddigi 3
helyett és te 1 igazolványt fogsz használni, az eddigi 3 helyett.
Ha végigolvastad a már lassan terjedelmessé váló kommenteket, abban hozzáértő informatikusok már többször leírták, hogy ez informatikai szempontból csupán egy egyszerűsítés, de eddig sem okozott (volna) senkinek sem gondot, ha a személyi igazolvány szám, adószám, vagy a TAJ hiányában valakit a neve, születési helye és ideje, valamint az anyja neve alapján kellett lekérdezni. (Egy kicsit több gépelés és nagyobb tévesztési lehetőség).
Taciturn 2015.06.18 12:04:56
@panelburzsuj: Próbálom moderálni magam, de erre az egy megjegyzésre még muszáj válaszolnom :)
A kérdésed kissé félrevisz, mert a lényeg nem a kötelező, vagy önkéntes jellegen van, hanem az egyén kiszolgáltatottságán, illetve annak esetleges megváltozásán.
Attól, hogy a továbbiakban az eddig is köztelező 3 okmány helyett csak egyet kell használni és 3 azonosító helyett csupán egyet nem változik meg a kiszolgáltatottságunk a blog címével ellentétesen.
De nő a kiszolgáltatottságunk, ha akár önkéntesen is hozzájárulunk ahhoz, hogy nagy informatika rendszerekben gyütsék az adatainkat a szokásainkról, ráadásul olyan informatikai rendszerekben, amelyek nehezen ellenőrizhetők, sőt az adatkezelői/tulajdonosi kör is nehezen ellenőrizhető.