Regisztráció Blogot indítok
Adatok
öreg zsidó blogger

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A különbség az eddigiekhez képest a bizonytalan, szavakat kereső, félreérthetetlenül komikusba hajló Orbán volt. A fénypontok: Nem biztos, hogy a matricákkal nő a költségvetés bevétele, és tulajdonképpen megvédjük a magyarokat az agglomerációs útdíjjal, hiszen a külföldi…..
Tegnap este láttam a magyar kézilabdás lányok átszellemült arcát. A válogatott mérkőzés előtt hallgatták a Himnuszt. Némelyik a mellére tette a kezét, hogy tisztelegjen az Isten áldásával küszködő népnek, némelyik pedig énekelte is Kölcsey Ferenc veretes szövegét.…..
Hétfőn órákon át nem voltam netnél, úgyhogy Vida Ildikó és André Goodfriend találkozása, a második hullámban érkezett "Tolmácsot szeretnék kérni"  és az épp akkor induló mémáradat egyszerre ért el az este. Három kérdés kezdett el járni a fejemben: mit lehetne ebből…..
öreg zsidó blogger 2014.11.13 06:57:58
@kábítószert minden anyának!:
Nem a büdös gumicsizmás parasztok pártja a FIDESZ, hanem azoké a jóillatú emberféléké (biológiai értelemben kétségkívül embereké) akik április 4-én is és október 23-án is az asztaloknál virítottak-virítanak az ünnepségeken.
A FIDESZ-re azok szavaznak,akik azt képzelik, hogy aki hazáról papol, az nem hazaáruló, stb.
A piac szempontjából értékes egyén önkiteljesítésére és az összesség maximálisan elérhető szabadságára épülő nyugati társadalom az emberi együttműködés évszázadok során kialakult optimális állapota, amelynek lehetnek kudarcos és kiugróan sikeres fázisai, de közben a…..
Fotó: Fortepan. „Az érdek mindenféle nyelven beszél s mindenféle szerepet magára ölt, még az önzetlenség szerepét is.” (François de La Rochefoucauld) Afonyka és Szerjozska labdáznak a Vörös téren. Egy jól sikerült rúgás után azonban a labda berepül a falon át a Kreml…..
öreg zsidó blogger 2014.07.03 10:57:54
@gyalog.galopp:
Persze, hogy nem Kádárárt építettük fel a legvidámabb barakkot. Persze, hogy a magunk kedvéért ÉLTÜNK azzal a kevés lehetőséggel ami volt.
Persze, hogy a legvidámabb barakk -minősítésünkméltó az elismerésre.
Persze, hogy ebben Kádárnak főszerep jutott. (Pont ezért nem szeretem, ha Kádárt NAGYON köpködik, ahogyan azt sem, ha Horthyval teszik ezt.)

Csakhogy: A szocialista világpiacon helytállni nem egyenértékű TELJESÍTMÉNYT követel, mint a viágpiacon. Amint a paralimpiai eredmények se vetekednek az olimpiaiakkal...

A világ ÖSSZETETT.
1919. október 28-án fogadta el az Egyesült Államok szenátusa az úgynevezett Volstead-törvényt, mely konkretizálta az 1919 januárjában elfogadott 18. alkotmánykiegészítésben szereplő, szeszes italokra vonatkozó korlátozást. Az új jogszabály valamennyi – 0,5%-nál magasabb…..
öreg zsidó blogger 2014.06.30 19:03:25
@TheRminator:
Teljesen egyetértek Veled, köszönöm a kiegészítést.
(Azért EMELTEM KI A FÜGGŐSÉGET, mert nyilván nem az 1-2 pohárral ivók miatt csinálták a törvényt.)
Had dicsekedjek: én egy ujjpattintással szüntettem be a dohányzást. Azóta hússzor is rágyújtottam, de nem szoktam vissza: NEM VOLT OKOM A DOHÁNYZÁSBA MENEKÜLNI -ezért.
Nincs olyan, hogy rossz reklám – állítja a régi közhely, ám nagyon közel állunk ahhoz, hogy mindezt a magyar viszonyokról megjelenő nemzetközi sajtóvisszhang felülírja. Az elmúlt napokban itt a DiploMacin is olvashattatok negatív és pozitív véleményeket különböző külföldi…..
öreg zsidó blogger 2014.06.25 17:24:33
@Zoli Weber Kettle:
Röhögjetek ki!
Valóban nem az a baj, hogy diktátor vezeti az országot, hanem az, ha erre alkalmatlan.
Hunyadi Mátyás is diktátor volt, sőt hazug volt: és mégis ÖVÉ AZ IGAZSÁG!
pOLITIKAI BŰNÉÉRT NEM VÉGEZTETETT KI SENKIT!
Az ellene 2x vagy háromszor fegyverrel támadó Vitéz Jánost is csak "lakhelyelhagyásra" ítélte.
(No persze, a nemesi ellenállás - fegyverrel is - alkotmányos jog volt!)
Csak a hülye vezetőnek van szüksége kemény fegyelmező eszközökre. A rátermett vezető simán oldja meg a gondokat.

Hogy mire volt képes Mátyás, arra legyen elég annyi, hogy 5 xösére növelte a királyi jövedelmeket.
1968 és 88 között megdupláztuk a gdp-nket.
'990-től napjainkig 20-25%-ot értünk el...

Okunk van a királyi jövedelmek és a gdp között párhuzamot feltételezni (: két évtizeddel Mátyás után azt panaszolja az egyik lázadó jobbágy, hogy 9 tinóját "hajtotta el" a földesura...)

Ezek szerint 25 -szörös teljesítményt produkált Mátyás, mint a mai politikai""elit"".
Napóleon az újkori történelem egyik legnagyobb alakja, aki azzal büszkélkedett, hogy „az a szó, hogy lehetetlen, nem szerepel a szótáramban”. Talán ezért tudta megcsinálni a lehetetlent. A forradalom katonai zseni tábornoka előbb consullá rakétázott, majd örökös consullá…..
öreg zsidó blogger 2014.06.25 10:10:06
öreg zsidó blogger 2014.06.25 10:59:12
@01234567:
Iszonyú a különbség: odamenni és támadni vagy itthon védekezni.
Nevezetesen a támadáshoz kb 3-szoros túlerő szükséges.
  "Hallatlan! Borzasztó! - Így kiáltott fel egyik érdemes kollégám, mikor az eszéki katasztrófa első távirati hírét kézhez kapta. A nagy lap szerkesztőségében pedig éppen csak az imént arról vitatkoztak, hogy beállt az uborkaszezon (...) Mint a bomba hatott tehát ez a kis…..
Postmode Túlélni, mint állat 2014.06.19 14:34:39
Mely fajok a posztapokalipszis legesélyesebb túlélői? Ennél nehezebb kérdést aligha lehetne feltenni, a válaszadással meg sem próbálkozunk. Felállítunk viszont egy szempontrendszert, amivel a vaktába lövöldözés helyett könnyebb lesz eldöntenetek mik az előnyös és…..
Kettéfűrészelés és karóba húzás: a délvidéki tragédia   A délvidéki magyarok tragédiája a magyar történelem egyik legsötétebb fejezete. A bestiális kegyetlenséggel elkövetett népirtás mégis a XX. század legkevésbé ismert és leginkább eljelentéktelenített eseményei…..
Az, ami az Origo háza táján történik, több mint felháborító, ez vitán felül áll. Nagyon sok újat ezért nem is lehet a dologhoz hozzátenni (megteszik helyettem mások, én pedig csak egyetérteni tudok a legtöbb véleménnyel), viszont ami miatt az egész kirúgósdi kialakult már megér egy-két plusz…..
öreg zsidó blogger 2014.06.04 11:00:28
@maxval a gondolkodó birca:
Gondolcodjál! A bolti lopás csak HASONLAT volt...
és a hasonlatok tulajdonsága a PÁRHUZAM, amely mentén megérthetjük az AZONOSSÁGOT. Nem a teljes azonosságot, CSAK a mindkét szituációban megegyező tartalmat.
Hazánk Miniszterelnöke mostanában előszeretettel hangoztatja alapvetését, miszerint a "versenyképesség jövője szempontjából" a legfontosabb tényező az olcsó energia (Kossuth Rádió péntek reggeli megnyilvánulás, Europa Forum, Berlin...).  Gondolkodjunk el ezen egy csöppet. Ha…..
öreg zsidó blogger 2014.06.01 10:25:44
@Tiszteltetem Brüsszelet:
Finnország a mezőgazdaságra, a bányászatra, a könnyűiparra vagy a nehéziparra alapozta-é a fejlődését?
öreg zsidó blogger 2014.06.01 15:56:41
@Reszelő Aladár:
Ne hidd, hogy a nyugatiak hazafiabbak az ittenieknél, pedig az igazán nem sok. NEM IS VÁRJA EL TŐLÜK A HATALOM, HOGY NE VIGYÉK KÜLFÖLDRE A TERMELÉST ÉS A MUNKAHELYEK EGY RÉSZÉT!!!

Az erős szakszervezet elriasztja a befektetőket.
És most egy nagyon furcsa dolog következik: ugyan ki az a MARHA munkaadó, aki nem a legjobb alkalmazottait igyekszik megtartani. Más szóval a jó munkaerőnek nincs szüksége szakszervezetre.
Ők azok, akik miatt itt tartunk: áruló Görgey Artúr és a családon belüli erőszakért felelős látássérült komondor, Csokonai Lillája és Latisev bíró. Bűnbakok, akik nélkül nem létezhet a magyar, mert aktuálisan úgy tetszik, a nemzettudat mércéje a felejtés és a…..
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatójának írása.  * Csizmadia Ervin: Valóban eltorzult? Ma van Bibó István halálának 35. évfordulója. A rendszerváltás idején nem lett volna kétségem afelől, hogy ez a nap igencsak becses, amelyen…..
öreg zsidó blogger 2014.05.14 14:37:43
@ArmaGedeon:
Minden nép (törzs) azt képzeli, hogy csak ők az EMBEREK (INUIT, ROMA stb), mindenki más csak valami rossz utánzat, sőt kiirtandó.
Ez primitív szinten természetes.
Baj, nagy baj akkor van, ha ezt "tudományosan" is alátámasztják: gyarmatosítás, nácizmus, judaizmus (ha jól tudom).
Épeszű ember (ha némi műveltséggel rendelkezik) ezt nem veheti komolyan. Ha mégis a felsőbbrendűség szellemében cselekszik, akkor nem hülye, hanem bűnöző.
Az identitásom nem titok: benne van minden soromban.
Többet nem segíthetek.
öreg zsidó blogger 2014.05.14 14:57:46
@Alfőmérnök:
Abban igazad van, hogy "megszívtuk" a legvidámabb barakk -voltunkat: mellékhatása mindennek van, aminek hatása is van.
Csakhogy: nem mindegy az, hogy Ceausecku barakkjában vagy a Kádáréban kell élnünk. A fiam és tettestársai valamiért összebeszéltek, hogy - bosszúból - nem tanulják (rendesen) az orosz nyelvet.
Ezt sikerült egy "hülye kölkökkel" elintézni. Ha ez nem sikerült volna, akkor nem mehetett volna egyetemre. (Tanulmányi versenyen elért eredményétől függetlenül.)

Természetesen nem Illyés kente el az ÜGYET, de ő is erősen hozzájárult ahhoz, hogy ilyesmi megtörténhetett.
öreg zsidó blogger 2014.05.14 18:07:59
@ArmaGedeon:
Nem olvasol figyelmesen: csak a primitív törzseknél természetes a "maguk judaizmusa". A művelt, világlátott ember nem hihet a felsőbbrendűségében. Hiszen magunkon tapasztaljuk, hogy "elvérzünk" egy-egy matematikai tételen stb. Márpedig a matematika, fizika tudományát nem csak zsidók művelték ki, tehát hogy a fenébe lehet az, hogy egy felsőbbrendű ne értsen meg egy alsóbbrendű embert.
És akkor még nem is ejtettünk szót az érzelmekről: ki nem szeretett még meg egy-egy neki testhezálló, ám idegen fajtájú színészt, regényalakot? -Hát az nem normális, akivel ez nem történhet meg!

Te a megélhetési zsidók legrosszabb fajtájáról írsz!
Orbán beiktatási beszéde a legjobb volt, amit valaha mondott. Az első öt perc után kezdtem odafigyelni, a tizedik percben megragadott, és végig megtartott. A miniszterelnök gondolatmenete eddig ismeretlen kifejezésekre és összefüggésekre támaszkodott, amelyek a 2000 körüli Orbán…..
Gyerekkoromban nagyon bírtam a római kori sztorikat. Nemcsak a patakokban folyó vér miatt, hanem mert annyi válogatott hülye és gyakorló őrült poziban máskor nem volt. Egészen mostanáig. Caligula konzult csinált a lovából, ami hatalmas poén így kétezer év távlatában, de nem…..
öreg zsidó blogger 2014.05.04 18:31:27
@mojszipupi:
Van abban valami, amit írtál: valóban úgy néz ki, hogy a bábúk csak végrehajtják azt amire ösztönzést(?), parancsot(?) kaptak a Főnöktől, ÉS ELVISZIK A BALHÉT. (Vagyis magukra öltik a Főnök szellemi színvonalát.)
Félve írom meg ezt a monológot. Félve, mert tudom, hogy mindenkinek, aki Magyarországon a cigányság kérdésével foglalkozik, jár egy besorolás: pro-cigány vagy anti-cigány. Előbbi azonban egy privilégium, a magyar társadalom nem osztogatja csak úgy: annak, aki ezt ki akarja…..
öreg zsidó blogger 2014.04.28 19:06:23
T.Think-tank!
Az Isten áldjon meg!
Próbálj meg figyelmesen olvasni!!!
A bírónő nem azt írta, hogy a cigányság ilyen vagy olyan, hanem azt, hogy NEM FAJI TÁRGYÚ A NEGATÍV MEGÍTÉLÉS, HANEM MINDAZOKRA VONATKOZIK, AKIK OKOT ADNAK ERRE.
Az egy másik kérdés, hogy miért használjuk (vagy inkább: használják) rájuk a "cigány" -szót, ami kétségkívül trehányság, de ez nem a bírónő hibája, hiszen ő nem nyelvújítónő, hanem bírónő.
Tehát a hölgy ÁRTATLAN!!!
Írom ezt Neked is, de főként azoknak, akik elítélően nyilatkoztak róla.

Ami a cigányokat illeti, azt hiszem sokkal több tapasztalat birtokában írok róluk, mint akiket eddig olvastam.
Íme: Első parancs ÉLNI! Amikor apám hadifogoly volt majdhogynem sírva emlékezett vissza egy civilkori eseményre, amikor finom élelmiszert lophatott volna, (és Isten bocsássa ezt meg neki) nem tette: eszébe sem jutott. Ezt többször elmesélte, és mindég azzal fejezte be, hogy "és mit gondoltok, ma eszembe jutna?".
Úgy 30 éve állatokat (tyúkot, kecskét, gyöngytyúkot, kacsát) neveltem. TELJESEN ŐRIZETLENÜL!
200 méteres körön belül 3 cigánycsalád lakott. Soha, senki egyetlen állatot nem lopott el. Ja, azt elfelejtettem leírni, hogy akkor volt munka, volt megélhetés.
Az, hogy évszázadok óta nem tudott a cigányság beilleszkedni, nem az ő hibájuk. Csak kis részben. Abból a környezetből kitörni , súlyosbítva a sötétebb bőrszínnel egy kicsit nehezebb.
Talán nem is kicsit.

A mi a nagypofájú prédikátorokra vonatkozik az írásodban, azzal egyetértek.
öreg zsidó blogger 2014.04.28 19:15:52
@Deansdale:
Persze, hogy az egész Világ rasszista. Persze, hogy a cigányok is hibásak. Csakhogy olvastam én egy idézetet Illyés: A puszták népe- könyvéből, ami hátborzongatóan emlékeztetett a mai cigányok viselkedésére.
Ja, és a puszták népe Illyés által is kihangsúlyozottan SZÍNMAGYAR volt.