Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cskádár Péter

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy látszik, tovább égeti magát, és a hidakat lehetséges szövetségesei között az MSZP miniszterelnök.-jelöltje. Most a Hír TV-ben hazudott egy orbitálisat a választáson lehetséges koordinált indulásról. Botka a végét járja. Most már arra vetemedett, hogy félrevezette a nézőket, a kormányváltásban…..
Cskádár Péter 2017.09.07 06:58:13
@LAM: Gyurcsány kizárta a kordinált jelöltállítást Budapesten. Azt mondta, nincs különalku. Akkor miről beszélünk?
Úgy tűnik, az MSZP miniszterelnök-jelöltje hiába indított háborút Gyurcsány Ferenc ellen. A Závecz Research kutatása szerint a szocialisták támogatottsága stagnál, a DK népszerűsége nő. A kispártok eltűntek, a Fidesz és a Jobbik csökkent. Ami azonban az ellenzéknél a legfontosabb hír: az MSZP…..
Az esős késő őszi szombati napokat zenehallgatással tölteni mindig testet és szívet melengető élmény. Az embernek nincs nagy kedve kint ténferegni a nedves zimankóban, a fűtött szoba melege, meg egy pohár jó bor ígérete a jó zene mellé, sokkal csábítóbb.               Jubilee Bár, ezen a…..
  Jött ide egy népcsoport valahonnan a fenetudjahonnából. Megérkeztek, lecuccoltak, jól átbaszták a már itt élőket (fehér ló, Szvatopluk), aztán kajánul vigyorogva még picit próbálták végigrabolni a már-már civilizált városokat, csak aztán levágták a fülüket és hazazavarták őket. Nem sokkal…..
Cskádár Péter 2016.08.01 07:56:13
@törökmonika: Azért valljuk be, hogy elég későn futott be az első lezsidózás. Ennyit én nem bírtam volna várni a sörömre. Te hős vagyol.
A hangszedő   Virtuális utazásunkat a lemezjátszó, mint első számú ( ??? ) műsorforrás lélektanába célszerűen a legérzékenyebb résznél, a hang, mint elektronikus jel kezdőpontjánál, a hangszedőnél fogjuk elkezdeni. Aligha van olyan az olvasóim között, aki ne volna…..
A  média a  Liget MSZP-s elárulásával és a polgármesteri vétóval van tele, de a háttérben sokkal nagyobb és sokkal rosszabb alku született. Mert  ne legyünk naivak, mindez a Liget körüli balhé csak kommunikációs, szimbolikus csata, fellőtt álcázó köd, mely sokkal fontosabb, gyorsan megszerezhető,…..
Bajban vagyok ezúttal. Többszörösen is. Hagyományosan a szívem csücske minden magyar termék, a jók különösen. Ezért mindig, amikor ilyen eszközök kerülnek a kezem ügyébe, előre, külön emlékeztetnem kell magam az elfogulatlan ítéletre. Nincs ez másképp most sem, sőt, a bajt tetézi az a körülmény,…..
Az alábbiakhoz – ha még nem tetted meg – javaslom elolvasni az Analóg vagy Digitális c. cikkemet, amely  ennek az írásomnak közvetlen előzménye, mai megállapításaim az ott elhangzottakra és az akkor átélt hangzásélményekre épülnek. A történet folytatása, hogy a Január eleji itthoni bemutató annyira…..
Cskádár Péter 2016.03.17 09:06:36
Közben gondolkodtam kicsit, és megpróbálom másképp megfogalmazni.

Tegyük föl, hogy sikerül tökéletes lejátszó berendezést alkotni. Ez azt jelenti, hogy a cucc semmilyen módon nem módosítja a felvételt. Azt viszont nem jelenti, hogy semmilyen módon nem kell figyelembe vennie a felvétel sajátosságait. Éppen ellenkezőleg: akkor nem módosítja a felvételt, ha ezeket figyelembe veszi, tehát kompenzálja a felvételi eljárás sajátosságait. Az analóg hanglemez sajátossága a RIAA-görbe. Ezért lejátszáskor olyan rendszert használunk, amely ezt figyelembe veszi. Az ideális RIAA-tól való eltérés mindkét oldalon olyan hibát jelent, amelynek mértékétől jelentősen függhet a végeredmény, tehát, hogy mennyire módosítottuk a felvételt. Ám ha a lejátszási oldalon a tökéletes berendezésünk tökéletesen megfelel az ideális lejátszási RIAA görbének, akkor csak a felvétel hibája fog megjelenni. Ezzel szemben, ha a tökéletes berendezésünknek tökéletesen pontos az órája, akkor elrontja a felvételt, többet rombolhat, mintha nem is lenne tökéletes, mert az utóbbi esetben legalább olykor olyankor venne mintát, amikor a felvételkor is mintát vettünk. Úgy is mondhatnám, hogy a digitális technikának még nincs meg a RIAA-ja, noha ez így nem szaxerű.

Ami az oldalak szétválását jelenti: sajnos. Hat részre van vágva a dolog, Az első rész maga a műalkotás, amelynek többségét eléggé el nem ítélhető módon többnyire nem gépre komponálták. A második rész az előadók világa. Az előadókat a hangmérnök és a zenei rendező némileg tudja modifikálni a felvétel érdekében, de kevés Glenn Gould van, aki ugye azt mondta, hogy "nem zongorázok, amiről felvétel készül, hanem felvétel készül, amin zongorázok". A harmadik rész az akusztika-teremakusztika, vagyis az akusztikai tervezés, a megfelelő akusztika kiválasztása. Erről is lehet szépeket mondani, főként a kudarcokról. A negyedik a stúdiótechnikai berendezések világa, ahol a megbízhatóság és a kezelhetőség a legfontosabb (Illetve egyik sem, hanem a piaci érdekek, de ezt most ne taglaljuk.) Ez azt jelenti, hogy például a stúdiómonitorok sokkal pocsékabbul szólnak, mint egy high-end kaszni, viszont egy reccsenéstől nem szállnak el. És ezekre a szarokra kever az ötödik, a hangmérnök. Csodálkozik is, amikor szembesül egy jobb, de "ne nyúlj hozzá, mert ha elmozdul a helyéről egy madzag, már másképp szól" jellegű cuccal. Aztán van a hangvisszaadó berendezések világa. Erről szól a blogod. Ja, van egy hetedik is, aki mind a hattól szenved, vagyis a hallgató. Az már igen kellemes volna, ha legalább az első hat szóba elegyedne egymással, de legyünk szerények: legalább a stúdiótechnikai és az otthoni berendezéseket gyártók képesek lennének együttműködni. Ez még ugyanazon a cégen belül sem történik meg, mondván, mások az igények.
A Hosszú ideje munkanélküliként cikk egész sok hozzászólást, kérdést generált, így azt gondoltam, utánajárok még ennek egy kicsit. Természetesen nem azzal a szándékkal, hogy bárkit is hibáztassak, amiért nincs munkája, hanem azzal, hogy megnézzük, mit lehet MÉG tenni, mi az amin lehet MÉG javítani,…..
Cskádár Péter 2013.03.14 11:56:43