Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lapajszerint

46 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ferrari történetében egészen sokáig eljutottunk az első részben. Ahhoz azonban, hogy megszülessen az első versenyautó, amely a Ferrari nevet viseli, el kellett múlnia még egy világháborúnak. És Enzo Ferrari csaknem ötven éves volt már /!/, amikor a korabeli újságok szavaival…..
Van olyan elmélet, amely szerint az ember azért tudott kiemelkedni az állatvilágból, mert gyorsabban tanul, kevesebb ismétléssel, mint a többiek, és a tanultakat el is tudja raktározni az emlékezetében, tehát nem kell mindig mindent újra tanulnia. Ami engem illet, biztosan van valami…..
Eredetileg úgy volt, hogy Luca di Montezemolo, a Ferrari leköszönő, s a FIAT egykori elnöke majd október 13-án azzal az ünnepséggel, vagy inkább azon az ünnepségen búcsúzik a cégtől, amelynél oly sok évet eltöltött, és amelynek oly sok sikert kovácsolt, amelyet a Ferrari…..
Lapaj szerint Szocsi: Telitalálat! 2014.10.28 09:15:00
Egészen az orosz futam kezdetéig meg voltam győződve arról, hogy én már láttam (no nem Lenint, mint Ivan Szergejevics, aki abból élt), hanem a világ legnagyobb országzászlóját. Amelyre, ha netán valaki kíváncsi, kikeresheti a neten, mert valahol biztosan ott van, én viszont abban…..
Lapaj szerint TŰZ VAN BABÁM! 2014.10.10 08:30:00
Nem tudom okát adni, de amikor Szuzukában Hamilton megelőzte Rosberget, de főleg, amikor a verseny végén „totál” közeliben megláttam a képernyőn Niki Lauda ráncos, gondterhelt arcát, amely mintha tíz évet öregedett volna másfél óra alatt, nekem valahogy Milos Forman tűzoltós…..
Kedvenc kommentátoraim egyike (Florian König), aki túl van már a négyszázadik (igen,400 !) Forma-1-es versenyén, a szingapúri varázsos éjszakában kissé elragadtatta magát (szerintem), mert a közvetítés végén, búcsú közben többször is „álomversenynek” mondta a látottakat,…..
Az élet, ezt tanúsíthatom 77 évvel a hátam mögött, mindig tud valami újat mutatni, és éppen akkor, amikor az ember éppen már feladni készül az összes addigi, megunt kacatját. Mint én például a már éppen 40 éve bámult Forma-1-emet, amely, látva a minapi monzai versenyt, s…..
Egyre erősödnek azok a hangok, sőt maga Sebastian is mondott már ilyesmit, hogy Sebastian Vettel, a négyszeres világbajnok jövőre elhagyja sikerei bölcsőjét, a Red Bull csapatát, és nagy valószínűséggel majd a Ferrarinál köt majd ki. Ami azt illeti magam is úgy vélem, hogy a…..
Ha emlékezetem nem csal, akkor a fenti óhajt egy régebbi táncdal szövegírója fogalmazta meg, és csak azután lett a Forma-1 szurkolók imájának kezdete, ha végre, oly sok unalmas verseny után, egy izgalmas, látványos versenyt szerettek volna látni. Mi viszont, a Hungaroring első…..
Nico Rosberg, akinek az elmúlt hete a Csodák Hete volt, (ezt a német tévések találták ki), nem egyszerűen csak szenvedélyes foci drukker, a német válogatott megszállott híve, hanem maga is igen jó futballista. Öröm nézni, ahogy kezeli a labdát, és csapatban is feltalálja magát.…..
Lapaj szerint Hockenheim utoljára? 2014.07.19 10:00:00
Egyik előző dolgozatomban azt találtam írni egy fél mondatomban, hogy „Hockenheim is csőd előtt áll”, amivel azt kívántam jelezni, hogy még a leggazdagabb országok versenyei, pályái is gondokkal küzdenek. Egy kedves Olvasóm erre megjegyezte (nagyon helyesen), hogy szó sincs…..
Az a helyzet, hogy minél tovább nézem a foci világbajnokságot, annál inkább munkál bennem az indulat, hogy hozzá is szóljak a látottakhoz. Nem tudom, ki hogy van vele, de én, talán a szakmámnál, esetleg a természetemnél fogva, amikor már annyira tele vagyok valamilyen…..
Lapaj szerint Lederhose és vidéke 2014.07.02 14:08:00
Bizony, réges-régen minden másképpen volt. Így kezdi felülmúlhatatlan "bibliáját" Roark Bradford amerikai humorista (Devecseri Gábor és Majoros István pompás fordításában), amelyben azt mondja el, hogyan tanítják a Szentírást a fekete prédikátorok a néger gyerekeknek.…..
Lehet, hogy fölösleges, mert a mi időnkben (itt a múlt század hetvenes éveire gondolok) köztudott volt, de lehet, hogy ma már nem annyira, s ezért ide írom, hogy a címbeli jelzős szerkezet Stájerországot jelenti, a mi szótárunkban pedig még ennél is szűkebb, kisebb területet, az…..
A világsajtó, ahogy látom, egyhangúan a Csillagok Háborújáról szónokol a monacói verseny kapcsán, de megmondom őszintén, hogy én nem vagyok hajlandó azonnal „Csillag”-nak nevezni sem Lewis Hamiltont, sem Nico Rosberget, hogy azonnal világos legyen a világsikerű filmre való…..
Lapaj szerint Senna Magyarországon 2014.05.07 12:28:19
Majdnem azzal kezdtem ezt a megemlékezést, hogy annyiszor, és annyi mindent írtam már az elmúlt harminc év alatt Ayrton Sennáról, hogy abból akár könyvet is írhattam volna…, de még idejében eszembe jutott, hogy hát könyvet is írtam. Méghozzá kettőt is, igaz, az egyik csak…..
Lapajszerint 2014.05.07 13:52:46
@csakazértistotalcar: Köszönöm, javítottam! Üdv, L.
Lapaj szerint Csigamaraton 2014.04.17 00:12:36
Hurrá! Győzött az igazság: Jean Todt és az FIA megnyerte a jövőért folytatott motor-csatát! Az idény második versenyén az új motoroknak, új autóknak több, mint a fele célba ért Sepangban, esős edzés és különlegesen forró (37 Celsius) versenyben. Az eső és a meleg volt az,…..
Lapajszerint 2014.04.24 18:09:59
Kedves @Vajda Gábor (Gabor_V): Köszönöm a megkeresést, természetesen nincs ellene kifogásom, használja nyugodtan! Üdv, L.
Jean Todt FIA elnök levelét megírta, de nem szerelmes könnyével sírta tele, hanem kemény szavakkal utasította rendre renitenskedő versenyzőjét, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt, mondván: „Túlságosan kemény szavakkal bírálta nagy nyilvánosság előtt az új motorokat,…..
Benyomások az idénynyitóról  „Mondhatta volna szebben kis lovag, / Más-más hangnemből…Így ni, hallja csak: / Kihívón: „Én nem járnék ám vele! / Sebészt hívatnék, hogy metélje le!” / Barátilag: Hisz findzsájába ér! / Igyék vederből, abba belefér! / Leírón:…..
Lapajszerint 2014.03.21 14:39:56
@stillmátyás: Jogos az észrevétel, javítottam!
Bernie Ecclestone, aki köztudottan nem lelkesedik különösebben az új motorokért, és az egész felfordulásért, amely napjainkban áthatja az egész Forma-1 Cirkuszt, a kudarcba fulladt idei első, Jerez-i teszt után kijelentette, hogy ő megmondta előre, ezekkel az új motorokkal a…..
Nem tudom kik, és főleg mennyien látták március 3-án este az M3-as retro-csatornán a Világbajnokok című, mindössze 13 perces filmet a magyar fogathajtókról, és főleg azt nem tudom, hogy felfogták-e, hogy miről is szól, és gazdagította-e őket az élmény valamennyivel? Nem…..
Felipe Massa nemrég meglátogatta Michael Schumachert a kórházban. Ebben a kegyben csak nagyon kevesen részesülhetnek, ám ha valaki igen, akkor Felipe biztosan. Elsősorban persze a barátság, a csapattárs jogán. De azért is, mert egy cipőben járnak, illetve Felipe már csak járt,…..
Csak a rend kedvéért: 1972. szeptember 6-án én is ott ültem több ezred magammal Münchenben, az olimpiai stadion nézőterén, az újságírók szektorában. A nézőteret ezúttal nem a szurkolók, hanem a versenyzők, és a sportvezetők töltötték meg. A hangszórókból, míg a…..
Lapaj szerint Nigel, a Rettenetes 2013.08.23 17:12:03
Az Oroszlán nemrég, augusztus 8-án ünnepelte 60. születésnapját, nekem pedig szerencsére épp kezem ügyébe akadt egy korábbi rövid írásom, ami róla szól. Fogadják, fogadjátok szeretettel:   Nigel Mansell Brit,( 1953- ), 187 Nagydíj, 31 győzelem, 32 edzéselsőség, egy…..
Lapajszerint 2013.10.07 15:48:42
Kedves @Magnat: köszönöm az érdeklődést, tervezem, hogy hamarosan visszatérek ide a blogra, csak hirtelen annyi egyéb teendőm akadt, hogy az utóbbi hetekben sajnos kénytelen voltam elhanyagolni. Üdv. L.
Nyilván kevesen tudják rólam, hiszen már több mint tizenöt éve nyugdíjban vagyok, hogy egykoron (Népsportos koromban, majd az MTV-nél és az Eurosportnál is), a kerékpározás is a kedvenc sportágaim közé tartozott, és nem csak írtam róla (sokat), hanem még az olimpiáról is…..
Lapajszerint 2013.07.16 23:52:10
Kedves @Serbán Richárd: Fantasztikus dolog az internet, és fantasztikus, hogy vannak ilyen lelkes emberek, mint Ön. Köszönöm, a többi olvasó nevében is, biztos vagyok benne, hogy sokaknak válik ezzel igazán teljessé az élmény. Lecserélem a linket a posztban, Üdv, L.