Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pafff

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan sokféle motivációtól vezérelve vágnak neki a határátkelésnek (ezt ezen a blogon aligha kell bizonygatni), ám nagyon sokan vannak, akik azért indulnak el, hogy a gyermeküknek jobb legyen. Ilyen a mai történet szerzője, Ibolya is, aki Spanyolországba költözött a…..
pafff 2014.04.10 13:22:23
@Torrera:

Szia!

Kedves post volt, mindig jó olvasni ha emberek ennyire jól boldogulnak a váltás után :)
Nem tudom mennyire pofátlan kérés így kommentben, de lenne 1-2 személyesebb jellegű kérdésem az országgal és országváltással kapcsolatban, esetleg megkereshetnélek privátban? :S :)
pafff 2014.04.10 13:37:26
@Torrera:
Köszi! :)
Szörnyűlködve olvastam tegnap reggel a hírt, miszerint a kaposvári egyetem rektora utasításban szabályozta az egyetem hallgatóinak öltözködését, megjelenését.  Felháborító, hogy mi megy a XXI. században. Ide jutott a Hoffmann-Orbán páros által szétrombolt…..
Mielőtt rátérnénk a jakuzára, Tokió éjszakai világára és arra, mi a különbség Sinkanszen és a JR-vonal között (ég és föld), hadd kezdjem egy kis magánzással. Tegnap este volt a Goldenblog díjkiosztó gálája (ezen a megmérettetésen lett a Határátkelő 3. a Közélet…..
Egy hete olvashattátok Bence írását arról, milyen volt másfél év után Magyarországra látogatni Walesből. Nos, szerencsére azt is megírta, miként került ki (és miért éppen Walesbe és nem Londonba), úgyhogy ma olyanok leszünk kicsit, mint azok a hollywoodi filmek, ahol az…..
pafff 2013.09.09 14:31:28
@Chang Yai:

igazad van, öcsém is ez a kategória, szóval ismerős :)
csak így leírva a kontraszt miatt nekem érdekes volt, aztán gondoltam megmagyarázom mire gondoltam :))

volt már egy mocsoknagy pofon amit kaptam az élettől, aztán azóta sajnos inkább előre tervezek amit tudok, így próbálván minimalizálni a következő pofon erejét. de legalább látom hogy előrefelé haladok, ennyi haszon van belőle mindnképpen:D
pafff 2013.09.09 16:36:42
@Zoole:
ha hülye vagyok, de van pénzem, akkor elkölthetem erre is, és akkor máris olyan, mintha csináltam volna valamit :)))
pafff 2013.09.10 08:52:17
@purple ragdoll:

no, nem akartalak megbántani ám. az az igazság, hogy nagyon sok ilyen kommentet látok, sok ilyen emberrel találkozok, és jellemzően mindegyiknek az a véleménye, hogy lehetetlen itt munkát találni, vagy csak ismerőssel lehet, stb. mindenki csak sír, ahelyett hogy tenne valamit. a volt évfolyamtársaim is sírnak stabilan 24/7, mert nem hívták be őket a 2 db felsővezetői pozira elküldött CV után. tudni kell, hogy mire vagy képes és mire van reális esélyed, utána lehet melót találni. és nem nehéz jó melót szerezni egyáltalán, sőt, olyat is lehet, amivel utána mehetsz külföldre.

én mindössze azért próbálkozok itthon kezdésnek, mert szükségem van kezdőtőkére. 22 éves vagyok, és 16 éves korom óta akarok külföldön tanulni/dolgozni/stb. éltem is már londonban, rómában hónapokat, szóval nem a külföldretávozással van a gondom. :))
sőt, apukám kint lakik Hull mellett, szóval bármikor mehetnék, egyszerűen csak frankón fog kinézni az önéletrajzomban a mostani tapasztalatom:D meg mondjuk nem feltétlen akarok arrafelé orientálódni, mert depresszív leszek a 'szitálóesős' időtől.
egyszerűen csak ugyanazt a mentalitást láttam a kommentjeidben, mint a már említett évfolyamtársaimnál. és ez engem zavar.

ettől függetlenül elnézést, ha megbántottalak.
Sok szó esett már és esik is itt, a blogon arról, mennyire kell vigyázni arra, milyen külföldi munkát vállal el az ember, és kiben bízik meg. Sajnos sok az átverés és nagyon észnél kell lenni, különben könnyen úgy járhat az ember, mint a mai poszt (vagy inkább segélykiáltás)…..
pafff 2013.08.14 08:35:41
@zebralany: amellett, hogy én sem indulnék el előre csak úgy, el tudom képzelni, hogy van olyan helyzet, amiből már nem lehet, vagy nagyon nehéz kimászni, így inkább elindulnék én is neki-a-végtelennek.

de tény, hogy felelőtlenség, pláne ha gyerek is van a képben.
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
A tegnapi (jórészt) Magyarországról szóló poszt után ma elég jelentőset ugrunk, hiszen az Egyesült Államokba látogatunk, méghozzá egyenesen a Szilícium-völgybe. A poszt szerzője, drk egyszer már jelentkezett, igaz, akkor még Írországból, de a nagy álom már akkor is Amerika…..
Folytatjuk a családi, baráti kapcsolatokat feltérképező sorozatunkat, melyben ezúttal a spanyolországi viszonyokról olvashattok országfelelősünk, Roxi tollából. „Spanyolországban a családnak kultusza van. Ezt úgy kell érteni, hogy a család, mint fogalom szent dolog,…..
pafff 2013.06.03 16:58:14
@Barátusz:

engem vertek már meg majdnem azért mert lányként egy lány kezét fogtam. pedig csak EGY barátnőm volt, nem A barátnőm. (csak halálrészeg, és terelgetni kellett, mert éppen valami faszi miatt a földönfekve akart sírni. ezvan, na) és meg is ütött a kedves szélsőséges fiatalember, lett belőle elég ronda dolog, lehetett volna rondább is, mert felkiáltott hogy "majdőmegmutatjahogyegyrendesférfi" csak utolsó pillanatban egy másik elkapta a karját hátulról, majd integetett hogy fussunkcsak inkább.

ezek szerint akkor aki elkapta az volt a hülye.

ezúton is üzenném akkor neki hogy legközelebb hagyja csak, nehogy a végén még buzgónak titulálják. sőt, nézze végig, meg fényképezzen, bizonyos helyeken ezért sokat fizetnek.
pafff 2013.06.04 08:42:02
@váj mí: upsz, asszem félrement picit. :)) ne haragudj.
pafff 2013.06.04 08:53:14
@Barátusz:

úgy gondoltam hogy a történet szempontjából az csak magyarázgatás hogy most mi leszbik vagyunk avagy sem, annak tűnünk avagy sem.
miazhogy honnan tudta volna, egyszerűen ne ugorjon nekem egy 2méteres borotválttarkós ún. 'nagymagyar', aki annyira magyar hogy csak 160 centis 50 kilós nőket tud verni éjjel. tyű micsoda nemzeti öntudat dolgozhat benne. de ez csak részletkérdés, mert

akár meleg az ember, akár nem, akár egyetért ezzel valaki, akár nem, nem korrekt dolog megverni valakit csakúgy viccből az utcán, pláne ha kisebb nálad. ha nem tetszik akkor nem kell nézni. nekem például az orbán sem tetszik, mégsem próbálom megverni meg felrobbantani az egész parlamentet (bár lehet kéne, igazából csak az épületet sajnálnám, muhaha, namindegy.) mert nem korrekt, normális ember ilyet nem csinál. érted.

namindegy.
Az Amnesty International Magyarország cikke: Jól döntött a BRFK, amikor két pofon után idén inkább nem próbálja betiltani a Budapest Pride Felvonulást. Ha Magyarország a melegjogok területén is kelet felé nyitna, az szégyenpadra küldené az országot. El kellene dönteni, kikkel…..
pafff 2013.04.21 14:17:42
@huKKK: én pontosan egy olyan hetero családban élek, és tudok még az ismeretségi körömben ilyeneket.
de természetesen én kérek elnézést.
pafff 2013.04.21 14:20:49
@Nem tudom a nevem:

ez így van, örülök hogy végre valaki segített kimondani. könnyebb. :))

most megyek és elásom magam, mielőtt a társadalom a látensfideszesektől is megtagadja a jogot, hogy örökbefogadjanak vagy házasodjanak.

ja, meg a szemem sem kék. apám pedig balkezes volt. és vannak meleg ismerőseim is.
többszörösen hátrányos helyzet, inkább sosem lesz gyerekem sem, mert ezekből egyértelműen következik, hogy tönkretenném az életét.
Ma kivételesen maradunk Magyarországon és nem is egy személyes történet következik, hanem egy vitaindító írás. Kiderült ugyanis, hogy már az érettségi előtt álló középiskolások egy igen jelentős része (egyes intézményekben akár az egyharmada!) tervezi, hogy külföldi…..
pafff 2013.03.26 11:55:10
Aki a közgazdászokat osztja (talán And111, nem emlékszem és lusta vagyok visszakeresni.), annak üzenném, hogy elég keményen végigtanultam és mellette végigdolgoztam azt a 3,5 évet, ameddig a képzésem tartott (és nem, nem csúsztam, 7 féléves a képzés.). Emellett van egy műszakis öcsém, aki szart sem csinál, csak sörözik egész nap :) Nahát-nahát. Emberfüggő, nem pedig szakma/kar/stb, nem fair így általánosítani.

Amúgy pedig közgazdászra is mindig szükség lesz. Ahogy (majdnem) minden másra is.

Ja, és eszembe sem jut itthon maradni, mikor Angliában vagy Ausztráliában ugyanennyi tandíjért minőségibb képzést kaphatok, ráadásul 90% hogy még a mesterképzés alatt felvesznek valahová dolgozni. ÉS ez nem azért van, mert én lennék a 'kevésbé okos', aki nem tud elhelyezkedni (jelenleg is dolgozok egy bankban, elég jó pozícióban, és ebédszünetben kommentekkel idegesítem magam:) ). Én pont az vagyok, aki a legjobb 5%-ban volt/van mindig, sok tapasztalattal, és külföldön is versenyképes tudással rendelkezem. Mert a seggemet is szétdolgoztam/tanultam érte. Szóval megyek, mert valahogy nem vonz az, hogy a remek unorthodox gazdaságpolitikánk miatt egy erős fizetés után is számolgatnom kelljen minden nap, hogy mit veszek meg a boltban és mit nem, hogy legyen a számlákra is pénz. Inkább kimegyek valahová, ahol neadjisten esetleg nyaralásra is lesz pénzem.

Lehet hazaárulózni, meg egyebek, magasról tojok rá, egy életem van és nem fogom elcseszni azzal hogy verem a mellemet hogy micsoda remek ember vagyok hogy itthon szenvedek, hanem a kezembe veszem a dolgokat, az életemet, és a jobb életszínvonal mellett döntök.

Ez az én véleményem a kialakult helyzetről:)
pafff 2013.03.27 11:40:25
@Tökfőzelék:

Én bankban dolgozom, ráadásul jelenleg még asszisztensként (amíg rendesen betanulok, ami kb 1 év azért jellemzően szokott lenni).
A felvételim során ki kellett töltenem egy másfél órás számviteli tesztet, majd egy 2 órás szakmai tesztet a szokásos kompetenciateszteken kívül, majd utána következett soksok kör interjú személyesen, szakmai és egyéb kérdésekkel.
(Annyira nagy a túlképzés és a túljelentkezés ám, hogy államvizsga előtt egy hónappal már volt munkám. )

És a lényeg: nem véletlenül, mert sima érettségivel esélytelen hogy bárki is felfogja és meg tudja ezt csinálni hiba és bizonytalanság nélkül, max 3-4 év betanulással (jé, mégis hasznos tud lenni az egyetem:) ). Az meg mégis kinek éri meg?
A bankos ismerőseim munkájának 90%-ához egy sima érettségivel rendelkező ember hozzá se tudna szagolni egy-két hónap tanulás után sem, csak felemelné a kezét és nőiesen közölné hogy WTF. Szóval nem kell ám mindent fikázni.

Meg Te pl szívesen mennél olyan pénzügyi tanácsadóhoz laikusként, akinek nincs felsőfokú végzettsége?:)

Amúgy természetesen mindenkit be kell tanítani, mert minden munkahelyen más rendszereket, stb használnak. De ha hülye vagy és semmi közgazdászra jellemző tudásod / gondolkodásod nincs, akkor nem vesznek fel úgysem. Mert minek, ha valakit egy hét alatt betanítanak, téged meg két év alatt kell. Szerintem mindösszesen ezt jelzi h miket kérnek. Mert úgyis fog jelentkezni olyan akinek megvan a végzettsége, és úgyis többre fognak vele menni mint azzal akinek semmi szakmai tudása sincs.